Klartale > Nyheter

Wednesday, 27 September, 17:15

Klartale - 06 jun 23 kl. 14:54

Fylkesting

Et fylkesting er en gruppe politikere som er valgt inn av folket. Det styrer en fylkeskommune. Fylkeskommunen har ansvar for videregående skoler, fylkesveier, offentlig tannhelse og kulturtilbud, som bibliotek. Blant annet.Fylkestinget styrer også ulike råd.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Norge, Troms, Finnmark, Romsdal, Telemark, Innlandet, Viken, Klar Tales

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fylkesting
Klartale - 24 apr 23 kl. 06:00

Vet du hvem du skal stemme på?

Får Høyre eller Arbeiderpartiet (Ap) styre Oslo? Hva med Tromsø, Trondheim eller vesle Utsira? Valget er et halvt år unna.

NRK - 12 sep 23 kl. 20:11

Koalisjon mellom Ap, Høyre og MDG i Innlandet fylkesting

Det er enighet om et valgteknisk samarbeid mellom Innlandet Arbeiderparti, Innlandet Høyre og Innlandet MDG for de neste fire årene i Innlandet fylkesting. De tre partiene er enige om at Ap får fylkesordføreren, Høyre får fylkesvaraordføreren og MDG får utvalgslederen for samferdsel. Etter valget i 2019 er det Sp og Ap som har styrt fylkeskommunen, men det politiske samarbeidet ble avbrutt etter folkeavstemningen om sammenslåingen av fylkeskommunen..

NRK - 24 feb 23 kl. 20:30

Krever at rømt oppdrettstorsk ikke skal telle på kvoten

Et bredt flertall i Nordland fylkesting krever at rømt oppdrettstorsk ikke skal telle på fiskernes kvoter. Det skriver Nordland fylkeskommune på sine nettsider. I Meløy og Træna kommune har lokale fiskere levert til sammen 10.

Klartale - 17 mar 23 kl. 12:05

Nå skal partiene vedta politikk som påvirker oss alle

Landsmøtet til Senterpartiet startet personlig. Leder Trygve Slagsvold Vedum har fått en alvorlig sykdom.– Jeg har MS, sa han til landsmøtet fredag.

NRK - 24 mar 23 kl. 11:36

FrP: Uaktuelt å gi Sametinget forslagsrett på Stortinget

- For FrP er forslaget om forslagsrett på Stortinget totalt uaktuelt, sier Helge Andre Njåstad, stortingsrepresentant for FrP. Det er Miljøpartiet de grønne, MDG som ønsker at Sametinget skal få en permanent forslagsrett på Stortinget. - Stortinget representerer alle innbyggerne og det blir helt feil å gi ulike nordmenn ulike rettigheter basert på etnisk opprinnelse.

NRK - 26 apr 23 kl. 14:10

Tidligere fylkesdirektør trekker seg som styreleder

Tidligere fylkesdirektør Ottar Brage Guttelvik trekker seg som styreleder i Fylkeshuset AS og datterselskapet Fylkeskantina AS. Det kommer fram av en melding til Brønnøysundregistrene. Det skriver Sunnmørsposten.

Klartale - 05 jun 23 kl. 08:27

Valglokale

11. september er det valgdag. Da skal det velges kommunestyrer og fylkesting over hele landet.

NRK - 13 jun 23 kl. 15:27

Vurderer Fosen-aksjoner på valgdagen

11. september skal det velges representanter til fylkesting og kommunestyrer i Norge. Samme dato er det tilfeldigvis også 700 dager siden Høyesterett avsa dom i vindkraftsaken på Fosen.

Klartale - 14 jun 23 kl. 13:24

Personstemme

Du kan påvirke valget med en personstemme eller flere.Det betyr å gi ekstra støtte til kandidater på stemmeseddelen du velger å bruke. Hvert parti har sin seddel.

Klartale - 23 jun 23 kl. 13:49

Politiker

En politiker er en representant for folket. Tilliten får politikeren gjennom demokratiske valg. Politikeren driver med politikk.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Nå snur årstiden – høstferien kan bringe årets første snø

Starten av høstferien byr nemlig på det som bli årets siste varme helg. Det sier Meteorologisk institutt. – Helgen er en flott mulighet til å komme seg ut å nyte de siste varme temperaturene, sier Eldbjørg Moxnes til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - 4 timer siden

Erna Solberg har fått én uke på seg til å svare

Erna Solberg er leder for partiet Høyre. De siste ukene har mange snakket om Solberg. Årsaken er hennes mann Sindre Finnes.

Klartale - 4 timer siden

Nå tar det dobbelt så lang tid å selge nye biler

Finn.no sier det tar dobbelt så lang tid å selge nye biler nå, kontra før. Det tar 20 dager å selge biler som er fem år eller eldre.

Klartale - 5 timer siden

Sverige dobler straff

Sverige har hatt problemer med kriminalitet de siste årene. De siste månedene har det blitt verre.Gunnar Strömmer sier de er nødt til å gjøre noe for å snu utviklingen.

Klartale - 5 timer siden

Halvparten av studentene har fortsatt digital undervisning

En av fem sier de har digital undervisning ofte. Til sammen 55,1 prosent sier de har det ofte eller av og til. Det skriver nettsiden Khrono.

Klartale - 6 timer siden

Armenere flykter fra området

Styrker fra Aserbajdsjan og Armenia kjemper mot hverandre. Begge landene vil ha kontroll over området Nagorno-Karabakh. Området er egentlig en del av Aserbajdsjan og er på størrelse med Østfold fylke.

Klartale - 7 timer siden

En fin, men også tøff tid

Du har nettopp slitt deg gjennom 13 år med skole. Så er det på an igjen. Med studier.

Klartale - 7 timer siden

Tordenvær skaper trøbbel for trafikken

På Bergen lufthavn Flesland er flere avganger utsatt. Det samme gjelder ankomst, ifølge kanalen NRK.Togene på Jærbanen mellom Sandnes og Stavanger er stengt.

Klartale - 8 timer siden

Mer enn 100 døde etter brann i bryllup

Bryllupet var i distriktet Al-Hamdaniya i Irak. Flere kommer til å dø, tror myndighetene. Bryllupet var kristent.

Klartale - 8 timer siden

Nasa har begynt å studere prøver fra asteroide

Romkapselen Osiris-Rex er kommet tilbake på jorda, etter en lang reise. Den har vært på asteroiden Bennu. Søndag landet kapselen på jorda.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com