NRK > Nyheter

Monday, 15 July, 16:42

NRK - 03 okt 23 kl. 05:32

Gaetz har levert mistillitsforslag mot McCarthy

Republikaneren Matt Gaetz leverte som ventet mandag et forslag om å avsette lederen i Representantenes hus, Kevin McCarthy. De to har vært i klinsj i lang tid, noe som toppet seg i helgen da McCarthy gikk til demokratene for å få et midlertidig budsjett på plass. Sent mandag leverte han et forslag som innebærer at kammeret denne uka skal stemme over McCarthys posisjon. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Matt Gaetz, Representantenes, McCarthy, McCarthys, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Gaetzhar , levert, mistillitsforslagmot , McCarthy
NRK - 03 okt 23 kl. 18:31

Washington Post: Demokrater sier de ikke vil gripe inn for å redde McCarthy

Demokrater i Representantenes hus sier de ikke vil bidra til å redde speaker Kevin McCarthy fra å bli kastet av republikanere på den harde høyrefløyen. Det gjør det mer sannsynlig at McCarthy ikke vil overleve i stillingen som leder for forsamlingen, skriver The Washington Post tirsdag. Resultatet kan bli en ny, opprivende lederstrid på republikansk side.

NRK - 01 okt 23 kl. 15:21

Vil fjerne McCarthy som leiar for Representanthuset

Republikanske Matt Gaetz, som er medlem av Representanthuset, seier til CNN at han vil prøve å få fjerna Kevin McCarthy som leiar. Grunnen er at leiaren for Representanthuset forhandla fram ein avtale med Demokratane som gjer at budsjettperioden i USA blir utvida med 45 dagar. Landet unngår med det ei nedstenging og permittering av offentleg tilsette.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:18

McCarthy signaliserer mulig riksrettssak mot Biden

Republikanernes leder i Representantenes hus ventes å gi sin støtte til å starte en riksrettsprosess mot president Joe Biden, ifølge AP. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået. McCarthy har så langt ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 04 okt 23 kl. 01:17

Reuters: McCarthy vil ikke søke gjenvalg som speaker etter avsettelsen

Kevin McCarthy har kunngjort at han ikke vil søke gjenvalg etter å ha blitt avsatt som speaker i Kongressen, ifølge republikaneren Kevin Hern. Det melder Reuters. McCarthy ble historisk da han ble avsatt som speaker i Representantenes hus tirsdag, med 216 mot 210 stemmer.

NRK - 05 jun 23 kl. 00:20

Viktor Hovland med seier i Ohio etter omspill

Viktor Hovland tok sin fjerde seier på PGA-touren etter å ha vunnet Memorial i Ohio. Seieren kom etter omspill mot Denny McCarthy. Begge to endte på sju slag under par etter 72 spilte hull, og det hele måtte avgjøres i omspill.

NRK - 12 sep 23 kl. 17:26

McCarthy: Riksrettshøringer mot Biden innledes i Representantenes hus

Kevin McCarthy, Republikanernes leder i Representantenes hus, gir støtte til å starte en riksrettsundersøkelse mot president Joe Biden, melder nyhetsbyråene AFP og Reuters. McCarthy skal ha flere møter med medlemmer av forsamlingen bak lukkede dører denne uka, skriver det amerikanske nyhetsbyrået AP. McCarthy har fram til nå ikke villet støtte en riksrettssak mot Biden foran valget i 2024, der ekspresident Donald Trump så langt har en klar ledelse blant kandidatene på republikansk side.

NRK - 07 okt 23 kl. 00:27

Kevin McCarthy avviser at han vil gå av

Republikaneren Kevin McCarthy, som ble avsatt som speaker denne uka, avviser påstander om at han vurderer å gå av som kongressmann. McCarthy har tvert imot sagt han vil fortsette arbeidet i Representantenes hus og søke gjenvalg igjen når perioden hans er over i 2025, ifølge CBS News. Uttalelsen kommer kort tid etter at medier som Politico og CNN tidligere fredag meldte at kongressmannen vurderte å gå av tidlig.

NRK - 06 dec 23 kl. 17:22

McCarthy forlater Kongressen

Kevin McCarthy, Den tidligere lederen for Representantens Hus har annonsert at han vil forlate Kongressen. Det skriver han selv i en kommentar i Wall Street Journal. - Jeg har bestemt meg for å forlate Huset mot slutten av året og tjene USA på nye måter, skriver han.

NRK - 03 okt 23 kl. 22:46

Kevin McCarthy avsatt 

For første gang i historien har lederen i Representantenes hus i USA blitt avsatt i en avstemning. Mandag leverte republikaneren Matt Gaetz ett forslag om å avsette lederen i Representanthuset, partifellen, Kevin McCarthy..

NRK - 20 okt 23 kl. 20:28

Valg av ny speaker i USA fortsetter neste uke

Det er fortsatt ikke valgt noen ny leder i Representantenes hus, også kalt speaker. Representantenes hus har vært uten speaker siden en gruppe republikanere på ytre høyrefløy kastet Kevin McCarthy den 3. oktober.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

Domstol i Florida avviser dokumentsaken mot Donald Trump

Det melder Reuters mandag ettermiddag. Ifølge dommeren i saken ble spesialetterforskeren i saken ulovlig utnevnt. Etterforskningen og saken mot Trump har handlet om ekspresidentens håndtering av hemmeligstemplede dokumenter..

NRK - 1 time siden

NBC: Taket Trump-skytteren sto på identifisert sikkerhetstrussel

Ifølge det amerikanske nettstedet NBC var taket attentatmannen skjøt presidentkandidat Donald Trump, og flere andre fra, sett ut som en sikkerhetstrussel før arrangementet..

NRK - 1 time siden

Stor utrykning til fengsel i Trondheim

Nødetatene rykket mandag ut til Leira fengsel i Trondheim etter røykutvikling. En mann i 60-årene er tatt med til St. Olavs hospital etter røykutvikling på Leira fengsel, opplyser Trøndelag politidistrikt.

NRK - 1 time siden

Gutt på sparkesykkel hardt skadet etter påkjørsel i Trondheim

En 12 år gammel gutt på en elsparkesykkel er påkjørt av en bil på Singsaker i Trondheim. Gutten er hardt skadet. Gutten kjørte sammen med familien sin på elsparkesykkel da han ble påkjørt.

NRK - 1 time siden

Hund begjært avlivet etter å ha bitt 6-åring

Politiet har begjært avlivning av Rottweileren som angrep og beit en 6-åring i Ringsaker i Innladet. Eier har samtykket til avlivning. Hunden har blitt ivaretatt på kennel etter at den angrep 6-åringen, og avlivning vil skje i løpet av uka.

NRK - 1 time siden

TV2: Soldat dømt for voldtekt på kaserne

En ung mann er dømt til fengsel i to år og ti måneder for voldtekt og ulovlig fotografering av medsoldater. Det skriver TV2 mandag..

NRK - 2 timer siden

Skjerper sikkerheten ved Republikanernes landsmøte

Etter hendelsen hvor presidentkandidat Donald Trump ble skutt i øret og en mann mistet livet melder Secret Service mandag at de øker sikkerheten ved Republikanernes landsmøte. Landsmøtet starter mandag og Trump forventes å tale i løpet av møtet..

NRK - 2 timer siden

Levninger funnet i søk etter britisk tenåring

En britisk tenåring har vært savnet siden 17. juni på ferieøya Tenerife. Mandag melder lokalt politi at de har funnet levninger av en person i området tenåringen ble savnet.

NRK - 2 timer siden

Kvinne funnet død etter leteaksjon i Færder

En kvinne er funnet død etter at hun tidligere mandag ble meldt savnet fra en båt i Færder kommune. Politiet opplyser at kvinnen er funnet død og at de pårørende er varslet. Det var en mann som meldte kvinnen savnet tidligere mandag.

NRK - 3 timer siden

Medier: Wiz Khalifa arrestert i Romania

Rapperen Wiz Khalifa har blitt pågrepet i Romania, siktet for besittelse av cannabis. Det melder flere medier, deriblant Deadline og USA Today. Pågripelsen skjedde etter at han røyket cannabis mens han opptrådte på festivalen Beach Please!


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com