NRK > Nyheter

Monday, 20 September, 01:16

NRK - 24 jun 21 kl. 13:43

Gift som 12-åring - får opphold

Høyesterett har konkludert med at avgjørelsen til UNE og UDI om å ikke gi familiegjenforening til en kvinne som søkte i 2017, var ugyldig. Kvinnen fikk avslag på søknaden for henne og sine to barn, fordi hun giftet seg med mannen sin da hun var 12 og han var 25. Ektemannen ankom Norge i 2015 og fikk oppholdstillatelse som flyktning. UDI og UNE mente det ville være støtende mot den allmenne rettsoppfatningen å godkjenne et ekteskap inngått da kvinnen var et barn, skriver Nettavisen. Høyesterett mener imidlertid at siden kvinnen nå er over 18 og har et reelt ønske om et samliv med mannen, var avslaget på søknaden hennes ugyldig..
Les mer på NRK


Les mer om:
UNE, UDI, Norge, Nettavisen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Giftsom , 12-åringfår , opphold
NRK - 12 aug 21 kl. 15:55

Vi gi opphold til afghanere

Danmark vil innvilge midlertidig opphold til lokalt ansatte afghanere. Finland og Sverige følger etter. 45 afghanere som har arbeidet for danske styrker og den danske ambassaden i Kabul, vil få tilbud om en toårs oppholdstillatelse i Danmark, heter det i en kunngjøring fra det danske utenriksdepartementet.

NRK - 01 sep 21 kl. 08:46

Storbritannia gir permanent opphold

Storbritannias regjering gir permanent opphold til afghanere som jobbet for det britiske forsvaret og britiske myndigheter. Beslutningen, som ble kunngjort av innenriksdepartementet onsdag, innebærer også ubegrenset adgang til å jobbe, melder Sky News. Afghanerne ble opprinnelig tilbudt opphold i fem år.

VG - 18 maj 21 kl. 10:13

Aktor om terrortiltalt 16-åring: Skulle teste dødelig gift i løpet av kort tid

OSLO TINGRETT (VG) Aktor mener den terrortiltalte 16-åringen planla å teste en gift som ville ta liv. Gutten nekter straffskyld..

Aftenposten - 09 apr 21 kl. 11:37

Moralen fra Geilo: Ikke bryt koronaregler hvis du er statsminister. (Er du bare gift med statsministeren, går det greit.)

Moralen fra Geilo: Ikke bryt koronaregler hvis du er statsminister. (Er du bare gift med statsministeren, går det greit.).

NRK - 04 maj 21 kl. 00:19

Liz Cheney: Trump sprer gift

Republikaneren Liz Cheney sier at tidligere president Donald Trump krysset «en linje som ikke må krysses» når han påstår at valgseieren ble stjålet fra ham. Hun kaller Trumps utsagn for gift og ber partiet ikke forsøke å hvitvaske angrepet på Kongressen i januar..

NRK - 08 apr 21 kl. 17:19

Vil stramme inn innvandring

Den svenske regjeringen vil kun gi midlertidig opphold til flyktninger som innvilges asyl. For å få permanent opphold etter tre år, må de oppfylle krav om svenskkunnskaper, evne til å forsørge seg selv og ha kunnskap om det svenske samfunnet..

NRK - 29 apr 21 kl. 19:31

Gir oppphold til eldre asylsøkere

Regjeringen vil gi opphold til eldre, ureturnerbare asylsøkere som har vært mer enn 16 år i Norge, men som har fått endelig avslag på sin asylsøknad. Det opplyser Krf-leder Kjell Ingolf Ropstad Til VG. Ropstad sier dette er mennesker som av ulike grunner ikke kan returneres til hjemlandet, men heller ikke har fått opphold i Norge..

NRK - 14 maj 21 kl. 12:05

Krever karanteneunntak for sjøfolk

Utenrikstjenestemenn og forsvarspersonell utsendt på oppdrag på vegne av Forsvaret, er unntatt fra kravet om opphold på karantenehotell ved innreise. Nå krever Norsk Sjøoffisersforbund at sjøfolk også slipper opphold på karantenehotell. – Vi forlanger at sjøfolk må bli behandlet på samme måte som andre nordmenn som utfører samfunnskritisk arbeid i utlandet, melder administrerende direktør Hans Sande i Norsk Sjøoffisersforbund i en pressemelding.

NRK - 02 jun 21 kl. 09:49

Hviterussere får ikke reise ut

Hviterussland tar ytterligere grep for å forhindre innbyggere i å forlate landet. Nå får heller ikke hviterussere med oppholdstillatelse i utlandet å dra. Tiltaket skjer etter at flere hviterussere har flyktet fra landet de siste månedene etter politiets behandling av dem som deltok i demonstrasjoner i august i fjor mot gjenvalget av president Alexander Lukasjenko.

VG - 09 jun 21 kl. 14:39

Norge gir opphold til Afghanistan-ansatte

Den norske regjeringen vil gi opphold i Norge til lokalt ansatte afghanere som har jobbet for Forsvaret og den norske ambassaden, og som kan være i fare etter at NATO trekker seg ut av Afghanistan..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Opptelling viser at Putin er størst

Opptellingen av stemmene etter parlamentsvalget i Russland er godt i gang, og de første resultatene viser en klar ledelse til Vladimir Putins regjeringsparti. Det tre dager lange valget nærmer seg slutten mens stemmene telles opp i det enorme landet, som spenner seg over hele elleve tidssoner. Etter at 33 prosent av stemmene er talt opp, har regjeringspartiet Forente Russland foreløpig en oppslutning på 45 prosent, mens Kommunistpartiet oppnår 22 prosent, ifølge landets valgkommisjon.

NRK - 45 minutter siden

Tror de har funnet savnede Gabby

Tidligere i dag ble det funnet en død person som kan passe til beskrivelsen av Gaggy Petito, opplyste FBI i Denver på en pressekonferanse søndag kveld. Den rettsmedisinske indentifkasjonen av personen kan ikke bekrefte med sikkerhet at det er den savnede Gabby Petito som har blitt funnet. – Men vi har varslet hennes foreldre om funnet, sa FBI.

NRK - 1 time siden

Strømmen tilbake i Oslo

I alt 439 strømkunder var rammet av et strømbrudd på Sofienberg i Grünerløkka bydel i Oslo like før midnatt søndag kveld. Klokken 00.15 var feilen rettet.

NRK - 1 time siden

474 nye koronasmittede i Norge

Det siste døgnet er det registrert 474 koronasmittede i Norge. Det er 179 færre enn samme dag i forrige uke. De siste sju dagene er det i snitt registrert 871 koronasmittede per dag i Norge.

NRK - 1 time siden

Komiker Chris Rock koronasmittet

Den amerikanske komikeren Chris Rock (56) opplyste søndag at han har testet positivt på koronaviruset, og oppfordrer folk til å ta vaksinen. Hei folkens, jeg har nettopp fått vite at jeg har korona, tro meg du vil ikke ha dette. Bli vaksinert, skriver han på Twitter.

NRK - 2 timer siden

Funn av død person ved Grand Teton

En død kropp har blitt funnet i området hvor politiet har søkt etter de savnede Gabby Petito og Brian Laundrie i ved Grand Teton nasjonalpark i USA, melder FoxNews. Det er ikke bekreftet at det kan knyttes til de savnede. Kjæresteparet dro gjennom USA og dokumenterte opplevelsene gjennom YouTube og Instagram.

NRK - 2 timer siden

Stor brann i migrantleir på Samos

En stor brann brøt ut i migrantleieren Vathy på den greske øya Samos søndag kveld, ifølge betjenter som jobber på stedet. Rundt 300 migranter venter på overføring til en ny leir mandag, som ble åpnet av migrasjonsministeren Notis Mitarachi, melder nyhetsbyrået AFP..

NRK - 2 timer siden

Strømbrudd i Oslo

1466 strømkunder er berørt av et strømbrudd på Grünerløkka i Oslo søndag kveld. I tillegg er 21 berørt på Østensjø, ifølge elvia.no Strømbruddet er kjent og mannskap jobber med å lokalisere feilen..

NRK - 3 timer siden

Frankrike avlyser møte

Eit toppmøte mellom den franske og den britiske forsvarsministeren skulle finne stad til veka, men er avlyst som følge av ubåtkontrakten som blei skrota, skriv The Guardian. Frankrike trappar dermed opp konflikten. På fredag bestemte dei å hente heim sine ambassadørane frå USA og Australia.

NRK - 3 timer siden

Fire i trafikkulykke i Bergen

To bilar er involverte i ei front mot front-ulykke ved Haukås i Bergen. Naudetatane er på staden. Totalt fire personar er involverte i ulykka.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt