E24 > Økonomi

Monday, 26 September, 02:31

E24 - I førrgår: 08:24

Gjeldsveksten for husholdningene dempet seg

Samlet sett var veksten i den innenlandske lånegjelden uendret i august..
Les mer på E24


Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gjeldsveksten, for, husholdningene, dempet, seg
NRK - 12 maj 22 kl. 10:21

Anslår økt realinntekt

Norske husholdninger vil få mer å rutte med i år, ifølge Finansdepartementets anslag i revidert nasjonalbudsjett. – Til tross for høyere prisvekst og økte renter ventes husholdningene å få en vekst i disponibel realinntekt utenom aksjeutbytte på 1,2 prosent i 2022, heter det i budsjettet. – Oppgangen er lavere enn i de to foregående årene, og dette må særlig ses i sammenheng med økte renter.

NRK - 16 maj 22 kl. 08:30

Ny strømprisrekord i første kvartal

Husholdningene betalte i snitt 117,2 øre/kWh for strøm i første kvartal. Det er ny strømprisrekord, og rekorden fra forrige kvartal er slått med god margin. Prisen er uten avgifter og nettleie, opplyser Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 15 aug 22 kl. 09:09

Strømstøtten hindret ny pristopp i andre kvartal

Strømstøtten hindret ny pristopp for husholdningene i andre kvartal. I snitt betalte folk 2,8 prosent mer for strømmen enn i kvartalet før. – Når vi trekker fra strømstøtten, var totalprisen husholdningene måtte betale, likevel rundt 35 prosent høyere enn gjennomsnittet for andre kvartal de siste fem årene, sier seniorrådgiver Thomas Aanensen i Statistisk sentralbyrå (SSB).

NRK - 14 sep 22 kl. 12:48

Private har brukt 15 prosent mindre strøm hittil i år

Etter forbruksrekord for strøm i 2021 er det kjempekutt i privat strømforbruk så langt i 2022. Nesten alle kutt skjer der prisene er høyest. De månedlige tallene fra Elhub, som eies av Statnett, viser at husholdningenes strømforbruk er betydelig redusert i år.

NRK - 15 sep 22 kl. 07:03

Huseierne: strømstøtteordningen skaper ikke forutsigbarhet

Forbrukerorganisasjonen Huseierne mener strømstøtteordningen som vil gjelde i vinter, ikke skaper den forutsigbarheten og tryggheten som husholdningene trenger. Organisasjonen har nå sendt brev til energikomiteen og finanskomiteen på Stortinget, der de ber om en forbedret strømstøtte til husholdningene, der staten tilbakebetaler alle strømutgifter over 50 øre per kilowattime. Generalsekretær Morten Andreas Meyer sier at en familie med to voksne og to barn kan få samlede strømutgifter på 7500 kroner i januar, dersom strømprisen blir 10 kroner i snitt for hver kilowattime.

VG - 17 sep 22 kl. 12:55

SV presser regjeringen: Krever ny strømstøtte for husholdningene

Regjeringen har jobbet på spreng med å lande en strømstøtte for bedriftene. Men de må ikke glemme husholdningene, krever budsjettpartner SV..

E24 - 27 maj 22 kl. 14:31

Inflasjonen i USA dempet seg i april

Inflasjonen i USA dempet seg til 6,3 prosent i april, viser USAs sentralbanks favorittmål. På forhånd var det ventet 6,2 prosent..

E24 - 30 maj 22 kl. 09:00

Dempet oppgang på Oslo Børs

Oslo Børs startet uka med markant oppgang, men oppgangen er nå noe dempet..

E24 - 10 aug 22 kl. 14:30

Prisveksten i USA dempet seg overraskende mye i juli

Den amerikanske inflasjonen fortsetter å ligge på et høyt nivå, men dempet seg mer enn analytikerne hadde ventet på forhånd..

E24 - 13 sep 22 kl. 14:30

Inflasjonen i USA dempet seg mindre enn ventet

Prisveksten i USA dempet seg til 8,3 prosent i august. Likevel var det høyere enn ventet på forhånd..

Fler nyheter fra E24

E24 - 4 timer siden

Dette skjer denne uken: – Inflasjonen vil ikke berolige markedene

Inflasjon fra USA og EU, samt taler fra de store sentralbankene, vil prege den kommende uken. Her hjemme får vi viktige tall for varehandel og arbeidsledighet..

E24 - 7 timer siden

Kjøpmann har permittert seg selv for å spare penger: – En jævlig ond sirkel

For to år siden investerte kjøpmann Dag Arild Bakken i solcelleanlegg for to millioner, da han syntes at strømprisene begynte å bli urovekkende høye. Nå frykter han at han faller utenfor støtteordningen fordi han var tidlig ute..

E24 - 8 timer siden

Mener økt skatt kan true gunstige fastprisavtaler

Lyse ønsker å tilby gunstige fastprisavtaler fra nyttår, men frykter at regjeringen skal øke bransjens skatter. – Da sparker de krokfot på seg selv, sier Lyse-sjef Eimund Nygaard..

E24 - 8 timer siden

Nassim Taleb: – Ville shortet eiendom

Statistikk- og finansprofessoren har det meste av porteføljen sin i kontanter, men ville gjort som «The-Big-Short»-investor Michael Burry og shortet boligmarkedet hvis han kunne..

E24 - 10 timer siden

Nytt brudd - lærerstreiken fortsetter

RIKSMEKLEREN (VG) Partene har fortsatt ikke kommet til enighet i lærerstreiken, til tross for mekling både lørdag og søndag..

E24 - 10 timer siden

Får tusen kroner for én kongekrabbe: – Har aldri hatt bedre år

Fiskerne får rekordhøye priser og har tjent mer hittil i år enn i hele fjor..

E24 - 11 timer siden

Frp skuffet over Nordeas Nordic Mining-exit

Frp mener Nordea undergraver mineralnæringen ved å selge Nordic Mining-aksjene sine. SV mener regjeringen må komme på banen..

E24 - 12 timer siden

Kraftkampen som truer klimamålet

GRENLAND (E24): Industrien sørøst i Telemark har satt seg mål om å bli verdens første klimapositive region. Men mangel på kraft og nett kan true klimaambisjonene og det norske konkurransefortrinnet..

E24 - 12 timer siden

Aksjeskolen #7: Derfor bør du følge innsidehandlerne

Kommer det melding om at ansatte kjøper aksjer i eget selskap, kan det være gode grunner til at du også bør gjøre det. – Vær på lag med innsiderne, er ekspertens råd..

E24 - 13 timer siden

Møtes igjen hos Riksmekleren: - Ønsker å være en del av løsningen

Søndag fortsetter forhandlingene i lærerstreiken på Riksmeklerens kontor. Partene jobber for en enighet - men holder enn så lenge kortene tett til brystet..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com