NRK > Nyheter

Sunday, 16 January, 20:36

NRK - 09 sep 21 kl. 11:21

Gassrør til amoniakkanlegg

Vår Energi og Equinor skal utrede å sende gass til Horistont Energi-produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Det skal bidra til karbonnøytral omstilling. Samarbeidsavtalen kan medføre at gassressurser fra Vår Energi og Equinor bringes, via rørledning, til Hammerfest. Der jobber Horisont Energi med å etablere The Barents Blue Project, som kan bli Europas første store produksjonsanlegg for blå ammoniakk. Under produksjonen av ammoniakken vil 99 prosent av CO₂ i prosessgassen fanges og permanent lagres i Polaris-reservoaret, under havbunnen i Finnmark.
Les mer på NRK


Les mer om:
Energi, Equinor, Horistont Energi, Vår Energi, Hammerfest, Horisont Energi, The Barents Blue Project, Europas, CO₂, Polaris, Finnmark, Barentshavsregionen

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gassrør, til, amoniakkanlegg
NRK - 22 aug 21 kl. 17:41

Ukraina advarer mot gassrør

Ukraina advarer Tyskland om at det omstridte gassrøret som bygges mellom Russland og Europa er «et farlig geopolitisk våpen». Tysklands statsminister Angela Merkel var søndag på besøk i Ukrainas hovedstad Kiev for samtaler med president Volodymyr Zelenskyj. Gassrøret har en prislapp på over 100 milliarder kroner og vil doble den russiske gasseksporten til Tyskland.

NRK - 10 sep 21 kl. 10:42

Nord Stream 2-rørledningen ferdig

Byggingen av gassrørledningen Nord Stream 2 er fullført, opplyser russiske Gazprom. Gassrørledningen går fra Russland, via Østersjøen, til Tyskland. Arbeidet ble fullført fredag morgen, opplyser Gazproms styreformann Aleksej Miller.

NRK - 04 jun 21 kl. 16:44

Bygging stanset av miljøhensyn

Byggingen av en gassrørledning fra Norge til Danmark og Polen er midlertidig stanset av miljøhensyn. Det opplyser Energinet , den offentlige virksomheten som eier gass- og elnettet i Danmark, på sin hjemmeside. Rørledningen kalles Baltic Pipe og skal etter planen frakte gass fra norske felt gjennom Danmark og til Polen og andre land i Øst- og Sentral-Europa fra 2022..

E24 - 08 jun 21 kl. 19:12

Gnagere og flaggermus stanser milliard-gassrør fra Norge

Røret som skal ta norsk gass til Danmark og Polen er stanset av hensyn til flaggermus og gnagere. Det kan forsinke prosjektet med mange måneder..

Aftenposten - 08 jun 21 kl. 19:24

Gnagere og flaggermus stanser milliard-gassrør fra Norge

Røret som skal ta norsk gass til Danmark og Polen er stanset av hensyn til flaggermus og gnagere..

NRK - 22 jul 21 kl. 06:29

USA og Tyskland er enige

USA og Tyskland har landet en avtale som skal løse den langvarige konflikten om den tysk-russiske rørledningen Nord Stream 2. Det bekrefter Tysklands utenriksminister i en Twitter- melding onsdag kveld. Gassrørledningen vil gjøre det mulig for Russland å eksportere gass direkte til Tyskland under Østersjøen.

NRK - 04 okt 21 kl. 16:57

Nord Stream satt i drift

Gassrørledningen «Nord Stream» mellom Russland og Tyskland er satt i drift, opplyser russiske Gazprom. «Nord Stream» går fra Russland, via Østersjøen, til Tyskland. USA har jevnlig kritisert prosjektet og hevdet at Europa blir for avhengig av Russland.

E24 - 11 jun 21 kl. 11:56

Regjeringen avviser å ta en «dansk olje-nei»: – Det koster dem ingenting

Statsminister Erna Solberg og olje- og energiminister Tina Bru la fredag frem den nye energimeldingen – der man for første gang samler regjeringens olje- og kraftplan i én melding. Regjeringen vil ikke sette en dato for oljestopp, de vil fortsette å dele ut lisenser og de vil vurdere en gassrørledning til Barentshavet..

E24 - 11 jun 21 kl. 11:56

Regjeringen avviser å ta et «dansk olje-nei»: – Det koster dem ingenting

Regjeringen vil ikke sette en dato for oljestopp, de vil fortsette å dele ut lisenser og de vil vurdere en gassrørledning til Barentshavet. Samtidig vil de gjøre klimarisikoen tydeligere i en oljenæring som vil krympe av seg selv fremover..

E24 - 09 sep 21 kl. 07:17

Equinor og Vår Energi vurderer gassrør til Hammerfest

Tre selskaper inngår samarbeid om det som kan bli et stort ammoniakk-prosjekt i Hammerfest..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 13 jan 22 kl. 08:26

Nytt Ukraina-møte med lave forventninger

Krisen mellom Russland og Ukraina står øverst på dagsordenen når Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) møtes i Wien torsdag. OSSE beskrives ofte som ett av få forum for dialog mellom Moskva og vesten, og møtet i organisasjonens permanente råd er det tredje i forbindelse med krisen denne uka. Mandag var amerikanske og russiske topprepresentanter i Genève, mens onsdag møttes Nato-Russland-rådet for første gang på to og et halvt råd.

NRK - 13 jan 22 kl. 08:41

Havila Kystruten kansellerer avgangar

Havila Kystruten sine avgangar frå Rørvik til Bergen i dag og Bergen til Rørvik i morgon er kansellerte. – På grunn av ekstremveret «Gyda» ser me det som uforsvarleg å kryssa havstykket Folda på ein sikker måte, skriv selskapet i ei pressemelding. Passasjerane blir sende med buss og fly i staden..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:07

Vil gjøre plastavfall til verdifull ressurs

Norges Forskningsråd har gitt millionstøtte til et prosjekt som skal utvikle nye teknologiske løsninger for å resirkulere plast. Teknologien kan gi mindre utslipp av klimagasser, bedre ressursutnyttelse og fremtidsrettede muligheter for norsk industri. Det skriver NMBU, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, i en pressemelding.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:17

Finnmarking er valgte dyrere biler enn sørlendinger

Folk i Finnmark kjøpte i fjor høyest andel biler over 800.000 kroner, med 6,9 prosent. Fylket på andreplass var Troms, med 6,3 prosent.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:22

Slukker lysløypa på grunn av dyr strøm

Høye strømpriser fører til at Sande sportsklubb slår av lyset i lysløypa i Skafjellåsen når klubben ikke har treninger. Styreleder Otto Galleberg i Sande Sportsklubb sier til Sande avis at de ligger an til å få en tredobling i strømregninga. Statssekretær Gry Haugsbakken i kulturdepartementet sier til avisa at de tar bekymringsmeldinger fra kultur, idrett og frivilligheten på alvor og at de nå ser på hva som bør gjøres..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:28

Lite influensa i Norge nå

Det er fremdeles svært lavt nivå av influensa i Norge, det kommer frem i FHIs ukesrapport om influensa. Så langt denne sesongen er det påvist totalt 640 tilfeller med influensa. FHI mener de nye smitteverntiltakene mot covid-19 kan begrense smittespredningen med influensa.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:31

Tankbil snurra på Dovre

Det blir meldt om glatt føre på E6 på Dovre. Ein tankbil har snurra. Berging pågår..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:35

Ny smittetopp i Trondheim

I Trondheim ble 514 personer registrert smitta av koronavirus i går. Det er det høyeste smittetallet registrert så langt i pandemien. 24 koronapasienter er nå innlagt ved St.

NRK - 13 jan 22 kl. 09:36

Har ikke snakket med siktede

Forsvareren til den fjerde siktede i bortføringssaken i Tolga, Klaus Arne Munkeby Linaae, har foreløpig ikke hatt mulighet til å møte sin klient. Han skal møte den siktede nå i formiddag og politiet sa i går at de håper å kunne gjennomføre et avhør i løpet av dagen..

NRK - 13 jan 22 kl. 09:37

Flere skadesaker etter ekstremværet «Gyda»

Allerede torsdag morgen har Tryg Forsikring mottatt 20 skadesaker etter ekstremværet «Gyda». Geografisk er skadene jevnt fordelt på strekningen Møre og Romsdal til Troms. – Det er primært vannskader i kjellere, enten på grunn av vanninntrenging utenfra eller tilbakeslag fra avløp der vann har trengt inn gjennom avløpsnettet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt