NRK > Nyheter

Tuesday, 19 March, 12:37

NRK - 27 jul 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag. Det er kvar enkelt kommune som vel om dei ynskjer å gje dette tilbodet til menneske med demens..
Les mer på NRK


Les mer om:
Helsedirektoratet, Alzheimer, GPS

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: personarmed , Alzheimerhar , GPS
Klartale - 26 jan 23 kl. 06:00

Sykdommen som får deg til å glemme

– Når du får demens, så forandrer du deg etter hvert. Og det er jo veldig ålreit at de rundt deg faktisk vet hvorfor du forandrer deg.Slik svarer Jan Runar på hvorfor han er åpen om å ha det som blir kalt demens.

NRK - 13 mar 23 kl. 10:31

Pålagt å gi ut GPS-data før rettssak om vindkraftverk

I slutten av mai starter rettssaken om vindkraft og samiske rettigheter ved Norges største vindkraftverk på Øyfjellet i Mosjøen. I likhet med Fosen-saken er partene i saken om Øyfjellet vindkraftverk uenige om det meste. For omtrent et år ble reindriftsinteressene pålagt av retten til å utlevere GPS-data fra reinsdyr i området, skriver Teknisk Ukeblad.

NRK - 27 jul 21 kl. 07:10

Få personar med Alzheimer har GPS.

Nye tal frå Helsedirektoratet viser at under ein prosent av dei med diagnosen Alzheimer har GPS. Lokaliseringsteknologi vart lovleg å bruka på menneske i 2013. Ifølge Helsedirektoratet er det ein av fleire typar velferdsteknologi som kan gjera at personar med demens og deira pårørande får ein tryggare kvardag.

NRK - 12 maj 23 kl. 00:30

Finn Sjue: Jeg har fått Alzheimer

Tidligere RV-leder og redaktør i Klassekampen Finn Sjue (79) forteller i et intervju med sin gamle avis at han er rammet av alzheimer AKP-politikeren og psykologen fra Vestfold fikk alzheimer-diagnosen for noen uker siden, forteller han til Klassekampen. (NTB) Sjue tilhørte toppledelsen i ml-bevegelsen i mange år og var redaktør i Klassekampen fra 1973 til 1977. Han arbeidet siden som journalist i avisen til utpå 90-tallet.

NRK - 18 jul 23 kl. 03:40

Ny demens-medisin mot Alzheimer

En ny medisin kalt donanemab kan gi nytt håp til pasienter med Alzheimer, melder BBC. Internasjonale tester viser at antistoff-medikamentet utsetter kognitivt forfall i tidlige stadier av sykdommen. Det gjør den ved å fjerne et protein som bygger seg opp som plakk i hjernen til pasienter med denne typen demens.

NRK - 25 aug 22 kl. 10:03

Økt GPS-jamming mot Norge

Såkalte støyangrep fra Russland mot Norge har økt kraftig etter krigsutbruddet i Ukraina. Nasjonal kommunikasjonsmyndighet (Nkom) har i løpet av 2022 registrert 31 tilfeller av GPS-jamming fram til 8. august.

NRK - 26 jul 22 kl. 13:03

Viktig Alzheimer-forsking kan vera bygga på forskingsjuks

Ein viktig del av forskinga på Alzheimers sjukdom dei siste 16 åra bygg på resultat som nå blir skulda for forskingsjuks, skriv Khrono. Mange tusen personar har delteke i forsøk, mellom anna 50 nordmenn, skriv avisa. Saka blei først omtala i tidsskriftet Science, som sett store spørsmålsteikn ved ein studie som blei publisert i 2006.

NRK - 08 sep 22 kl. 12:36

Smart-brøytestikkar på fjellovergangane

Statens vegvesen tek i bruk brøytestikker med GPS på fire fjellovergangar i sør-Noreg. Målet er å redusera kolonnetida, og halde vegane meir opne vinterstid. Stikkene fungerer slik at brøytebilsjåførane til ei kvar tid kan sjå kor dei ligg i vegen.

NRK - 08 sep 22 kl. 12:36

Smart-brøytestikker på fjellovergangane

Statens vegvesen tek i bruk brøytestikker med GPS på fire fjellovergangar i sør-Noreg. Målet er å redusera kolonnetida, og halde vegane meir opne vinterstid. Stikkene fungerer slik at brøytebilsjåførane til ei kvar tid kan sjå kor dei ligg i vegen.

NRK - 23 dec 22 kl. 23:26

Luftambulansen og Widerøe GPS-jammet – mistenker Russland

Både Widerøe og luftambulansen har opplevd store problemer med GPS-signalene under flyvning i Øst-Finnmark den siste tiden. Ifølge Nikolai Hamre, som er flygesjef i Babcock, er problemet økende. Mistanken peker i retning Russland som bruker jamming for å sikre luftrommet deres mot langtrekkende ukrainske presisjonsvåpen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

– Jeg tenkte at han som skjøt var en idiot

Kim Adrian Omland var i Oslo for å delta på Tons of Rock. Utover kvelden havnet han på Eilefs. I løpet av kvelden går han ut for å ta seg en røyk.

NRK - 15 minutter siden

Gruvearbeidere fanget etter steinras

Minst 13 gruvearbeidere er fanget i en gruve øst i Russland på grunn av steinras. Russiske myndigheter sier de gjør alt de kan for å redde dem. Gruven ligger i regionen Amur, og er en av Russlands største gullgruver.

NRK - 30 minutter siden

Ny runde med sanksjoner innført mot Russland

Norge har innført en ny runde med sanksjoner mot president Putin og det russiske regimet. Sanksjonene trer i kraft i dag. – Russlands krig mot Ukraina er et alvorlig brudd på folkeretten.

NRK - 30 minutter siden

– Har tatt kontroll over landsby

Russiske styrker skal ha tatt kontroll over landsbyen Orlivka i Donetsk regionen i Ukraina, ifølge det russiske utenriksdepartementet. Det melder nyhetsbyrået Reuters. Landsbyen ligger 9,5 kilometer fra den byen Avdiivka som er kontrollert av russerne.

NRK - 1 time siden

En person skadet etter arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.

NRK - 1 time siden

Politiet: Avdøde i Nord-Odal ble skutt

Etter å ha mottatt den foreløpige obduksjonsrapporten bekrefter politiet at en mann som er funnet død i Nord-Odal, ble skutt. – Politiet kan bekrefte at avdøde ble skutt, men vi kan ikke per nå kommentere noe om hendelsesforløpet, sier politiadvokat Christine Lundstein. En mann i 30-årene er siktet for å ha drept broren sin i 40-årene på en hytte i Austvatn i Nord-Odal sent torsdag kveld.

NRK - 1 time siden

Dømt for rasistiske ytringar på ferjetur

Ein mann i 30-åra er dømd til 21 dagars fengsel etter å ha uttrykt rasistiske ytringar mot ein medpassasjer på ei ferje frå Moss til Horten. Hendinga skjedde i februar i fjor, og mannen var rusa under hendinga. Mannen skal ha gått bort til ein gut og uttrykt rasistiske ytringar i kafeen ombord.

NRK - 1 time siden

– Så dødsangsten i blikket til folk

Bjarne Finsrud, som mottok medalje for edel dåd i gull i februar, står nå i vitneboksen i rettssaken mot Zaniar Matapour. Natt til 25. juni 2022 var han den første som taklet Matapour, og var med på å legge ham i bakken.

NRK - 1 time siden

Erling Folkvord bisettes tirsdag

Tirsdag bisettes tidligere Rødt-politiker Erling Folkvord i en åpen seremoni fra Arbeidersamfunnet i Oslo. Han døde fredag 1. mars.

NRK - 1 time siden

Redningshelikopter på tur til arbeidsulykke i Stjørdal

Ambulanse, brannvesen og luftambulanse har rykket ut etter melding om arbeidsulykke. Ulykken har skjedd i forbindelse med trefelling. En mann var alene da hendelsen skjedde.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.





Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com