NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 13:02

NRK - 21 april 21 kl. 20:35

Gir Russland diplomat-ultimatum

Den tsjekkiske regjeringa åtvarar Russland om at fleire russiske diplomatar kan verte utvist, om ikkje tsjekkiske diplomatar i Russland får kome tilbake på jobb. Russland får fram til midt på dagen torsdag før Tsjekkia tar grep, ifylgje regjeringa. Russland kallar ultimatumet for uakseptabelt..
Les mer på NRK


Les mer om:
Russland, Tsjekkia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gir, Russland, diplomat-ultimatum
NRK - 08 feb. 21 kl. 16:50

Utviser russiske diplomatar

Sverige og Tyskland svarar på Russland si utvising av ein svensk diplomat førre veke, og utviser kvar sin russiske diplomat. Det melder Sveriges Radio og tysk UD. Russarane utviste også ein polsk diplomat, men Polen har førebels ikkje svart..

NRK - 17 april 21 kl. 09:56

Sier ukrainsk diplomat er pågrepet

Sikkerhetstjenesten i Russland, FSB, sier de har pågrepet en ukrainsk diplomat, som de anklager for å ha fått sensitiv, hemmeligstemplet informasjon fra en russisk statsborger. FSB kommer ikke med mer informasjon enn at personen ble pågrepet fredag..

NRK - 26 april 21 kl. 12:23

Erklærer diplomat som uønskt

Russland erklærer ein italiensk diplomat som uønskt, melder utanriksdepartementet i landet ifylgje Reuters. Det skjer som svar på at Italia tidlegare i april utviste to russiske diplomatar..

NRK - 31 mars 21 kl. 09:48

Russisk diplomat pågrepet

Italiensk politi har onsdag pågrepet en russisk diplomat og en italiensk marineoffiser, mistenkt for spionasje, melder Reuters. De ble pågrepet umiddelbart etter overføring av et dokument i bytte for en sum penger, sier politiet i en uttalelse..

NRK - 22 april 21 kl. 15:58

Kastar ut russiske diplomatar

Tsjekkia har gitt ordre til fleire russiske diplomatar om å forlate landet, melder nyheitsbyrået AP. Det skjer etter at Tsjekkia onsdag gav Russland eit ultimatum om å la 20 tsjekkiske diplomatar få kome tilbake til jobb, noko som ikkje vart følgt opp av Russland..

VG - 22 feb. 21 kl. 10:50

Svensk 47-åring tiltalt for spionasje i samarbeid med Russland

En mann skal ha mottatt større utbetalinger fra en russisk diplomat de siste årene, og har nå blitt tiltalt..

NRK - 24 feb. 21 kl. 20:33

Ansatt ved russisk ambassade utvist

En ansatt ved Russlands ambassade i Stockholm utvises fra Sverige, melder Dagens Nyheter. Ifølge ikke navngitte kilder tror svenske myndigheter at den utviste mannen jobber for den russiske etterretningstjenesten. Svensk UD sier til DN at dette er et svar på Russland sin utvisning av en svensk diplomat for noen uker siden..

NRK - 23 feb. 21 kl. 11:21

Klagar Russland til EMD

Ukraina har klaga Russland inn for Den europeiske menneskerettsdomstolen, EMD, opplyser domstolen. Den ukrainske regjeringa skuldar Russland for å ta livet av kritikarar. _Det er fjerde gong Ukraina klagar Russland inn for domstolen..

VG - 02 feb. 21 kl. 12:57

Frp stiller ultimatum til regjeringens klimaplan

Regjeringen skal forhandle med Frp for å få flertall for klimaplanene sine. Det blir ikke aktuelt uten at de dropper et av de mest sentrale tiltakene, ifølge Jon Georg Dale (Frp)..

VG - 03 feb. 21 kl. 19:11

Avviser Frps ultimatum: – Ikke aktuelt å droppe klimatiltak

Regjeringen er ikke villig til å ofre sentrale tiltak i klimaplanen i forhandlinger med Frp. Det sier klimaminister Sveinung Rotevatn (V)..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 2 minutter siden

Fleire arresterte i razzia

Politiet i Stockholm har gjennomført ein razzia mot fleire personar som er mistenkte for å ha overgrepsmateriale mot born, melder Aftonbladet. Bakgrunnen for aksjonen skal vera opplysningar politiet har fått gjennom internasjonalt samarbeid..

NRK - 10 minutter siden

Symbolsk krav mot AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 15 minutter siden

EU saksøker AstraZeneca

EU går til søksmål mot vaksineprodusenten AstraZeneca og krever å få levert 90 millioner doser innen juli..

NRK - 10 minutter siden

Symbolsk krav fra AstraZeneca

EU krever foreløpig en symbolsk erstatning på 1 euro fra AstraZeneca for kontraktsbrudd. Selskapet får tre måneders utsettelse på de avtalte vaksineleveransene. Kravet ble fremsatt i et rettsmøte i Brussel tirsdag, i påvente av en beregning av skadevirkningene som følge av at AstraZeneca ikke har levert vaksinene raskt nok, skriver Reuters.

NRK - 15 minutter siden

Fire personar i flyet – alle ute

Det var fire personar i flyet som har sklidd av rullebana på Voss. Alle skal vere ute av flyet og ingen av dei skal vera alvorleg skadde, melder 110-sentralen i Vest. Flyet skal lekke ein del drivstoff.

NRK - 30 minutter siden

75 prosent meldte om bivirkninger

I alt 28,7 prosent sier at de opplevde bivirkninger etter første dose med Pfizer-vaksinen. Hele 75,7 prosent AstraZeneca-vaksinerte sier det samme. Folkehelseinstituttet (FHI) har gjennomført en undersøkelse der 7.

NRK - 15 minutter siden

Fly har sklidd av rullebane på Voss

Et fire seters fly har sklidd av rullebanen på Bømoen på Voss, melder 110-sentralen..

NRK - 30 minutter siden

Bøndene tropper opp ved Stortinget

Jordbruksoppgjøret har satt sinnet i kok hos norske bønder. Nå møter de opp foran Stortinget for å vise sin misnøye. Det bli også flere markeringer andre steder i landet tirsdag..

NRK - 45 minutter siden

Palmesus avlyser

Ein av Noregs største festivalar, Palmesus, avlyser. Beslutninga er tatt etter at kulturministeren i dag la fram tiltak for kulturlivet i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 30 minutter siden

Dobbeltspor og godsteminal i Bergen

Regjeringen vil bygge dobbeltspor mellom Arna og Bergen. I tillegg skal det bevilges penger til en ny helelektriskgodsterminal. Dobbeltsporet skal stå ferdig i løpet av 2025 og skal gi hyppigere avganger og færre forsinkelser.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt