NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:00

NRK - 28 mar 22 kl. 10:21

Gjerdrum-utvalget vil ha ny lov for å hindre naturkatastrofer

Gjerdrum-utvalget mener det ikke er mulig å eliminere all fare for kvikkleireskred, men at risikoen for skred nå er større enn det som kan aksepteres. – All fare for kvikkleireskred kan ikke elimineres, og det er derfor et spørsmål om hvilket risikonivå samfunnet er villig til å akseptere når det gjelder slike skred, står det i den ferske rapporten. Hovedtiltaket utvalget foreslår er at de mener det bør innføres en ny naturskadesikringslov. Den viderefører grunneierens ansvar for å sikre eiendom de eier. Og den innfører en plikt til å varsle kommunen om man ser faretegn.
Les mer på NRK


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gjerdrum-utvalget, vilha ny , lov, forå , hindre, naturkatastrofer
Klartale - 28 mar 22 kl. 10:48

Utvalg mener faren for skred i Norge er for høy

Det kan skje skred med kvikkleire flere steder i landet. Den faren er det umulig å fjerne helt, mener Gjerdrum-utvalget. Men risikoen for skred nå er større en det en kan godta, mener de.

Klartale - 16 jun 22 kl. 08:48

Du kan måtte jobbe til du er over 70 år

Folk må jobbe lenger. Ellers vil Norge slite med å betale utgiftene til pensjon. Det sier Pensjonsutvalget.

NRK - 08 sep 21 kl. 10:05

Endrer evakueringssonen i Gjerdrum

På bakgrunn av nye anbefalinger fra NVE, endrer politiet evakueringssonen i Gjerdrum. Dette gjelder fra og med midnatt førstkommende torsdag. Endringene betyr ikke at evakuerte får flytte hjem, men at fylkesvei 120 sørøver fra Gjerdrum kan åpnes igjen, forteller ordfører Anders Østensen.

NRK - 28 mar 22 kl. 14:55

NVE fornøyd med Gjerdrum-utvalgets konklusjoner

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) mener det er bra at Gjerdrum-utvalget vil klargjøre hvem som har ansvaret for å sikre mot leirskred. NVE mener at utvalget, som i rapporten tok til orde for en betydelig økning av NVEs bevilgninger til flom- og skredsikring fra 300 millioner til 1,5 milliarder kroner, har gjort et solid og grundig arbeid..

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 11:41

Romerikets Blad: Manglende sikring av bekk førte til skredet i Gjerdrum

GJERDRUM (Aftenposten): Granskerne i Gjerdrum-utvalget har konkludert med at manglende sikring av Tistilbekken er….

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 11:41

Manglende sikring av bekk førte til skredet i Gjerdrum

GJERDRUM (Aftenposten): Granskerne i Gjerdrum-utvalget har konkludert med at manglende sikring av Tistilbekken er….

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 11:41

Erosjon og manglende sikring av bekk førte til skredet i Gjerdrum

GJERDRUM (Aftenposten): Granskerne i Gjerdrum-utvalget har konkludert med at erosjon i Tistilbekken er hovedårsaken til….

Aftenposten - 28 mar 22 kl. 09:47

Hvem hadde ansvar for skredet i Gjerdrum? Utvalget legger frem sin siste rapport.

Mandag kl. 10 legger Gjerdrum-utvalget frem sin endelige rapport om forebygging av kvikkleireskred i Norge..

NRK - 22 sep 21 kl. 09:42

Gjerdrum-skredet: Funnet årsaken

29.september kommer rapporten om kvikkleireskredet i Gjerdrum som skjedde 30.desember i fjor.

Aftenposten - 29 sep 21 kl. 20:31

Ingen hadde forsøkt å undersøke området som skled ut i Gjerdrum

GJERDRUM (Aftenposten): Ingen visste hva som befant seg i grunnen i skredområdet i Gjerdrum..

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 5 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 15 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 1 time siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.

NRK - 3 timer siden

Kyivs ordfører ber Nato om hjelp

Kyivs ordfører oppfordrer Nato-lederne som nå er samlet til toppmøte i Madrid, om å gi Ukraina det som trengs for å stanse krigen. Flere land kan komme til å bli neste offer hvis Russland ikke blir stanset, heter det i en advarsel fra Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko. – Våkne opp, folkens.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com