NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 00:22

NRK - 21 nov 22 kl. 09:52

Giverkonferanse i Moldova

Frankrike arrangerer mandag en giverkonferanse for Moldova for å hjelpe landet med å håndtere følgene av krigen i nabolandet Ukraina. Det er ventet at Frankrikes utenriksminister Catherine Colonna vil delta på konferansen sammen med sine kolleger fra Tyskland, Romania og og Moldova. I tillegg er det ventet at Frankrikes president Emmanuel Macron og Moldovas president Maia Sandu skal tale på slutten av møtet. Tidligere er det holdt giverkonferanser i Berlin i april og i Romanias hovedstad Bucuresti i juli. Der ble det gitt til sammen 600 millioner euro, drøyt 6 milliarder kroner, i bistand til den tidligere sovjetrepublikken som ligger mellom Romania og Ukraina..
Les mer på NRK


Les mer om:
Moldova, Ukraina, Frankrikes, Catherine Colonna, Tyskland, Emmanuel Macron, Moldovas, Maia Sandu, Berlin, Romanias, Bucuresti, Romania

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Giverkonferansei , Moldova
NRK - 22 okt 22 kl. 02:17

Gazprom truer med å kutte gassen til Moldova

Ifølge den ukrainske avisa Kyiv Independent truer det statlige russiske gassfirmaet Gazprom med å stenge av gasseksporten til Moldova dersom Moldova ikke betaler gjelda si. I oktober har Gazprom kuttet eksporten til Moldova med 30 prosent. Ifølge nyhetsbyrået Rreuters har ikke Moldovas statsminister Andrei Spinu fått klart svar på om landet vil få gass fra Russland i november..

NRK - 19 dec 22 kl. 21:17

Moldova frykter russisk offensiv mot utbryterregion neste år

Moldovas etterretningssjef advarer om høy risiko for en russisk offensiv mot den prorussiske utbryterregionen Transnistria øst i Moldova. – Spørsmålet er ikke om, men når Russland vil innlede en ny offensiv mot Moldovas territorium, sier Alexandru Musteata, ifølge Reuters. Han er sjef for den moldovske sikkerhetstjenesten.

NRK - 16 jul 22 kl. 09:26

Milliardløfter til Moldova

Moldova fikk løfter om rundt 6 milliarder kroner i bistand på en giverkonferanse. Pengene skal hjelpe landet takle prisvekst og effektene av krigen i Ukraina. Landet som ligger mellom Ukraina og Romania har tatt imot rundt en halv million flyktninger siden Russland startet sin offensiv i februar..

NRK - 15 aug 22 kl. 15:22

Fleire bombetruslar skaper store problem i Moldova

Politiet i Moldovas hovudstad Chișinău etterforskar ei rekkje bombetruslar, som mellom anna vart retta mot høgsterett og den internasjonale flyplassen. Ifølgje politiet kom det minst ni bombetruslar måndag, og somme var også retta mot sjukehus og kjøpesenter. I juli kom det over 40 bombetruslar mot mål i Moldova, over halvparten av dei retta mot flyplassen.

NRK - 28 okt 22 kl. 15:22

Norge gir 100 millioner kroner til gasskjøp i Moldova

Norge gir 100 millioner kroner til Moldova for å hjelpe regjeringen med gasskjøp. Landet er under sterkt press fra Russland. – Jeg har i dag hatt en samtale med Moldovas statsminister Natalia Gavrilita, som står i en kritisk situasjon.

Klartale - 01 nov 22 kl. 13:45

Lover å støtte Ukraina og Moldova

Nærmere et halvt år er gått siden Sverige og Finland sendte sine søknader til Nato. De ønsker å bli en del av forsvars-samarbeidet.Under samme tid har svenskene fått ny regjering.

NRK - 05 dec 22 kl. 14:57

Angrep mot Ukraina forstyrrer strømmen i Moldova

Kraftoperatøren i Moldova informerer om forstyrrelser i strømforsyningen i landet, skriver Reuters. Nabolandet Ukraina ble mandag rammet av luftangrep fra Russland. Også tidligere har det vært strømbrudd i Moldova på grunn av angrep mot kraftsystemer i nabolandet..

NRK - 6 timer siden

EU skal holde giverkonferanse for Syria og Tyrkia

Tyrkia og Syria kan stole på EU, sier EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen om unionens innsats etter jordskjelvkatastrofen. Sveriges og EU skal sammen være vertskap for en giverkonferanse i starten av mars i Brussel, opplyser von der Leyen. – Vi kjemper nå mot klokka for å redde liv sammen.

NRK - 03 sep 22 kl. 07:55

Ukraina tilbyr strøm til Tyskland

Ukraina ønsker å hjelpe Tyskland med å bli mindre avhengig av russisk gass. – For tiden eksporterer Ukraina strøm til Moldova, Romania, Slovakia og Polen. Men vi er klare til å utvide eksporten til Tyskland, sier Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal.

NRK - 10 okt 22 kl. 11:00

Mener tre raketter krysset luftrommet over Moldova

Russiske raketter krysset luftrommet over Moldova, skriver Reuters. Myndighetene i landet har tilkalt den russiske ambassadøren etter hendelsene..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 1 time siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 1 time siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 1 time siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 1 time siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.

NRK - 2 timer siden

FN: Spår at flytrafikken rister av seg pandemien i 2023

Etterspørselen etter kommersielle flyreiser på verdensbasis ventes å ta seg opp i år og overstige tallene fra 2019, ifølge FNs luftfartsorganisasjon (ICAO). I en prognose som ble lagt fram onsdag, skriver ICAO at de forutser en «fullstendig og bærekraftig» bedring for flytrafikken, og at etterspørselen vil nå nivåer fra før pandemien på de fleste ruter innen utgangen av første kvartal. (NTB).

NRK - 2 timer siden

Journalist dømt til åtte års fengsel i Belarus

Den polsk-belarusiske journalisten og aktivisten Andrzej Poczobut er dømt til åtte års fengsel i Belarus, opplyser menneskerettsgruppa Vjasna. 49 år gamle Poczobut er en fremtredende representant for den polske minoriteten i Belarus. Han er korrespondent for den polske avisa Gazeta Wyborcza og har rapportert kritisk om president Aleksandr Lukasjenkos regime.

NRK - 2 timer siden

Strynefjellet stenger i natt

På grunn av fare for skred vil rv. 15 Strynefjellet stenge kl. 05 natt til torsdag.

NRK - 2 timer siden

Stoltenberg: – Kina trapper opp sine etterretningsaktiviteter

Nato-sjef Jens Stoltenberg sa på pressekonferansen i Washington D.C. onsdag, at han mener ballongen som ble skutt ned over USA, bekrefter et mønster i kinesisk politikk, nemlig at de trapper opp sine etterretningsaktiviteter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com