NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 16:57

NRK - 21 jul 23 kl. 08:24

Fugleinfluensa påvist i Lyngen

Kommunedirektør Frode Knutsen sier Lyngen kommune forbereder seg på spredning av fugleinfluensa blant fuglebestandene i kommunen. Den siste tiden har de funnet stadig flere døde fugler i Lyngen, og fugleinfluensa er påvist på prøver. – Vi har vært i kontakt med både Statsforvalteren og Mattilsynet. Vi har bedt Mattilsynet om ei smørbrødliste om hva vi må forberede oss på om vi får et større utbrudd. Vi har også vært i kontakt med Avfallsservice som kan stille med låsbare konteinere på kort varsel, dersom vi ser at vi må gjennomføre i større opprydning, sier Knutsen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frode Knutsen, Lyngen, Statsforvalteren, Mattilsynet, Avfallsservice, Knutsen, Finnmark, Tone Kristin Reiertsen, Norsk, NINA, Rogaland

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fugleinfluensa, påvisti , Lyngen
Klartale - 07 aug 23 kl. 06:00

Kan vi bli syke av fugleinfluensa?

Fugleinfluensa er et virus. Det smitter hovedsakelig mellom fugler. Det finnes ulike typer av viruset.

Klartale - 22 nov 23 kl. 06:00

Vi kan få utbrudd av fugleinfluensa

Vi må regne med at vi får utbrudd av fugleinfluensa i Norge. Viruset har stor evne til å endre seg. Derfor er det viktig å følge med på slike virus.

NRK - 21 jun 23 kl. 14:44

Fugleinfluensa er påvist i Berlevåg

Mattilsynet har nå fått svar på prøvene som ble tatt av døde krykkjer i Berlevåg kommune. På Facebook skriver kommunen at prøvene bekrefter at det er et utbrudd av fugleinfluensa. Fugleinfluensa har blitt på vist i flere kommuner.

NRK - 20 jul 23 kl. 17:21

Veterinær om fugleinfluensa: – Ganske sikre på at smitten er langs hele kysten

Grim Rømo i Veterinærinstituttet sier de er ganske sikre på at det er fugleinfluensasmitte langs hele kysten. Også i Bodø er det nå funnet smitte. Fagansvarlig og veterinær ved Veterinærinstituttet Grim Rømo sier til Nidaros at utbruddet av fugleinfluensa er alvorlig.

NRK - 20 jul 23 kl. 11:34

Ber folk holde kjæledyrene unna døde fugler

Veterinærinstituttet bistår Mattilsynet med faglige råd i forbindelse med pågående utbrudd i fuglekolonier i Finnmark. De melder i en pressemelding at det fot tiden pågår store utbrudd med høypatogent fugleinfluensa (HPAI) i flere fuglekolonier i Finnmark. De skriver at som et føre var-prinsipp så bør dyreeiere holde katter og hunder unna syke og døde fugler.

NRK - 31 jul 23 kl. 21:22

Ikke påvist fugleinfluensa i Kragerø

Ifølge Mattilsynet og viltnemndas leder Snorre Øien stemmer det ikke at det er påvist fugleinfluensa i Kragerø nå, men det var et par tilfeller i fjor. Mandag ettermiddag meldte NRK og flere medier at fugleinfluensa er påvist i Kragerø. NRK siterte Risør kommune..

NRK - 16 maj 23 kl. 19:14

To smitta av fugleinfluensa i England

Britiske helsestyresmakter melder at to personar har blitt smitta av fugleinfluensa. Dei to skal ha arbeidd med fjørfe og vore i kontakt med smitta fuglar, melder Reuters. Ingen av dei to skal ha hatt symptom på fugleinfluensa.

NRK - 26 jul 23 kl. 19:13

Død isbjørn på Svalbard skal testes for fugleinfluensa

En isbjørn som ble funnet død i Petuniabukta på Svalbard tidligere i sommer, skal testes for fugleinfluensa. Testingen skal gjennomføres av Norsk Polarinstitutt i samarbeid med Sysselmesteren i Svalbard, skriver Svalbardposten. Det skjer i forbindelse med at en ikke har landet på en konklusjon på hva bjørnen har dødd av.

NRK - 01 aug 23 kl. 17:41

Alle mink avlives p pelsfarmer med fugleinfluensa i Finland

Mattilsynet i Finland har torsdag beordret at alle mink p pelsfarmer hvor det er oppdaget fugleinfluensa, skal avlives. Grunnen er at fugleinfluensa i mink kan bli omdannet til virus som mennesker kan bli syke av. Som i Norge pgr det et utbrudd av fugleinfluensa i Finland, og viruset har blitt oppdaget p 20 pelsfarmer, hvorav tre er minkfarmer.

NRK - 23 apr 23 kl. 01:08

Fugleinfluensa påvist i fugler i Kvinnherad

Det er påvist fugleinfluensa i et hobbyfuglehold i Kvinnherad kommune i Vestland, melder Mattilsynet. Det er innført en rekke restriksjoner i et området rundt fuglene, for å hindre videre smittespredning. Fugleinfluensa er en alvorlig smittsom dyresykdom og fører som regel til alvorlig sykdom og død hos smittede fugler.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 15 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 45 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 30 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.

NRK - 45 minutter siden

Utenriksministeren om første dag av COP28: – Svært glad

Klima- og miljøminister Espen Barth Eide er på plass som en del av den norske delegasjonen under klimatoppmøtet i Dubai. Han er svært glad for utfallet av første dag, da det ble opprett et skade og tap fond. – Det har aldri skjedd før at man har tatt en så viktig beslutning på aller første dag, så det var en usedvanlig god start på dette møtet, sier han.

NRK - 1 time siden

E6 Hamar-Lillehammer stengt i begge retningar

E6 Hamar-Lillehammer er stengt i begge retninger ved Biri travbane nord for Mjøsbrua etter et uhell med kranbil. Det er skader på broen over E6, og en stor kran og store steiner må fjernes før veien kan åpne. Derfor blir det omkjøring mellom Mjøsbrua og Biri, men trafikken mellom Oslo og Trondheim blir nå anbefalt å kjøre Rv 3 Østerdalen i stedet for Gudbrandsdalen.

NRK - 1 time siden

Påtroppende Norges Bank-direktør får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer

Ekspedisjonssjef Therese Steen ved Statsministerens kontor får beholde millioninvesteringer i risikoaksjer når hun neste år blir direktør for administrasjon i Norges Bank. – I forkant av ansettelsen har Norges Bank innhentet relevante opplysninger fra Steen og gjort en grundig gjennomgang av hennes aksjeportefølje. Hennes eierskap er vurdert å være innenfor Norges Banks etiske regelverk og habilitetskrav, skriver bankens pressesjef Bård Ove Molberg i en e-post til NRK.

NRK - 1 time siden

Helseministeren besøker Gravdal sykehus 12. desember

Først kom finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Så kom Frp-leder Sylvi Listhaug. 12.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com