NRK > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:47

NRK - 03 dec 23 kl. 20:13

Gjerningsmannen i Paris sverget troskap til IS

Mannen som drepte en tysk turist og skadet to andre lørdag, skal ha hatt forbindelser til den Den islamske staten (IS). Det sier den franske anti-terror påtalemyndigheten søndag kveld. Han skal ha sverget troskap til IS i en video på sosiale media og har hatt forbindelser til andre som har utført terrorangrep i Frankrike, sier påtalemyndigheten. Samtidig har han hatt tett psykologisk oppfølning på grunn av mentale helseproblemer. Angrepet i Paris lørdag kveld, der en tysk turist ble drept og to andre ble såret, etterforskes som terror, opplyser den franske innenriksministeren.
Les mer på NRK


Les mer om:
Den, IS, Frankrike, Paris, Quai, Grenelle, Seinen, Eiffeltårnet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gjerningsmanneni , Paris, sverget, troskap, tilIS
NRK - 19 okt 23 kl. 20:14

Mann arrestert etter Brussel-skyting

Franske medier melder at en ny mann er pågrepet etter skytingen i Brussel. Det skriver VG. To svensker ble drept i Brussel tirsdag kveld.

Dagbladet - 17 okt 23 kl. 10:57

«Har drept svensker»

Mannen som drepte to svensker i Brussel sentrum mandag kveld, skal ha sverget troskap til IS i en video som sirkulerte på sosiale medier etter angrepet. Dette vet vi om den mistenkte gjerningsmannen..

VG - 17 okt 23 kl. 06:31

Tirsdag 17. oktober: Dette skjedde i natt

Ingen er pågrepet etter terroraksjonen i Brussel der to svenske supportere ble skutt og drept av en mann som skal ha sverget troskap til IS..

Dagbladet - 17 okt 23 kl. 10:57

Dette vet vi

Mannen som drepte to svensker i Brussel sentrum mandag kveld, skal ha sverget troskap til IS i en video som sirkulerte på sosiale medier etter angrepet..

NRK - 18 okt 23 kl. 20:55

Uganda leter etter gjerningspersoner som drepte par på bryllupsreise

Ugandas president Yoweri Museveni lover at ugandiske sikkerhetsstyrker vil finne dem som drepte en safariguide og et utenlandsk par som var på bryllupsreise. Paret, en britisk og en sørafrikansk statsborger, ble drept sammen med den ugandiske guiden i nærheten av nasjonalparken Queen Elizabeth. Landets myndigheter anklager den islamistiske opprørsgruppen Allierte demokratiske styrker (ADF), som har sverget troskap til den ytterliggående jihadistgruppa IS, for å stå bak angrepet.

NRK - 25 mar 24 kl. 02:30

Minst elleve drept i angrep i Kongo

inst elleve mennesker ble drept i to angrep i Beni øst i Kongo. Myndighetene hevder opprørsgruppen ADF sto bak. – Angrepet skjedde lørdag kveld, og dessverre gikk seks sivile liv tapt, sier tjenestemannen Augustin Kapupa i Matembo etter det første angrepet.

NRK - 14 maj 24 kl. 14:38

Påtalemyndigheten vil ha 30 års fengsel for Matapour

Det sier aktor Aud Kinsarvik Gravås i Oslo tingrett tirsdag ettermiddag. Hun har i 40 minutter gjennomgått tidligere rettspraksis i terrorsaker både i Norge og Europa. Straffepåstanden er historisk.

NRK - 04 jul 24 kl. 14:14

Dommen om Arfan Bhatti: – Viktige i vurderingen av bakgrunnnen for angrepet

I terrordommen mot Zaniar Matapour bruker dommerne mye tid på å belyse forholdet mellom Zaniar Matapour og Arfan Bhatti. Bhatti er siktet for medvirkning for medvirkning til gro terror, og er nå tilbake i Norge. I dommen heter det blant annet at «handlinger fra Bhatti er viktige i vurderingen av bakgrunnen for angrepet», påpeker at det er på det rene at det er et «nært forhold» mellom Matapour og Arfan Bhatti.

Klartale - 29 aug 23 kl. 08:37

Paris skal forby el-sparkesykler

El-sparkesykler blir forbudt i Paris i Frankrike. Paris er den første hovedstaden i Europa som kommer med et slikt forbud.Forbudet starter fredag.

NRK - 18 apr 24 kl. 11:14

Danmark kan få hjelp av Notre-Dame-eksperter

Notre-Dame i Paris er stort sett gjenoppbygd etter brannen for fem år siden. Nå har ordføreren i København kontaktet Paris' ordfører for å høste råd. Københavns ordfører Sophie Hæstorp Andersen sier at de skal trekke på Paris' erfaringer fordi de måtte gjenskape et unikt historisk bygg, skriver Danmarks Radio.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

To til sykehus etter knivhendelse i Fauske

Politiet fikk melding om at en person lå skadet utenfor en adresse klokken 22.50 onsdag. Ambulansen kom like etter og igangsatte førstehjelp, opplyser operasjonsleder Yngvar Fredriksen i Nordland politidistrikt i en pressemelding torsdag morgen.

NRK - 1 time siden

CNN: Pelosi har sagt til Biden at han ikke kan slå Trump

Demokratenes tidligere leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, skal i et privat møte, ha sagt til president Joe Biden at målingene viser at han ikke kan slå Donald Trump, sier kilder til CNN. Pelosi skal også ha sagt at Biden kan ødelegge Demokratenes sjanse for flertall i Huset ved valget i november. – Biden svarte med å gå imot Pelosi og si at han hadde sett målinger som viste at han kan vinne, sier en kilde om samtalen de to toppolitikerne hadde nylig.

NRK - 1 time siden

Landsmøtedeltakere går med ørebandasje til støtte for Trump

Ørebandasje er blitt symbolsk mote på Republikanernes landsmøte, der noen deltakere med antatt friske ører har bandasjert dem i sympati med Donald Trump. Mens Trump har bandasjert det høyre øret fordi han ble skadet i lørdagens attentat, velger noen landsmøtedelegater å bandasjere seg som en støtteerklæring til presidentkandidaten. Det var riktignok ikke veldig mange som kom med bandasje på høyre øre på møtets tredje dag, men de var mange nok til å bli lagt merke til.

NRK - 2 timer siden

Korrupsjonsdømt senator avviser at han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez avviser medieoppslag om at han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon. Onsdag meldte NBC News at to personer med kjennskap til saken sier Menendez har informert noen av støttespillerne sine om at han akter å trekke seg. Menendez hevder det ikke er noe hold i påstandene og sier det fremstår som et forsøk på å tvinge ham til å uttale seg.

NRK - 2 timer siden

Klimaaktivist dømt til fengselsstraff i Tyskland

En tysk domstol har dømt en klimaaktivist til 16 måneders fengsel etter flere aksjoner der det er brukt maling og veier er sperret. Den 32 år gamle kvinnen, som tilhører klimagruppen Siste generasjon (Letzte Generation) ble dømt for skadeverk og for å ha hindret politiet, sier en talsperson for domstolen i Tiergarten i Berlin. Kvinnen er tidligere bøtelagt i Hamburg og Berling for lignende forhold.

NRK - 3 timer siden

Mange unge mener det er greit å bruke anabole steroider

I en fersk studie fra Antidoping Norge svarer 18 prosent av unge mellom 13 og 19 år at det er greit å bruke anabole steroider i sammeheng med trening. Blant gutter svarte 26 prosent at det var greit. Det melder TV 2.

NRK - 3 timer siden

Innbruddstrend i Stockholm – bruker syre til å smelte låser

Svensk politi undersøker om en bølge av innbrudd der tyvene bruker syre for å smelte låser, henger sammen med lignende saker andre steder i Europa. Siden 20. mai har politiet registrert 49 saker i den svenske hovedstaden, primært i sentrum, der salpetersyre er brukt til å ødelegge låser, sier talsperson Ola Österling.

NRK - 4 timer siden

Secret Service sjef sier ja til å forklare seg

Direktøren for Secret Service går med på å forklare seg for en komité i Representantenes hus om attentatet mot ekspresident Donald Trump i helgen. Kimberly Cheatle har takket ja til å komme til høringen, som skal holdes 22. juli, opplyser komiteen.

NRK - 4 timer siden

Nasa dropper månerobot

Etter forsinkelser og budsjettsprekk kutter Nasa en robot som skulle lete etter vann ved månens sørpol. Den har allerede kostet 450 milliarder dollar å utvikle. – Slike beslutninger er aldri lette å ta.

NRK - 5 timer siden

Korrupsjonsdømt senator sier han vil trekke seg

Den demokratiske senatoren Bob Menendez sier han vil trekke seg etter at han ble kjent skyldig i korrupsjon, sier kilder til NBC. Presset mot senatoren fra New Jersey har økt etter at han tirsdag ble funnet skyldig i 16 tiltalepunkter, inkludert bestikkelser. Både senatsleder Chuck Schumer og den andre New Jersey-senatoren Cory Booker har bedt Menendez trekke seg.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com