NRK > Nyheter

Thursday, 23 September, 03:56

NRK - 15 sep 21 kl. 07:13

Gorillaer i dyrepark koronasmittet

Minst 18 av de 20 gorillaene i dyreparken i Atlanta i den amerikanske delstaten Georgia har testet positivt for koronavirus, skriver nyhetsbyrået AP. Minst fire av dem er smittet med deltavarianten. De første positive testene ble bekreftet fredag etter at ansatte hadde merket at gorillaene hostet, hadde rennende nese og viste endringer i appetitten. Utbruddet startet bare dager før dyreparken hadde håpet å få tilgang på veterinærvaksiner til gorillaene..
Les mer på NRK


Les mer om:
Atlanta, Georgia, AP

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gorillaeri , dyrepark, koronasmittet
NRK - 06 jul 21 kl. 15:28

Elefanter skal flys til Kenya

13 elefanter skal tilbakeføres fra en britisk dyrepark til naturen. Elefantene skal flys fra Storbritannia til Kenya i et Boeing-fly omtalt som «Dumbo jet». Elefantene skal fraktes til det sørlige Kenya neste år i en spesialbygget kasse om bord i flyet.

NRK - 07 aug 21 kl. 02:20

Kvinne drept av tiger i Chile

En ung kvinne ansatt i en dyrepark i Chile er død etter å ha blitt angrepet av en tiger, opplyser politiet. Kvinnen, hvis identitet ikke er oppgitt av politiet, var på jobb sammen med kollegaer som rengjorde og foretok vedlikeholdsarbeid i tigerinnhegningen i en dyrepark i byen Rancagua, om lag 90 kilometer sør for hovedstaden Santiago, fredag. Det melder Reuters..

Aftenposten - 09 jul 21 kl. 07:00

Å møte Italias gladiatorer må føles som å stjele mat fra to gorillaer

OM FOTBALL: Å møte Giorgio Chiellini (36) og Leonardo Bonucci (34) må føles som å gå inn i et bur for å stjele mat fra….

NRK - 11 jul 21 kl. 15:00

Dyra spår finalen

Det har nesten blitt en tradisjon at dyr skal tippe utfallet av mesterskapskamper. I 2010 ble blekkspruten Paul verdenskjent da han tippet riktig i alle Tysklands VM-kamper, samt riktig vinner i finalen mellom Spania og Nederland. I senere mesterskap har blant annet elefanter, hunder, kameler og gorillaer prøvd å se inn i spåkula, med vekslende hell, og før EM-finalen har flere prøvd igjen.

Klartale - 02 aug 21 kl. 06:20

Kan miste nesten hele området sitt

Endringer i klima kan bli en katastrofe for de store apene. Gorillaer og sjimpanser vil slite om områdene de lever i blir ødelagt..

E24 - 06 aug 21 kl. 11:50

Gorillaer og eierstyring

Hvem vil vi skal eie Norge og hvordan skal vi få til god eierstyring er to debatter som er viktigere enn noensinne. Og de henger sammen..

NRK - 06 jun 21 kl. 23:51

Koronasmittet tok buss i Tromsø

En koronasmittet person tok søndag buss i Tromsø, og folk som har vært med bussen i det aktuelle tidsrommet, bes om å ha lav terskel for å teste seg. Ifølge Tromsø kommune tok personen rute 24 fra Båthavna i Tromsdalen til Kroken sykehjem. – Folk som har reist denne ruten i det aktuelle tidsrommet bes være oppmerksomme på symptomer og ha lav terskel for å teste seg, skriver kommunen i en pressemelding.

NRK - 25 jun 21 kl. 09:18

De fleste får luktesans tilbake

Personer som har mistet luktesansen etter å ha blitt koronasmittet, får den i de fleste tilfeller tilbake i løpet av noen måneder, viser en franske studie. I 49 av 51 testpersoner har luktesansen kommet tilbake etter åtte måneder, mens de to siste fremdeles har problemer med luktesansen ett år etter de ble koronasmittet, viser studien ledet av Marion Renaud. ved universitetssykehuset i Strasbourg..

NRK - 03 aug 21 kl. 08:27

Atten smittet på Nord-Jæren

I Stavanger er seks nye personer koronasmittet siste døgn. Tre har ukjent eller usikker smittevei. Tre er smittet på reise i utlandet.

NRK - 17 aug 21 kl. 08:09

Kraftig hopp i smittetallene

På Nord-Jæren er 36 nye personene koronasmittet siste døgn. I Stavanger er 24 personer smittet. Bare en har ukjent smittevei, mens 14 er smittet etter reise i utlandet Ni personer i Sandnes er koronasmittet siste døgn.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ubåtverft sender faktura

Frankrikes Naval Group sier verftet kommer til å sende en detaljert kostnadsoversikt til Australia i løpet av de neste ukene. Fakturaen kommer til å inneholde kostnadene det franske verftet forventer at myndighetene i Canberra betaler for å skrote ubåtavtalen..

NRK - 1 time siden

Passasjersvikt kan gi rutekutt

Bruken av Ruters kollektivtilbud i Oslo og Akerhus falt kraftig under pandemien, og passasjertallene i høst er rundt 70 prosent av normalen. Det kan føre til rutekutt. Nedgangen i kollektivbruken har vedvart, selv om biltrafikken ser ut til å være tilbake som normalt, målt ut fra passeringstall i bomringene og Vegvesenets trafikktellinger, skriver Aftenposten..

NRK - 2 timer siden

USA godkjenner påfyllingsdose

USAs legemiddeltilsyn FDA godkjenner at Pfizer/Biontech-vaksinen kan gis som en ekstra dose til personer over 65 år og til folk i risikogrupper. Avgjørelsen kommer etter uker med intern uenighet innad i FDA. Beslutningen åpner for at personer over 65 år som har fått Pfizer/Biontech-vaksinen, kan få en påfyllingsdose minst seks måneder etter den andre dosen, skriver The New York Times..

NRK - 2 timer siden

Argentina har tilbakebetalt gjeld

Argentina betalte onsdag nærmere 1,9 milliarder dollar av sitt 44 milliarder dollar store lån til Det internasjonale pengefondet (IMF). Det gjeldstyngede søramerikanske landet fikk 44 milliarder av et i alt 56 milliarder dollar stort lån fra IMF..

NRK - 3 timer siden

799 nye koronasmittede

Det siste døgnet er det registrert 799 koronasmittede i Norge. Det er 170 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 737 koronasmittede per dag.

NRK - 4 timer siden

Mann pågrepet med kniv

En mann ble onsdag kveld pågrepet etter å ha vist frem en kniv i en butikk på Carl Bernes plass i Oslo. Mannen ble pågrepet uten dramatikk. Ingen personer er skadd, melder politiet i Oslo..

NRK - 5 timer siden

Oppgang på børsen i USA

Børsen i i New York endte opp onsdag etter at den gjeldstyngede kinesiske eiendomsgiganten Evergrande forsikret markedet om at gjelda ikke blir misligholdt. Dow Jones-indeksen var onsdag opp 1 prosent, i likhet med den bredere S&P-indeksen og teknologitunge Nasdaq..

NRK - 5 timer siden

Elleve menn dømt i Marokko

Elleve menn er dømt til 20 år i fengsel hver for sin rolle i bortføringen og gruppevoldtekten av en tenåring i Marokko. Khadija Okkarou, som da var 17, gikk offentlig ut og fortalte om voldtekten i 2018. Hun sa hun ble bortført og holdt fanget i to måneder av en gjeng som voldtok og torturerte henne..

NRK - 5 timer siden

Ny ordfører i Bergen

Rune Bakervik (Ap) ble insatt som ny ordfører i Bergen under bystyremøte i Bergen onsdag kveld. Han ble valgt for resten av valgperioden 2019-2023. – Jeg skal gjøre mitt beste, og jobbe for Bergen hver dag, sa han fra talerstolen.

NRK - 6 timer siden

VG: Snart lettere å reise ut av EU

Helsedirektør Bjørn Guldvog sier til VG at han tror det snart vil være enklere å reise mellom land for fullvaksinerte. Etterhvert som flere lands koronasertifikater blir kompatible med den europeiske løsningen, vil det gjøre langturene enklere. Tirsdag ble koronapassene for Albania, Færøyene, Marokko og Panama koblet opp til EUs løsning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt