Klartale > Nyheter

Friday, 24 March, 10:22

Klartale - 10 jan 23 kl. 14:20

Frykter at flere skal dø av sult

345 millioner mennesker sliter med å skaffe mat. Det viser tall fra FNs matvare-program (WFP).Situasjonen har blitt verre gjennom pandemien. Og det har økt med 200 millioner mennesker gjennom pandemien. De faktiske tallene på hvor mange som sliter med å skaffe mat, er kanskje høyere.
Les mer på Klartale


Les mer om:
FNs, WFP, FAO, Ruth Haug, NTB, Norges, Astrid Thesen Tveteraas, Norad, Somalia, Etiopia, Knag Fylkesnes, Redd Barna, Afghanistan, sudan, Jemen, Hassanien, Haug, Barna, Fylkesnes

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykterat , flere, skaldø av , sult
Klartale - 20 sep 22 kl. 15:00

Hvert fjerde sekund dør et menneske av sult

345 millioner sulter akkurat nå. Og dette er dobbelt så mange som for tre år siden. Det skriver flere hjelpeorganisasjoner i et brev.

NRK - 06 dec 22 kl. 12:01

Villa Sult ga uforsvarlig behandling til pasient

Statsforvalteren i Oslo og Viken kritiserer Villa Sult, et privat institutt for spiseforstyrrelser i Oslo, etter at en yngre pasient ikke fikk forsvarlig helsehjelp. Det skriver TV2. Statsforvalteren startet tilsyn mot Villa Sult etter et varsel fra barneklinikken på Oslo universitetssykehus.

NRK - 28 sep 22 kl. 21:39

Joe Biden lover kamp mot sult og overvekt i USA

President Joe Biden mener det er på tide at amerikanere endrer kostholdet sitt. Han vil ha slutt på både sult, sykelig overvekt og diettrelaterte sykdommer. Onsdag var Biden vert for en konferanse om sult, ernæring og helse som ble arrangert i Det hvite hus.

NRK - 20 sep 22 kl. 10:54

Hjelpeorganisasjoner: Hvert fjerde sekund dør et menneske av sult

Hvert fjerde sekund dør det nå et menneske av sult i verden, advarer over 200 hjelpeorganisasjoner fra 75 land i et felles utspill. 345 millioner mennesker opplever nå akutt sult, og dette er over dobbelt så mange som i 2019, går det fram av et åpent brev der organisasjonene ber om økt innsats for å møte den økende sultkrisen. (NTB).

Klartale - 09 dec 22 kl. 13:55

Flyktninger er syke av sult og kolera i Kongo

Flere hundretusener mennesker har flyktet fra krigen i Øst-Kongo siden oktober. Årsaken er opprørsgruppa M23. Gruppa tok kontroll over Goma i oktober.

Klartale - 14 sep 22 kl. 07:05

Slik jobbet de for å få flere til å stemme ved valget

I helgen var det valg i Sverige. I mye i landet ble det meldt om at rekordmange svensker brukte sjansen til å stemme på forhånd.– Det er også inntrykket vi har her, sa Adina Mehmedovic til Klar Tale sist uke.

Klartale - 06 okt 22 kl. 09:47

Dette er «lekkasjene» fra statsbudsjettet

Før hvert statsbudsjett kommer det som blir kalt «lekkasjer». Det er hint om at noe kan skje. Det kan være hemmeligheter som er delt med noen i mediene.

NRK - 04 okt 22 kl. 13:44

Regjeringa med 55 millionar kroner til humanitær innsats mot sult

Noreg gir denne veka 55 millionar kroner til å jobbe mot sult i Etiopia, Somalia, Sør-Sudan, Sudan, Jemen, Nigeria og DR Kongo. Det opplyser regjeringa i ei pressemelding..

NRK - 03 nov 22 kl. 16:12

FN: 8 millioner mennesker trues av sult i Sør-Sudan

To tredeler av Sør-Sudans innbyggere, nesten 8 millioner mennesker, vil oppleve akutt matusikkerhet og risikerer sult fram mot neste sommer, ifølge FN. Dette er den høyeste andelen noensinne i landet, som fortsatt sliter tungt etter borgerkrigen som var over i 2018. Klimaendringer og fortsatt konflikt i deler av landet bidrar til å forverre situasjonen.

NRK - 10 jan 23 kl. 06:54

Frykt for sultkatastrofe uten sidestykke: – Utsiktene ser ikke bra ut, sier ekspert

FN slår alarm om en kraftig forverring av sultkatastrofen, som særlig rammer barn. Utviklingsministeren advarer mot høsten vi står overfor. Det er 345 millioner mennesker som trues av akutt matmangel, ifølge FNs matvareprogram (WFP).

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 10 minutter siden

Riksadvokaten vil se på saken med Jan Helge Andersen på nytt

Saken oppdateres. 19. mai 2000 ble Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal drept og voldtatt.

Klartale - 1 time siden

– Blir overrasket om noen andre kan ta opp kampen

– Det er vanskelig å si hvem som vinner av Brann, Vålerenga og Rosenborg. Det sier Solveig Gulbrandsen til nyhetsbyrået NTB. Hun er ekspert for kanalen TV 2 og har tidligere vært fotballspiller.

Klartale - 1 time siden

Mann dømt for å ha svindlet 94 år gammel kvinne

En 62 år gammel mann har svindlet en 94 år gammel kvinne. Han er dømt til rundt to år i fengsel. Mannen kommer fra Østfold.

Klartale - 1 time siden

Solberg mener hun kunne styrt Norge bedre enn Støre

Erna Solberg leder partiet Høyre. Hun har også vært statsminister før. Hun sier hun kunne styrt landet bedre enn nårværende statsminister Jonas Gahr Støre.

Klartale - 1 time siden

Mange i Norge lurte på hva dette var

I Sverige skjøt de opp en rakett torsdag. I Norge så folk lysende objekter på himmelen. Mange lurte på hva det var.

Klartale - 1 time siden

Amerikansk angrep i Syria

USA har gjennomført et luftangrep i Syria. De angrep torsdag kveld. Det var gjengjeldelse for et angrep tidligere på dagen.

Klartale - 3 timer siden

Europa ruser seg på både kokain og «hestedop»

Et byrå har sjekket vann fra avløp. Der fant de mye rester av kokain. Folk i Europa bruker mer av narkotikaen enn før, sier de.

Klartale - 18 timer siden

Klarer Norge å kvalifisere seg?

Herre-landslaget til Norge skal spille mot Spania. Den spilles lørdag. Kampen er kvalifisering til Europa-mesterskapet (EM).

Klartale - 20 timer siden

Sier nei til Tiktok og Telegram

Folk som jobber i Oslo kommune, må fjerne apper. Det gjelder Tiktok og Telegram. Mange i arbeidslivet har telefoner gjennom jobb.

Klartale - 21 timer siden

Fant død person i Byfjorden i Bergen

Folk om bord i en hurtigbåt varslet politiet. Det lå en død person i i Byfjorden i Bergen. Personen er hentet til land.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com