NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:32

NRK - 24 mar 23 kl. 10:51

Gjenopptakelseskommisjonen: Kan ta tid

Det vil ta tid før Gjenopptakelseskommisjonen er klar med av avgjørelse om straffesaken mot Jan Helge Andersen gjenopptas, sier kommisjonens leder. – Jeg kan ikke si noe konkret om hvor lang tid dette vil ta. Det kan hende at sekretariatet orienterer Gjenopptakelseskommisjonen innen det neste møtet vårt i mai, men det vil nok ta lenger tid før vi har behandlet saken ferdig, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth til NTB. – Først vil sekretariatet ta stilling til begjæringen, og deretter vil kommisjonen vurdere om det er behov for ytterligere steg. For eksempel om det er behov for ny etterforskning, legger hun til.
Les mer på NRK


Les mer om:
Gjenopptakelseskommisjonen, Jan Helge Andersen, Kamilla Silseth, NTB, Riksadvokaten, Lena Sløgedal Paulsen, Baneheia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: GjenopptakelseskommisjonenKan ta , tid
VG - 24 mar 23 kl. 10:32

Gjenopptakelseskommisjonen om Baneheia-avgjørelse: Kan ikke si hvor lang tid det vil ta

Hvor lang tid det vil ta å vurdere om saken mot Jan Helge Andersen skal gjenåpnes, er foreløpig uklart, sier kommisjonsleder Kamilla Silseth..

Klartale - 09 jan 23 kl. 06:30

Blir det en ny uke med kaos for pendlere?

11. desember åpnet Follobanen. Det skulle gi kortere reisetid for folk som pendler med tog inn til Oslo.

Klartale - 20 apr 23 kl. 16:30

Bekymringer stjeler søvn fra oss

Bekymringer og tanker stjeler søvn fra mer enn halvparten av oss. Det skrever Frende Forsikring i en pressemelding.– Både søvnmangel og bekymringer gjør deg syk, sier Helge Skjerven.

Klartale - 03 maj 23 kl. 06:00

Astrid mener vi alle kan gjøre litt for klimaet

Jorda blir varmere. Også her i Norge. Temperaturen på jorda var 1,15 grader høyere i 2022 enn gjennomsnittet mellom årene 1850 og 1900.

VG - 15 dec 22 kl. 14:02

Viggo Kristiansen i brev: – I dag starter resten av livet mitt

-Jeg har lidd hvert sekund, hvert minutt, hver time, hver dag, hver uke, hver måned, hvert år i 21 år som følge av feilvurderinger av politiet, påtalemyndighet, domstol og gjenopptakelseskommisjonen, skriver Viggo Kristiansen i et brev..

NRK - 22 dec 22 kl. 05:27

Forsvarsadvokat får betalt etter frifinnelse

Advokat Arvid Sjødin, som i årevis har bistått fetteren til Birgitte Tengs, venter en større utbetaling for arbeidet som er lagt ned gjennom flere tiår. Han har bistått fetteren siden 1995, men først i år frifant Agder lagmannsrett fetteren for erstatningssaken han var dømt til å betale selv om han var frifunnet. Sjødin sier til Sandnesposten at han ikke har fått betalt for arbeidet med saken hittil, og at han måtte selge huset for å ha råd til å jobbe videre.

NRK - 13 jan 23 kl. 08:42

Vestre Platå-siktet var prøveløslatt da drapet ble begått

Mannen i 40-årene, som er siktet for drapet på en annen mann i 40 årene på Vestre Platå i november, er varetektsfengslet i fire nye uker. Mannen er varetekt på bakgrunn av det retten ser på som gjentakelsesfare. Mannen ble så sent som i desember 2020 dømt til fengsel i tre år etter flere alvorlige overtredelser.

NRK - 10 feb 23 kl. 11:31

Advokat Silseth (49) ny leder av Gjenopptakelseskommisjonen

Advokat Anne Kamilla Silseth ble fredag oppnevnt som ny leder for Kommisjonen for gjenopptakelse av straffesaker etter Siv Hallgren. Oppnevnelsen av ny leder skjedde i statsråd fredag. Jobben som leder for kommisjonen har et åremål på sju år.

Dagbladet - 17 feb 23 kl. 22:14

Vil avvikle

Frp mener at Gjenopptakelseskommisjonen er moden for å skiftes ut. Særlig erfaringene etter frikjennelsen av Viggo Kristiansen taler for sitt, påpeker Per-Willy Amundsen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Japans varmeste vår

Japan har hatt sin varmeste vår siden målingene startet i 1898. Det opplyser det japanske meteorologiske instituttet. De sier årsaken er klimagasser og værmønsteret El Nino.

NRK - 15 minutter siden

Bergen Pride øker sikkerheten med flere vektere, melder Bergensavisen

Styreleder Mona Frank i Regnbuedagene sier at de er i dialog med politi og PST om sikkerheten på festivalen, skriver Bergensavisen. De kommer også til å oppbemanne vekter-styrken. – Det er helt uakseptabelt og alvorlig for ytringsfriheten at arrangementer for minoriteter ikke kan gjennomføres på grunn av hat og trusler, skriver hun i en SMS til avisen..

NRK - 30 minutter siden

Mehl etter avlysning av pridefestival for barn: – Uakseptabelt

Redd Barna har avlyst Pridefestivalen som skulle holdes i Bergen på søndag. Det skjer etter flere trusler om trakkassering og vold..

NRK - 45 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 1 time siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 1 time siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 2 timer siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 2 timer siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com