NRK > Nyheter

Mandag, 17 Mai, 06:03

NRK - 08 april 21 kl. 09:24

Gorman på framsida av Vogue

Amanda Gorman blir den første poeten som prydar omslaget til motemagasinet Vogue. Gorman vart verdskjend over natta etter at ho framførte diktet «The Hill We Climb» på innsetjinga av USAs president Joe Biden i januar..
Les mer på NRK


Les mer om:
Gorman, Vogue, Hill We Climb, USAs, Joe Biden

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gorman, framsidaav , Vogue
VG - 20 jan. 21 kl. 18:59

Følgertallene til poet Amanda Gorman (22) eksploderte etter innsettelsen

Som den yngste personen til å fremføre dikt under presidentinnsettelsen i USA, ble Amanda Gorman historisk. Nå tar kontoen hennes av på Twitter..

NRK - 30 jan. 21 kl. 16:09

Amanda Gorman til Gyldendal

Gyldendal forlag skal oversette diktene til den amerikanske poeten Amanda Gorman. Nylig skrev Klassekampen at flere forlag var svært interessert i å få til en avtale med den 22 år gamle poeten som leste dikt under Joe Bidens innsettelsesseremoni..

VG - 15 april 21 kl. 14:40

Amanda Gorman rett til topps i USA

23-årige Amanda Gorman fikk massiv oppmerksomhet etter at hun fremførte sitt eget dikt under presidentinnsettelsen i USA – og nå går hennes diktsamling helt til topps på bestselgerlistene..

VG - 09 mai 21 kl. 10:12

Billie Eilishs Vogue-forside: – Hun skylder oss ingenting

Pop-stjernen Billie Eilish (19) poserer på forsiden av Vogue, og kritikken hagler. Damned if you do - damned if you don’t. Hvorfor er kvinnekroppen et så hett diskusjonstema?.

Dagbladet - 21 jan. 21 kl. 10:08

Hvem er Amanda Gorman?

22-åringen ble historisk under innsettelsen av president Joe Biden..

Dagbladet - 21 jan. 21 kl. 11:33

Les diktet «alle» snakker om

Les det bejublede diktet «The Hill We Climb», som gjorde 22 år gamle Amanda Gorman til superstjerne over natta etter gårsdagens innsettelsesseremi..

Dagbladet - 06 mars 21 kl. 20:18

Fotfulgt av sikkerhetsvakt: - Mistenkelig

Poeten Amanda Gorman (22) ble et umiddelbart ikon etter opptredenen under president Joe Bidens innsettelse. Fredag ble hun stanset av en sikkerhetsvakt fordi han hevdet hun så «mistenkelig» ut.

VG - 08 april 21 kl. 15:59

Skal ha takket nei til over 140 millioner kroner

Amanda Gorman (23) ble verdenskjent etter å ha fremført sitt eget dikt da Joe Biden ble innsatt som president i januar. Hun hevder hun den siste tiden har takket nei til avtaler verdt 17 millioner dollar - over 140 millioner kroner.

Aftenposten - 19 april 21 kl. 07:00

Amanda Gorman erobrer verden, men bør passe seg for å bli erobret selv

En stjerne er født..

Aftenposten - 07 mai 21 kl. 07:00

Amanda Gorman (23) har en helt spesiell grunn til ikke å bli med på vennenes selfies

Hun har nemlig en plan: Å bli president i USA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Norsk Miss Universe nådde ikke opp

Den norske deltakeren i årets Miss Universe-kåring, Sunniva Høiasen Frigstad fra Vennesla, kom ikke med blant de 21 semifinalistene i USA søndag. Skjønnhetskonkurransen går av stabelen i Florida i USA, og Miss Norway ble ikke plukket ut i det trinnvise uttaket, opplyser talsperson Knut Yrvin i Miss Norway til Extraavisen. Det lå en stund an til at Sunniva Høiasen Frigstad ikke ville få delta i Miss Universe på grunn av pandemien, men hun fikk i slutten av april likevel innvilget søknaden om innreise til USA.

NRK - 45 minutter siden

Ingen enighet i sikkerhetsrådet

Norge, Kina og Tunisia klarte heller ikke søndag å overbevise FNs mektigste organ til å enes om en resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen. De tre medlemslandene i Sikkerhetsrådet forsøkte uten hell i lukkede møter mandag og onsdag å få til en samlet uttalelse fra rådet om en umiddelbar de-eskalering av konflikten, men de mangler USAs støtte. USA mener ifølge diplomater at en slik uttalelse vil forstyrre den diplomatiske innsatsen som gjøres for å få slutt på kamphandlingene.

NRK - 45 minutter siden

63 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 63 nye koronasmittede i Oslo siste døgn. Det er 18 under snittet de sju foregående dagene. 63 tilfeller er ti flere enn på lørdag, og like mange som ved samme dag forrige uke.

NRK - 1 time siden

172 migranter reddet i Middelhavet

Redningsskipet Sea-Eye 4 har plukket opp 172 migranter fra sjøudyktige trebåter i Middelhavet, ifølge organisasjonen Sea-Eye. Skipet klargjør også redningen av en båt med 50 personer om bord, opplyste organisasjonen søndag kveld. Blant personene som var brakt om bord søndag var barn, et spedbarn og en gravid kvinne.

NRK - 2 timer siden

En person knivstukket i Vestvågøy

En person skal være knivstukket i ryggen i Bøstad i Vestvågøy kommune i Nordland. Politiet i Nordland fikk melding hendelsen klokken 02.18 og kom først frem til stedet.

NRK - 2 timer siden

Russetelt tok fyr i Kirkenes

I Kirkenes hadde sort-russen stort bål i et telt som førte til at det tok fyr i teltet. Brannvesenet fikk slukket brannen. Hendelsen fant sted ved alpinbakken på Sandes, melder politiet i Finnmark på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Bilbranner i Oslo

Natt til mandag rykket politiet ut til en bilbrann av tre biler på Sinsen i Oslo. Brannvesenet jobber med å slukke brannene og skal ha kontroll. Politiet avhører vitner på stedet.

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet i Hokksund

En mann er pågrepet etter at tre maskerte menn fredag kveld brøt seg inn i en bolig i Hokksund. En person ble truet og fikk knivskader. Natt til søndag opplyser politiet at en mann i 20-årene fra Vestfossen er pågrepet i forbindelse med saken.

NRK - 3 timer siden

Mange samlet seg natt til 17. mai

Politiet melder om til dels store ansamlinger med russ flere steder i landet. I de fleste tilfellene er det brudd på smittevernregler og ikke mye bråk og vold. Søndag kveld var rundt 200 ungdommer samlet i Vigelandsparken i Oslo.

NRK - 3 timer siden

Mann omkom i trafikkulykke i Hå

En mann i 20-årene omkom i en kraftig kollisjon mellom en personbil og en tankbil på fylkesvei 44 i Hå kommune søndag ettermiddag. Pårørende er varslet. Fylkesveien har vært stengt siden klokken 16, og det er fortsatt omkjøring grunnet berging av kjøretøyene, melder politiet i Sør-Vest..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt