Klartale > Nyheter

Thursday, 18 July, 06:55

Klartale - 04 apr 23 kl. 11:00

Frykter mer terror i afrikanske land

Afrikanske land ber verdens-organisasjonen FN ta det på alvor. De har møtt FNs sikkerhetsråd.Utviklingen i Sahel-regionen er spesielt urovekkende. Regionen går fra Senegal i nord til Algerie i sør. Afrikanske ledere fortalte om hvordan terroren har utviklet seg.
Les mer på Klartale


Les mer om:
FN, FNs, Sahel, Senegal, Algerie, Afrika, Filipe Nyusi, Mosambiks, Nyusi, António Guterres, Sikkerhetsrådet, IS, qaidi, Faso, Mali, qaida, Wagner, Ukraina, Frankrike, Burkina Faso, Mosambik, TotalEnergies, Palma

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykter, mer, terrori , afrikanske, land
Klartale - 05 feb 23 kl. 06:00

Afrika har blitt mindre trygt og demokratisk

Afrika har fått mindre demokrati. Og det har blitt mindre trygt det siste tiåret. Det viser ny rapport.

NRK - 27 jul 23 kl. 08:55

Putin vil snakke om korneksport på Afrika-toppmøte i St. Petersburg

Russlands president Vladimir Putin kommer til å gjøre korneksport til et tema under toppmøtet med afrikanske ledere i St. Petersburg torsdag. Både ukrainsk og russisk korn anses å ha stor betydning for å hindre sult i Afrika.

NRK - 30 jul 23 kl. 14:53

utin og afrikanske statsledere i militærparade

Søndag feirer Russland marinens dag med militærparader i flere byer. Samme uke har Putin forsøkt å pleie vennskapsbånd med afrikanske ledere – som har deltatt på et todagers toppmøte mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg.

NRK - 30 jul 23 kl. 14:53

Putin og afrikanske statsledere i militærparade

Søndag feirer Russland marinens dag med militærparader i flere byer. Samme uke har Putin forsøkt å pleie vennskapsbånd med afrikanske ledere – som har deltatt på et todagers toppmøte mellom Russland og afrikanske land i St. Petersburg.

NRK - 25 jul 23 kl. 09:52

Putin vert for toppmøte med afrikanske ledere

Leveranser av korn og Wagner-gruppens framtid er nøkkeltemaer når president Vladimir Putin denne uken tar imot nesten 50 afrikanske ledere i Moskva. Møtet er det andre i sitt slag og kommer på et tidspunkt da det er viktig for Russland å holde på gamle allierte, men også skaffe seg nye. Det er ennå ikke klart hvor mange av kontinentets statssjefer som kommer til toppmøtet.

Klartale - 23 jan 23 kl. 08:53

Arfan Bhatti siktet for medvirkning til grov terror

Politiet har endret på siktelsen av Arfan Bhatti. De har nå siktet ham for medvirkning til grov terror. Det skriver kanalen NRK.

Klartale - 22 maj 24 kl. 14:26

Støre har kalt Hamas en terror-organisasjon, men anerkjenner Palestina likevel

– Hamas er en terror-organisasjon. Det sa statsminister Jonas Gahr Støre i oktober. Nå anerkjenner Norge Palestina som stat, selv om Hamas styrer deler av den (Gaza).

Klartale - 08 mar 23 kl. 09:29

Sverige frykter terror mer enn før

Sverige er mer bekymret for terror. Landet er et «prioritert» mål, mener ei gruppe. NCT vurderer terror-trusselen i landet.

Klartale - 13 dec 22 kl. 15:30

Kan bli det første afrikanske landet til å vinne VM

Marokko blir det første arabiske og afrikanske landet som spiller VM-semifinale. De møter Frankrike på onsdag. Frankrike er regjerende verdensmester.

NRK - 19 jan 23 kl. 20:44

Den afrikanske utviklingsbanken: Inflasjonen ned i Afrika

Afrikanske land opplevde i fjor den verste inflasjonen på et tiår, men det verste ser nå ut til å være over, ifølge Den afrikanske utviklingsbanken (ADB). Mange av Afrikas 54 land ble svært hardt rammet av både koronapandemien, klimaendringer og følgene av Russlands invasjon av Ukraina. – Ytterligere 15 millioner mennesker ble anslagsvis drevet ut i ekstrem fattigdom i Afrika i fjor som følge av økte globale priser på energi og matvarer, konkluderer ADB i en ny rapport.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 1 time siden

Har du en farlig gjenstand hjemme?

Onsdag varslet Ikea om en farlig strømbank. Strømbanken har navnet Varmfront. Den viser seg å ha en feil som gir brannfare.

Klartale - 15 timer siden

Helgeværet: Nyt sola mens du kan

– Det ser ganske lovende ut. I hvert fall i forhold til slik det har vært de siste dagene, sier Ingrid Villa.Villa snakker om været til helgen i Sør-Norge.

Klartale - 17 timer siden

Landslaget anklages for rasisme

Det argentinske landslaget blir anklaget for rasisme. Det skjer etter at Argentina vant Copa America. Det er et mesterskap i fotball i Sør-Amerika.

Klartale - 17 timer siden

Svømte i Seinen

Snart begynner Olympiske leker (OL) i Paris. Det har vært stort press for å få alt klart. Blant annet har politikerne sagt at de skal rense Seinen.

Klartale - 18 timer siden

Må fylle på med svenske jordbær

I mai fortalte Bama at de forventet en fantastisk sesong for jordbær. Nå kan du derimot finne svenske jordbær i butikken din. Og det kan være tomt for norske bær.

Klartale - 19 timer siden

Én av fem føler seg ensom i sommer

Føler du at alle andre finner på mye gøy om sommeren? Mens selv sitter du hjemme og kjeder deg? Slik er det for flere.

Klartale - 21 timer siden

Seks døde funnet på hotellrom i Bangkok

Tirsdag ble seks personer funnet døde på et hotellrom i Bangkok. De døde var fra Vietnam. To av dem var også amerikanske borgere.

Klartale - 20 timer siden

Vi trenger å føle oss nyttige

Å ha en jobb er viktig. Kanskje enda viktigere enn vi forstår, vi som alltid har hatt jobb. Er du utenfor arbeidslivet kan du kjenne på at du mangler noe viktig i livet.

Klartale - 21 timer siden

PST er bekymret for mulige attentat i Norge

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er bekymret for mulige angrep. Det er snakk om angrep på folk i viktige stillinger. Slik som politikere.

Klartale - 21 timer siden

Trump søker støtte hos Kennedy

Robert F. Kennedy Jr er uavhengig kandidat til presidentvalget i USA i november. Mandag ble Trump offisielt republikanernes kandidat.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com