NRK > Nyheter

Saturday, 18 September, 13:32

NRK - 15 sep 21 kl. 01:24

Ga riksadvokat sparken

Haitis statsminister Ariel Henry har sparket riksadvokat Bed-Ford Claude, bare timer etter at Claude ba om at Henry må siktes for drapet på presidenten. – Jeg har gleden av å informere deg om at det er besluttet å avskjedige deg, heter det i en offisiell uttalelse fra Henry. Tirsdag ba Claude en dommer sikte Henry for drapet på president Jovenel Moïse i sommer. – Det er tilstrekkelig med kompromitterende elementer til å ta ut siktelse mot Henry og be om at han tiltales, skrev Claude i sin ordre. Han ba også politiet sørge for at statsministeren ikke kan forlate landet.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ariel Henry, Bed-Ford Claude, Claude, Henry, Jovenel Moïse

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Ga riksadvokat, sparken
NRK - 18 jun 21 kl. 17:05

Ny dommer i Høyesterett

Assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther (50) ble i statsråd fredag utnevnt til ny dommer i Høyesterett. Sæther har vært assisterende riksadvokat siden 2012. Han erstatter høyesterettsdommer Magnus Matningsdal når han går av høsten 2021.

NRK - 04 sep 21 kl. 22:58

Busch håper på avklaring

Tidligere riksadvokat Tor-Aksel Busch sier i et intervju med VG det er grunn til å beklage til fetteren til Birgitte Tengs hvis mannen som nå er pågrepet, blir dømt for drapet. Busch var riksadvokat da tiltalen mot fetteren ble tatt ut. – Basert på medias opplysninger synes situasjonen fortsatt uavklart.

NRK - 29 maj 21 kl. 18:08

11 fengselsansatte fikk sparken

11 ansatte i et fengsel i Texas har fått sparken for å ha slått en mann til døde i februar, skriver The Washington Post. Jaquaree Simmons (23) ble avkledd og banket opp av de ansatte ved fengselet, uten at det ble fanget opp på et av de 1400 kameraene i fengselet. Simmons døde ikke lenge etter hendelsen.

NRK - 21 jun 21 kl. 12:10

– Overrasket over å få sparken

– Styrets beslutning om å gi meg sparken kom svært overraskende på meg, sier avsatt toppsjef i Norwegian Jacob Schram. Han sier han har vært villig til å revidere etterlønnsavtalen, som gir ham 15 måneders etterlønn etter ni måneders oppsigelsestid. – Jeg har kommet med konkrete tilbud som ville ha redusert denne i betydelig grad.

NRK - 23 jun 21 kl. 04:07

Uvaksinerte sykehusansatte sagt opp

Over 150 ansatte i et sykehusforetak i Houston i Texas som har nektet å ta koronavaksine, har fått sparken eller sagt opp jobben. Til sammen 153 ansatte har enten sagt opp eller fått sparken, bekrefter en talsperson for Houston Methodist..

NRK - 20 aug 21 kl. 16:07

Barmen har fått sparken i Brann

Kristoffer Barmens advokat, Erik Monsen, bekrefter overfor TV 2 at Brann-spilleren har fått sparken av klubben..

NRK - 26 maj 21 kl. 17:13

Sak om utkastelse utsettes

Rettssaken om utkastelse av to palestinske familier fra boligene sine i Silwan i Øst-Jerusalem, er utsatt. Utsettelsen skjer tre uker etter at en lignende sak i Sheikh Jarrah-nabolaget bidro til å utløse en elleve dager lang krig mellom Israel og Hamas på Gazastripen. Onsdagens rettsmøte ble utsatt etter at de palestinske familiene ba Israels riksadvokat se på saken, sier familienes advokat Yazeed Qawaar..

NRK - 30 jun 21 kl. 17:01

Riksadvokaten om karanteneplikten

Riksadvokaten har ikke oversikt over om politidistriktene håndterer brudd på karantenehotellplikten ulikt. . – Riksadvokaten har ikke grunnlag for å trekke noen sikker konklusjon om i hvilken grad ulike politidistrikter håndterer brudd på reglene om karantenehotell forskjellig, sier assisterende riksadvokat Knut Erik Sæther til NTB.

NRK - 22 jul 21 kl. 10:34

Skal ha blitt utsatt for attentat

Madagaskars president har vært utsatt for et attentat, og flere mistenkte gjerningsmenn er pågrepet, opplyser landets riksadvokat. Det er ikke kjent når det angivelige attentatet fant sted, og det foreligger ikke meldinger om at Rajoelina kom til skade. Ifølge diplomatiske kilder er det to franske statsborgere blant dem som ble pågrepet tirsdag..

NRK - 30 jul 21 kl. 17:52

Trump presset justisdepartementet

Tidligere president Donald Trump skal ha medlemmer i justisdepartementet til å si at presidentvalget i 2020 var korrupt, skriver New York Times. Ifølge dokumenter avisen har fått tak i skal Trump ha sagt «bare si at valget var korrupt, overlat resten til meg» i en telefonsamtale med daværende riksadvokat, Jeffrey Rosen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - nu

Russland:Utenlandsk valginnblanding

Russlands valgkommisjon sier lørdag at de har registrert utenlandsk innblanding i de pågående parlamentsvalget. – I går registrerte vi tre målrettede angrep fra utlandet, sier lederen for kommisjonens informasjonssenter, Alexander Sokoltsjuk. Han la til at det er snakk om cyberangrep, og at Russland nå forbereder seg på flere angrep i morgen, som er siste dag man kan stemme..

NRK - 5 minutter siden

Danmark: Bindende klimamål

Statsminister Mette Frederiksen sier at landbruket i Danmark trenger bindende klimamål for å få ned CO₂-utslippene. – Vi må gjøre mer for klimaet, sa Frederiksen i sin tale på Sosialdemokratenes kongress i Aalborg lørdag. Hun trakk blant annet fram rapportert fra FNs klimapanel IPCC.

NRK - 15 minutter siden

Sa ikke Ropstad skulle slippe skatt

Skatteetaten sier til Aftenposten at dersom de hadde fått riktige opplysninger fra Statsministerens kontor, ville de gitt et annet svar på spørsmål om skatt på Kjell Ingolf Ropstads statsrådsbolig. – I henvendelsen fra SMK ble det opplyst som en forutsetning at det var utgifter til bolig på hjemstedet. Dette vilkåret ble derfor ikke nærmere problematisert i svarbrevet, sier seksjonssjef Lene Marie Ringså i juridisk avdeling i Skatteetaten til avisen.

NRK - 1 time siden

Demonstrasjoner i Melbourne

Seks politifolk ble brakt til sykehus med skader, etter sammenstøt med demonstranter i Melbourne i Australia lørdag. 235 demonstranter ble arrestert. Rundt 700 personer deltok i demonstrasjonen mot nedstengingen av i byen.

NRK - 1 time siden

Misfornøyd med utsettelse

Bondelaget er misfornøyd med at tilleggsforhandlingene er utsatt. I jordbruksoppgjøret ble partene enig om å ha ekstraforhandlinger ved økte kostnader til bl.a.

NRK - 1 time siden

Blir ikke løslatt fra varetekt.

Mannen som er siktet for drapsforsøk etter knivstikking ved t-banestasjonen på Grønland natt til 3.september blir ikke løslatt fra varetekt. Det har lagmannsretten bestemt, skriver Avisa Oslo.

NRK - 1 time siden

18 nye smittetilfeller i Bodø

Det er registrert 18 nye tilfeller av covid-19 i Bodø siste døgn, det opplyser kommunen i en pressemelding. Ti av de smittede har foreløpig ukjent smittevei, og smittesporing pågår. Ifølge kommunen er det av de ti først og fremst snakk om barn og unge.

NRK - 1 time siden

25 nye smitta i Bergen

25 personar har fått påvist korona i Bergen sidan i går. 14 er nærkontaktar, åtte har ukjent og tre har uavklart smitteveg. 1028 personar testa seg i går.

NRK - 1 time siden

Eksplosjoner i Afghanistan

Minst to mennesker er drept og 19 skadd i flere separate eksplosjoner i to provinser i Afghanistan lørdag, melder kilder til flere nyhetsbyråer. To kilder sier til nyhetsbyrået DPA at det er snakk om tre separate eksplosjoner i Jalalabad i Afghanistans østlige provins Nangarhar. Ifølge en av kildene skal minst en av eksplosjonene ha vært rettet mot et politikjøretøy hvor noen fra Taliban befant seg.

NRK - 2 timer siden

USA vil møte Frankrike neste uke

USA håper de får diskutert striden med Frankrike om en ny sikkerhetsavtale med Australia ved FNs hovedforsamling neste uke. Det sier det amerikanske utenriksdepartementet i en uttalelse lørdag. Talsmann Ned Price sier i uttalelsen at Frankrike er «en viktig partner og vår eldste allierte».


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt