NRK > Nyheter

Sunday, 26 June, 18:32

NRK - 23 feb 22 kl. 13:18

Fylkestinget går inn for å behalde Innlandet

Innlandet fylkesting har vedteke at fylket skal bestå, trass i at ei folkeavstemming ga fleirtal for oppsplitting. Vedtaket blei gjort med 34 mot 23 stemmer. Arbeidarpartiet, Høgre, MDG, KrF, Venstre og delar av Frp gjekk inn for å behalde fylket..
Les mer på NRK


Les mer om:
MDG, Frp, Innlandet

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fylkestinget, går, inn, forå , behalde, Innlandet
NRK - 23 feb 22 kl. 08:10

Vedum mener fylkestinget bør lytte til folkeavstemning

Spørsmålet om Innlandet skal oppløses eller videreføres, blir endelig avgjort i et møte i fylkestinget onsdag. Representantskapet i Innlandet Arbeiderparti gikk imot resultatet fra folkeavstemningen og vedtok tirsdag kveld å gå inn for å stemme for å beholde fylkeskommunen. Senterungdommen mener det er en skandale at Arbeiderpartiet ikke følger folkeavstemningen.

NRK - 03 jun 22 kl. 17:42

Fylkesrådet i Viken vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo. Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte utbyggingen av Fornebubanen. 23.

NRK - 15 feb 22 kl. 16:26

Fylkestinget i Vestfold og Telemark går inn for oppløsning av fylket

Fylkestinget i Vestfold og Telemark har bestemt seg og fylket går hvert til sitt..

VG - 15 feb 22 kl. 17:42

Fylkestinget i Vestfold og Telemark går inn for oppløsning

Vestfold og Telemark skal søke om oppløsning. Det er klart etter en avstemning i fylkestinget tirsdag ettermiddag..

Aftenposten - 25 feb 22 kl. 15:11

Fylkestinget i Troms og Finnmark går formelt inn for oppdeling

Troms og Finnmark fylke skal oppløses, har nå fylkestinget formelt bestemt i et ekstraordinært møte..

NRK - 15 okt 21 kl. 11:09

Viken utreder oppløsning

Den nye regjeringen har slått fast at det vil være opp til fylkestinget i Viken å beslutte om de vil levere en søknad til staten om en oppløsing av fylkeskommunen. Torsdag vedtok fylkesrådet mandatet for den administrative utredningen som vil danne grunnlaget for saken som skal behandles i fylkestinget. Utredningen vil blant annet kartlegge konsekvenser knyttet til økonomi, organisasjon, ansattes vilkår og innbyggernes tjenester..

NRK - 15 feb 22 kl. 11:22

Oppløysing av Viken opp i fylkestinget

Fylkestinget i Viken skal behandle søknaden om fylkesdeling neste onsdag. Møtet varer i to dagar, der første dag er sett av til behandling av oppdelinga. Det ligg an til at eit fleirtal vil løyse opp Viken etter at Arbeidarpartiet har gjeve grønt lys..

NRK - 17 feb 22 kl. 19:03

Ønsker å oppløse Innlandet fylkeskommune

Resultatene til folkeavstemningen om framtiden til Innlandet fylkeskommune er klare. De som har svart ønsker å dele opp fylket. Folkeavstemningen er rådgivende, og skal brukes når fylkestinget skal ta en beslutning.

NRK - 17 feb 22 kl. 19:03

Knapt flertall for å splitte opp Innlandet

Resultatene til folkeavstemningen om framtiden til Innlandet fylkeskommune er klare. De som har svart ønsker å dele opp fylket. 50,7 prosent vil tilbake til Hedmark og Oppland, mens 48,1 prosent vil beholde storfylket Innlandet.

VG - 25 feb 22 kl. 14:50

Bestemt i fylkestinget: Troms og Finnmark fylke oppløses

Troms og Finnmark fylke skal oppløses. Det har nå fylkestinget formelt bestemt i et ekstraordinært møte fredag. Vedtaket ble fattet med 39 mot 18 stemmer..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Britisk avis: Prins Charles tok imot en betydelig pengegave fra Qatar

Storbritannias prins Charles tok personlig imot pengegaver på til sammen 3 millioner euro fra en tidligere statsminister i Qatar, ifølge The Sunday Times. Avisen skriver at prinsen personlig tok imot pengegavene, som var i kontanter, mellom 2011 og 2015. Pengene skulle til hans veldedige organisasjon.

NRK - 45 minutter siden

Statsforvalteren vil undersøke helsehjelpen siktede etter masseskytingen har fått

Statsforvalteren i Oslo og Viken vil mandag starte undersøkelser av helsehjelpen mannen som er terrorsiktet etter masseskytingen i Oslo har fått. Det fremgår av flere dommer at den terrorsiktede mannen har fått psykiatrisk helsehjelp. Helsehjelpen mannen har fått, kan bli del av en tilsynssak.

NRK - 1 time siden

Norsk andreplass i VM i puslespill

Kristin Thuv fra Bodø stakk i helgen av med andreplass i verdensmesterskapet i puslespillbygging i Valladolid i Spania. I finalen bygges det et puslespill på 500 brikker. Deltakerne har maksimalt 90 minutter på seg, og den raskeste til å fullføre puslespillet vinner.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon avvist i Qatar-fly - reiser i morgen i stedet

Fotballpresident Lise Klaveness og hennes følge ble i dag nektet ombordstigning på et fly til Qatar. – Det er helt sikkert en glipp, sier Klaveness til NRK. Årsaken var manglende dokumentasjon på negativ koronatest.

NRK - 1 time siden

To bekreftet omkommet etter trafikkulykke i Bardu

Politiet meldte søndag ettermiddag om en alvorlig trafikkulykke med tre biler involvert på E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune. Klokken 16:35 bekrefter politiet at to personer er omkommet i ulykken. Det skal totalt være fem personer involvert.

NRK - 1 time siden

Person ble truet med kniv i Oslo

Politiet er i Møllergata i Oslo etter at en person ble truet med kniv. Ingen er skadet, skriver politiet på Twitter. Politiet har kontroll på en mistenkt og en fornærmet, og det jobbes nå med å innhente forklaring fra disse..

NRK - 2 timer siden

Flere skadd i trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet. Tre biler skal være involvert.

NRK - 2 timer siden

Klaveness-delegasjon nektet ombordstigning på fly til Qatar

Fotballpresident Lise Klaveness og en rekke andre reisende ble søndag nektet ombordstigning på et fly til Qatar på grunn av manglende koronatest-dokumentasjon. Dermed har fotballpresidenten stadig ikke kommet seg av gårde på sin reise til Qatar sammen med en Uefa-delegasjon. Flere medlemmer av den norske pressen, blant andre to NTB-medarbeidere, ble også nektet å sette seg på flyet på Gardermoen.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke i Bardu

E6 ved Brandvollkrysset i Bardu kommune er stengt på grunn av en trafikkulykke, opplyser Statens vegvesen. Nødetatene er på vei til stedet..

NRK - 3 timer siden

Politiet brøt opp pride-parade i Istanbul

I Istanbul Tyrkia har politiet gått til aksjon mot en pride-parade i dag. Flere tiltalls demonstranter er arrestert, blant dem også en fotograf fra nyhetsbyrået AFP. Det melder fotografens kolleger på stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com