NRK > Nyheter

Sunday, 26 March, 17:39

NRK - 02 sep 22 kl. 15:27

G7-landene vil ha pristak på russisk olje

G7-landene vil ha pristak på russisk olje, men det er foreløpig uklart om og hvordan dette vil bli innført. I en erklæring heter det at G7-landene har «en felles politisk intensjon» om å implementere «et omfattende forbud mot tjenester som muliggjør maritim transport av russisk råolje og petroleumsprodukter globalt». – Levering av slike tjenester ville bare være tillatt dersom oljen og petroleumsproduktene kjøpes til under en pris (et pristak) som er bestemt av den brede koalisjonen av land som slutter seg til og implementerer pristaket, heter det. Hvilke land som kommer til å slutte opp om G7-landenes intensjon, hva pristaket blir på og hvordan det skal praktiseres, er foreløpig uklart. Inviterer – Vi inviterer alle land til å komme med innspill til hvordan et slikt p
Les mer på NRK


Les mer om:
G7, EU, Ungarn, Ukraina, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: G7-landene, vilha , pristak, russisk, olje
NRK - 30 sep 22 kl. 09:46

Forventer ingen enighet i EU om å innføre et pristak på gass

Det forventes ingen enighet om å innføre et pristak på gass når EU-landenes 27 energiministre møtes i Brussel fredag. Ministrene skal ta stilling til en rekke krisetiltak som sammen skal hjelpe Europa gjennom en dyr vinter. Pristak på gass er ikke et av dem, bekrefter Tsjekkias nærings- og industriminister, Jozef Sikela.

NRK - 03 feb 23 kl. 18:30

EU-landene enige om pristak på russiske oljeprodukter

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet. Diplomater opplyser til Reuters at det også er enighet om et pristak på 45 dollar fatet på russiske rabatterte oljeprodukter som fyringsolje.

NRK - 20 dec 22 kl. 11:34

Equinor: Tror ikke eksport påvirkes av pristak

Equinor tror ikke EUs gasspristak på 180 euro per megawattime vil påvirke produksjonen og eksporten av gass til Europa. Det bekrefter Equinors pressetalsperson Magnus Frantzen Eidsvold. – Vi forventer ikke at dette tiltaket vil få konsekvenser for produksjonen og eksporten av gass til Europa, sier Eidsvold.

NRK - 24 nov 22 kl. 08:30

Gasspristak splitter EU-landene før krisemøte

Hellas er blant landene som krever at EU-kommisjonen skjerper pristaket på gass før torsdagens energikrisemøte i Brussel. – Et pristak på 275 euro er ikke egentlig et pristak, slo den greske energiministeren Kostas Skrekas fast på vei inn til det ekstraordinære energiministermøtet tidlig torsdag morgen. Hellas er ett av mange EU-land som i lang tid har krevd et pristak på gass for å dempe den voldsomme prisveksten på gass i Europa.

NRK - 03 feb 23 kl. 22:49

EU og G7-landene innfører pristak på russiske oljeprodukter

EU-landene er enige om et pristak på russiske oljeprodukter, som diesel, på 100 dollar fatet. Det samme gjør G7-landene og Australia. Nyheten bekreftes i en Twitter-melding fra det svenske EU-formannskapet.

NRK - 09 sep 22 kl. 12:47

Danmark åpner for pristak på norsk gass

Flere land tar til orde for et pristak på all gass til EU, blant dem Danmark og Belgia. Den danske energiministeren vil ha prissamtaler med Norge. Pristak på gass fra Russland er blant krisetiltakene EU-landene skal ta stilling til på det ekstraordinære energiministermøtet i Brussel fredag.

Klartale - 21 nov 22 kl. 11:00

Dette ble landene enige om på møtet om klima

Hvert år møtes landene som har signert klima-konvensjonen. Verdens-organisasjonen FN leder møtet. I år het møtet COP27 og ble arrangert i Egypt.

NRK - 05 dec 22 kl. 15:17

Oljeprisen øker etter innføring av pristak

Oljeprisen økte mandag etter at EU og G7-landene boikotter det meste av russisk olje og har satt et pristak på 60 dollar fatet for oljeimport fra Russland. Prisen på nordsjøolje økte med 2,27 dollar, fra 87,84 dollar, på mandag etter at vestlige land innførte pristak på enkelte typer russisk olje. Prisen har imidlertid falt siden mars, da både nordsjøolje og amerikansk lettolje kostet mer enn 130 dollar per fat (NTB).

NRK - 27 dec 22 kl. 17:27

Putin innfører forbud mot oljeeksport til pristak-land

Russlands president Vladimir Putin har tirsdag utstedt en ordre som forbyr eksport av olje og oljeprodukter til land som har innført pristak på russisk olje. Det melder Reuters. Forbudet trer i kraft fra 1.

NRK - 26 jan 23 kl. 18:23

EU-kommisjonen foreslår pristak på russisk diesel

EU-kommisjonen la torsdag fram et forslag på et pristak på 100 dollar fatet for russiske oljeprodukter som diesel. I tillegg foreslås et pristak på 45 dollar fatet på russiske rabatterte oljeprodukter som fyringsolje, opplyser en tjenestemann i unionen. Forslaget er sendt til EUs 27 medlemsland.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Brannvesenet rykte ut etter tulletelefon

Klokka 16.20 rykte naudetatane ut med store ressursar til melding om brann i Borre i Vestfold og Telemark. På staden viste det seg at nokre barn hadde ringt inn ei falsk melding.

NRK - 2 timer siden

Benbrudd på 900 meter over havet

En kvinne har pådratt seg et benbrudd på Kavringtinden i Lyngen, på omtrent 900 meter over havet. Hun er del av et utenlandsk turfølge på seks, melder politiet. Redningshelikopter er på vei til stedet.

NRK - 45 minutter siden

Tass: Ukrainsk drone angreip bysentrum

Det russiske nyheitsbyrået Tass melder at ein ukrainsk drone skal ha treft eit bysentrum i Russland og skada to personar. Dronen skal ha vore av typen Tupolev og var fylt med eksplosiv. Tass siterer ikkje opne kjelder i meldinga, og russiske styresmakter har ikkje enno kommentert hendinga..

NRK - 1 time siden

Russland benådar 5000 kriminelle Wagner-soldatar

Over 5000 kriminelle som har kjempa for det private militære selskapet Wagner-gruppa mot Ukraina er benåda av russiske styresmakter. Fleire tusen menn i russiske fengsel har blitt rekrutterte til Wagner-gruppa, der dei har fått moglegheit til å bli slopne fri mot å delta i krigen i Ukraina. – Til no har over 5000 menneske blitt lauslatne og benåda etter å ha fullført kontraktane deira med Wagner, seier Wagner-sjef Jevgenij Prigozjin på Telegram.

NRK - 1 time siden

Årsak til straumstans funnen

Nettselskapet Elvia har funne feilen til straumbrotet i søre Oslo, skriv politiet på Twitter. Årsaka til røykutviklinga skal ha vore kortslutning i ein spenningstransformator. Brannvesenet melder at røyken er ute av trafostasjonen i Øvre Prinsdals vei.

NRK - 1 time siden

Vedum vil ruste Sp for ny EU-kamp

Høgre-leiar Erna Solberg fortalde landsmøtet i partiet at det er på høg tid at Noreg melder seg inn i EU. Trygve Slagsvold Vedum i Senterpartiet meiner hans eige parti no må ruste seg til ny EU-kamp. – Vi som meiner at eit EU-medlemskap vil svekke folkestyret, tar dette på fullt alvor, seier han..

NRK - 1 time siden

Ung mann siktet for blind vold mot mann i 80-årene

En mann i 80-årene ble lørdag utsatt for vold på Tjensvoll i Stavanger. Det skriver Aftenbladet. En ung mann i tenårene er pågrepet, siktet for grov kroppskrenkelse.

NRK - 2 timer siden

Brann i trafostasjon – 40.000 var utan straum

Over 40.000 husstandar miste straumen i Oslo-bydelen Søndre Nordstrand og i Nordre Follo kommune søndag ettermiddag. – Det er sør i Oslo, frå Bøler og sørover, der vi har eit stort straumbrot.

NRK - 1 time siden

Agatha Christie-bøker har blitt omskrivne

Det er blitt gjort endringar i ei rekkje bøker av Agatha Christie, ifylgje The Telegraph. Det er snakk om bøker om Miss Marple og Hercule Poirot. Bøkene skal ha blitt gjennomgått av såkalla sensitivitetslesarar på oppdrag frå forlaget HarperCollins.

NRK - 2 timer siden

Turgåar med beinbrot henta av helikopter

I eit utanlandsk turfylgje på seks personar har ei kvinne pådratt eg eit beinbrot ved Kavringtinden i Lyngsalpene i Troms..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com