NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 00:26

NRK - 15 maj 22 kl. 18:33

Gjerningsmannens foreldre avhørt etter masseskyting i USA

Foreldrene til mannen som drepte ti personer i Buffalo i delstaten New York lørdag, ble søndag avhørt av politiet. Skytingen etterforskes som hatkriminalitet. Myndighetene undersøker nå et manifest som ble lagt ut på nettet før skytingen, og som beskriver i detalj episoden på forhånd og identifiserer 18 år gamle Payton Gendron som gjerningsmannen. I manifestet er det henvisninger både til skytingen i en moské i Christchurch på New Zealand i 2019 og til Anders Behring Breivik som sto bak angrepet på regjeringsbygget og AUFs sommerleir på Utøya i 2011. Den foreløpige undersøkelsen tyder på at Gendron gransket de to skytingene grundig og gjentatte ganger har vært innom nettsider med rasistisk ideologi og konspirasjonsteorier.
Les mer på NRK


Les mer om:
Buffalo, New York, Payton Gendron, Christchurch, New Zealand, Anders Behring Breivik, AUFs, Utøya, Gendron, Twitch, Amazon, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gjerningsmannens, foreldre, avhørt, etter, masseskytingi , USA
Klartale - 18 maj 23 kl. 06:06

Slik jobber norsk barnevern

«Barnevernet stjeler barn», «Barnevernet er Gestapo» og «Vern barna». Norge er dømt i flere saker om barnevern. Og barnevernet får kjeft på nett og på gata – i flere land.

NRK - 06 mar 23 kl. 12:07

Bratt nedgang i antall avhør av barn

Fra 2022 til 2023 gikk antall tilrettelagte avhør av barn ned med 16 prosent. Det bekymrer flere som arbeider med avhør av barn. – Vi har hatt en bratt nedgang i antallet avhør av barn på ett år uten at vi kan tro at det har foregått mye færre overgrep mot barn.

NRK - 28 jun 22 kl. 18:06

Terrorsiktede vil ikke at politiet tar opptak av avhør

Terrorsiktede Zaniar Matapour (43) har enda ikke blitt avhørt av politiet, fordi han frykter politiet vil manipulere forklaringen hans. Han ønsker ikke å la seg avhøre dersom det blir gjort opptak, sier forsvarer John Christian Elden til NRK. – Min kollega, Bernt Heiberg, har vært i kontakt med klienten i fengselet.

NRK - 21 sep 22 kl. 15:25

Politifolk avhørt etter skyting i Oslo

Mannen som ble skutt av politiet på E18 ved Bygdøy i Oslo onsdag, er ennå ikke avhørt av Spesialenheten. De har imidlertid avhørt de to politifolkene. Mannen i begynnelsen av 50-årene er siktet for grove trusler.

NRK - 16 maj 22 kl. 01:48

Gjerningsmannens foreldre avhørt

Foreldrene til mannen som drepte ti personer i Buffalo i delstaten New York lørdag, ble søndag avhørt av politiet. Skytingen etterforskes som hatkriminalitet. Myndighetene undersøker nå et manifest som ble lagt ut på nettet før skytingen, og som beskriver i detalj episoden på forhånd og identifiserer 18 år gamle hvite Payton Gedron som gjerningsmannen.

Klartale - 09 aug 22 kl. 14:15

Hva skjer egentlig etter at politiet har pågrepet noen?

Hver uke kan vi lese saker om folk som har gjort noe ulovlig. De blir pågrepet av politiet og avhørt. Noen blir også tiltalt.

Klartale - 23 nov 23 kl. 11:00

Innvandrere med mastergrad bruker lengre tid på å få seg jobb

Folk født i Norge som har tatt master bruker kortere tid på å få seg jobb. De som er født i Norge med foreldre som er innvandrere, bruker ti måneder. Folk ellers bruker åtte måneder etter fullført master.

NRK - 31 okt 22 kl. 13:33

Spionsiktet gjesteforsker vil ikke la seg avhøre

NRK meldte tidligere mandag at den spionsiktede gjesteforskeren ved Universitetet i Tromsø ikke skulle avhøres i dag. Til TV 2 sier hans forsvarer Marijana Lozic at mannen ikke vil la seg avhøre per nå. Lozic bekrefter til NRK at den spionsiktede gjesteforskeren ikke vil stille i avhør med PST likevel.

Klartale - 05 sep 22 kl. 13:24

Statsråd beklager til flere foreldre som er meldt til barnevernet

Mange foreldre har barn som ikke klarer å gå på skolen. Det kan være flere årsaker til det. Dagsavisen har funnet ut at skolene sender bekymringsmelding til barnevernet som følge av fraværet.

Klartale - 14 dec 22 kl. 08:49

Foreldre er fornøyd med norske barnehager

Nesten 600 foreldre med barn i barnehagen har vært med i en studie. Over 9 av 10 svarer at barna deres trives meget godt i barnehagen. – Studien viser at foreldre i Norge fortsatt er fornøyd med tjenesten barnehagene leverer, sier Fredrik Høst.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 30 minutter siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 2 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 2 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 2 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 3 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 3 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 3 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 5 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com