Klartale > Nyheter

Thursday, 25 July, 16:09

Klartale - 14 jun 24 kl. 13:49

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået. Det betyr ekstrem mangel på mat og stor sjanse for død.Sudan nærmer seg nivå 5.
Les mer på Klartale


Les mer om:
IPC, FN, Reuters, Sudan, RSF, Eltahir, Beathe Kristiansen Tvinnereim, Norge, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykterat , flere, hundretusen kan , sultei , hjel
VG - 31 jan 24 kl. 17:18

WHO: Gazas befolkning er i ferd med å sulte i hjel

Gazas befolkning er i ferd med å sulte i hjel, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO), som ber innstendig om at land gjenopptar støtten til UNRWA..

Aftenposten - 01 feb 24 kl. 06:44

WHO sier Gazas befolkning er i ferd med å sulte i hjel – FN kaller forholdene «avskyelige»

Gazas innesperrede befolkning er i ferd med å sulte i hjel, advarer Verdens helseorganisasjon (WHO), som ber innstendig….

Klartale - 12 jul 24 kl. 15:30

Ber utlendinger dra fra Sudans hovestad

Utlendinger bør forlate Khartoum og regionen rundt. Det sier politiet. Khartoum er hovedstaden i Sudan.

VG - 13 jun 24 kl. 23:01

FN frykter at hundretusener kan sulte i hjel i Sudan

FN og nødhjelpsgrupper anslår at 756.000 mennesker i Sudan kan bli utsatt for katastrofal matmangel..

NRK - 01 feb 24 kl. 12:07

Barth Eide om kutt i UNRWA-støtte: – Jeg tror vi skal få mange land til å snu

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) tror flere av landene som har kuttet støtten til FN-organisasjonen UNRWA, vil snu. Organisasjonen er tungt inne i Gaza. 14 land har varslet at de setter støtten til UNRWA på vent.

NRK - 07 mar 24 kl. 18:05

Amerikanske kilder: Biden beordrer nødhjelpshavn utenfor Gaza

USAs president Joe Biden skal torsdag fortelle kongressen at han har beordret det amerikanske militæret til å etablere en nødhjelpshavn utenfor Gaza. Det melder AFP og flere amerikanske medier. Havnen skal etableres slik at Gaza kan motta nødhjelp.

NRK - 07 mar 24 kl. 18:05

Israel støtter amerikansk nødhjelpshavn utenfor Gaza

USAs president Joe Biden skal torsdag fortelle kongressen at han har beordret det amerikanske militæret til å etablere en nødhjelpshavn utenfor Gaza. Det melder AFP og flere amerikanske medier. Dette støtter Israel.

NRK - 31 jan 24 kl. 16:23

WHO: Gazas befolkning er i ferd med å sulte i hjel

Befolkningen i Gaza sulter i hjel på grunn av begrensninger i humanitær hjelp, sa Verdens helseorganisasjons krisedirektør Michael Ryan onsdag. – Dette er en befolkning som sulter i hjel. Dette er en befolkning som blir presset til randen og de er ikke parter i denne konflikten.

NRK - 01 feb 24 kl. 13:30

UNRWA advarer om at de kan måtte legge ned i løpet av en måned

Alle FNs operasjoner i regionen, ikke bare de på Gaza, vil mest sannsynlig bli tvunget til å legge ned innen utgangen av februar, bekreftet Juliette Touma, kommunikasjons direktør i UNRWA til Reuters torsdag. Onsdag advarte Verdens helseorganisasjon (WHO) om at Gazas befolkning er i ferd med å sulte i hjel, og ba innstendig om at land gjenopptar støtten til UNRWA. Organisasjonen er den største og viktigste hjelpeorganisasjonen for millioner av palestinske flyktninger i Midtøsten.

NRK - 06 feb 24 kl. 10:51

Kenya: Sektleder tiltalt for nesten 200 drap

En kenyansk domstol tiltalte tirsdag en sektleder og 29 andre medskyldige for drap på 191 mennesker. Den selverklærte pastoren Paul Nthenge Mackenzie, leder av Good News International Church, er anklaget for å ha oppfordret sektmedlemmer til å sulte seg ihjel. Han erklærte seg ikke skyldig, ifølge rettsdokumenter sett av AFP.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 45 minutter siden

Mener vi har en «lærerkrise»

Ikke nok unge vil bli lærere. Utdanningsforbundet mener utviklingen er alvorlig. Kravene for å komme inn på noen av utdanningen for å bli lærer, er blitt endret.

Klartale - 2 timer siden

Minst 257 døde i jordskred i Etiopia

Det var jordskred i Sør-Etiopia på mandag. 257 personer er bekreftet døde. Men det kan være så mange som 500, tror verdens-organisasjonen FN.

Klartale - 3 timer siden

Hvor mange medaljer kan Norge ta i OL?

Årets Olympiske leker (OL) er i Paris i Frankrike. Kan noen fra Norge få en medalje? Sportsmagasinet Sports Illustrated har gjettet hvem de tror vinner.

Klartale - 4 timer siden

140 flyvinger innstilt på Frankfurt

Aktivister protesterte på Frankfurt flyplass i Tyskland. De startet tidlig torsdag morgen. Aktivister limte seg selv fast på rullebanen.

Klartale - 7 timer siden

Både Joe Biden og Donald Trump har holdt taler

– Det er en tid og et sted for yngre stemmer. Den tiden er nå, sa Joe BidenHan holdt tale fra Det ovale kontor i Det hvite hus. Biden er president i USA.

Klartale - 10 timer siden

Diskuterer nye regler for ulv

Kommisjonen til Den europeiske union (EU) vil endre på hvor strengt vernet ulv er. Regjeringer sier de sliter med at det er for mange ulv. Mens naturvernere er bekymret for at ulven kan bli en truet art igjen.

Klartale - Igår: 14:09

Hvem er «Folk mot fossilmakta»?

Onsdag morgen kom aktivister seg inn på Oslo lufthavns område. De brukte vinkelsliper for å skjære hull i gjerdet. Det sier Avinor til nyhetsbyrået NTB.

Klartale - Igår: 12:38

Tyfon har tatt 13 liv på Filippinene

Det er tyfonsesong i Asia. Tyfoner er kraftig, tropisk regn og kraftig vind.Nå har det ekstreme været tatt livet av tolv personer på Filippinene.

Klartale - Igår: 11:07

Mye mikroplast i Barentshavet

En rapport viser at det er mikroplast i hele Barentshavet. Den påvirker sjøfugl og dyreliv. Plasten kommer fra både lokale kilder, og kilder som er langt unna.

Klartale - Igår: 10:24

Det farlige vannet

Norge har en lang kyst. Vi har mange innsjøer og elver. Livet ved sjøen består av alt fra hyggelige båtturer til grilling på brygga.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com