NRK > Nyheter

Sunday, 24 October, 11:17

NRK - 28 maj 21 kl. 02:36

Frykter nytt utbrudd fra vulkan

Innbyggere flykter fra millionbyen Goma i frykt for nye utbrudd i Nyiragongo-vulkanen. Et utbrudd kan føre til at giftig gass kan ta mange liv. Minst 32 døde da vulkanen våknet til live sist lørdag. Torsdag varslet guvernøren om fare for nye utbrudd..
Les mer på NRK


Les mer om:
Goma, Nyiragongo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, nytt, utbruddfra , vulkan
Klartale - 22 mar 21 kl. 14:02

Folk strømmer til for å se vulkan-utbrudd på Island

Tusener av nysgjerrige dro i helgen til Reykjanes-halvøya på Island. Der fikk de se et vulkan-utbrudd med egne øyne..

NRK - 28 maj 21 kl. 19:21

400.000 på flukt fra vulkan

Mer enn 400.000 mennesker har flyktet fra byen Goma i Kongo, etter meldinger om det mulig nytt utbrudd fra vulkanen Nyiragongo. Det skriver CNN.

Klartale - 09 apr 21 kl. 09:12

Flere tusen er evakuert fra området rundt vulkan

La Soufriere er en vulkan på øya St. Vincent. Den er det karibiske hav.

NRK - 29 maj 21 kl. 12:36

Nytt vulkanutbrudd i Kongo

Nyamuragira-vulkanen i Kongo har fått et utbrudd, én uke etter at et kraftig utbrudd i en vulkan tett ved drev 400.000 mennesker på flukt fra byen Goma. Nyamuragira-vulkanen ligger rundt 25 kilometer fra millionbyen Goma, som er nesten folketom etter at en stor lavaelv fra Nyiragongo-vulkanen tidligere i uka veltet inn i byen..

NRK - 29 maj 21 kl. 16:11

61 jordskjelv på 24 timer

Seismologer i Kongo rapporterer om 61 jordskjelv det siste døgnet, melder CNN. Jordskjelvene kommer etter at vulkanen Nyiragongo hadde et utbrudd 22. mai.

NRK - 10 mar 21 kl. 16:20

Flere smittet ved barnehageutbrudd

Antallet personer som blir smittet av koronaviruset ved utbrudd i barnehager har økt, men man ser ikke den samme økningen i skolene. Det viser en ny FHI-rapport. Folkehelseinstituttet har sett på utbruddene i skoler og barnehager fra starten av oktober til slutten av februar.

NRK - 17 jul 21 kl. 09:29

Første smittetilfelle i OL-byen

Det første tilfelle av koronaviruset i OL-landsbyen i Tokyo er påvist, opplyste arrangøren på en pressekonferanse lørdag. Det første smittetilfellet i OL-landsbyen kom med det seks dager før lekene åpnes kommende fredag 23. juli.

NRK - 09 apr 21 kl. 02:11

Karibisk øy evakueres

Myndighetene på øya St. Vincent frykter at en aktiv vulkan er nær et utbrudd og beordrer folk til å evakuere. Krisemyndighetene på øya har justert opp farenivået til rødt.

NRK - 12 apr 21 kl. 11:39

Nytt utbrudd på St. Vincent

Det har vært et nytt, eksplosivt utbrudd fra vulkanen La Soufriere på den karibiske øya St. Vincent. Utbruddene fra vulkanen begynte før helgen.

NRK - 29 maj 21 kl. 14:44

Avblåser alarm om nytt utbrudd

Myndighetene i Kongo trekker meldingene om et nytt vulkanutbrudd i nærheten av byen Goma. Det var meldt om at Nyamuragira-vulkanen, som ligger omtrent 25 kilometer fra Goma, hadde fått et utbrudd. Et par timer senere ble krateret inspisert fra lufta, og faren avblåst..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Smitteutbrudd ved omsorgsbolig

13 beboere og åtte ansatte ved Belset omsorgsbolig er smittet med koronavirus, opplyser kommuneoverlegen i Bærum. Én er innlagt på sykehus, skriver Budstikka..

NRK - 1 time siden

18-åring siktet for knivstikking

En 18 år gammel mann er siktet for å ha knivstukket en 17-åring i Trondheim i natt..

NRK - 1 time siden

Nedgang i antall sykkeltyverier

Tall fra Tryg forsikring viser en nedgang i antall sykkeltyverier på over 16 prosent hittil i år, skriver selskapet i en pressemelding. I fjor ble nesten 15.000 sykler meldt stjålet til forsikringsselskapene, ifølge Finans Norge.

NRK - 2 timer siden

Mener eksplosjon var terror

Ugandas president Yoweri Museveni sier eksplosjonen på en restaurant i hovedstaden Kampala lørdag var et terrorangrep. – Det ser ut til å være en terrorhandling, men vi skal ta forbryterne, skriver presidenten på Twitter. Ifølge presidenten skal tre personer ha lagt fra seg en pakke på restauranten som kort tid etter eksploderte.

NRK - 2 timer siden

Pågrepet for seksuelt overgrep

En person er pågrepet og siktet i forbindelse med etterforskningen av et seksuelt overgrep som skal ha skjedd på Frøya natt til lørdag. Politiet har holdt kortene tett til brystet i forbindelse med etterforskning av det de beskrev som en alvorlig straffesak, skriver lokalavisa Hitra-Frøya. Overfor avisen bekrefter de at en person er pågrepet i saken og at politiet mener å ha kontroll på de involverte partene..

NRK - 2 timer siden

300.000 svensker uten luktesans

Om lag 300.000 svensker anslås å ha mistet luktesansen etter å ha hatt covid-19. Hundrevis av pasienter står i kø for å få hjelp, skriver NTB.

NRK - 3 timer siden

Colombiansk narkobaron tatt

Colombias mest ettersøkte narkotikaforbryter «Otoniel» er pågrepet, opplyser landets myndigheter. Dairo Antonio Usuga, som han egentlig heter, ble pågrepet nær grensen til Panama. Usuga var sjef for landets største narkotikanettverk, kjent som Golfklanen.

NRK - 3 timer siden

Kraftig jordskjelv på Taiwan

En jordskjelv med en styrke på 6 rammet Taiwan tidlig søndag. Skjelvet hadde en dybde på 60 kilometer, melder det europeiske jordskjelvsenteret ESMC..

NRK - 4 timer siden

Kommuner kan få pengetrøbbel i 2022

Dyrere strøm, diesel og byggevarer kan føre til kostnadssmell for norske kommuner neste år, frykter KS. Det kan få følger for veivedlikehold, oppvarming av skoler og aldershjem og tjenester som brøyting og søppeltømming, skriver Nationen..

NRK - 4 timer siden

Hundrevis av syke på PSTs lister

Flere hundre psykisk syke er registrert i Politiets sikkerhetstjenestes etterretningsregister. I flere saker der psykisk sykdom kan være en sårbarhetsfaktor, mener PST at det er vanskelig å få informasjon fra helsevesenet, skriver VG. En av disse var Espen Andersen Bråthen (38), som er siktet for drap på fem mennesker på Kongsberg..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt