NRK > Nyheter

Saturday, 02 December, 23:34

NRK - 30 apr 23 kl. 03:35

Frykter at Sudan-konflikten kan bli et «et mareritt for verden»

Sudans tidligere statsminister Abdalla Hamdok frykter at konflikten i Sudan skal utvikle seg til full krig og bli verre enn borgerkrigene i Syria og Libya. Han sier ifølge BBC at det ikke dreier seg om et lite opprør, men to fullt utstyrte hærer som støter sammen. Den sudanske regjeringshæren og den paramilitære gruppen RSF angriper hovedstaden Khartoum med tungt artilleri, stridsvogner og fly. Etter to uker med kamper er hundrevis av mennesker drept. Hamdok sier konflikten i Sudan vil bli «et mareritt for verden» dersom anstrengelsene for å få de stridende partene til forhandlingsbordet ikke lykkes.
Les mer på NRK


Les mer om:
Abdalla Hamdok, Sudan, Syria, Libya, BBC, RSF, Khartoum, Nairobi, Kenya

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykterat , Sudan-konfliktenkan bli et et , mareritt, for, verden
Klartale - 25 apr 23 kl. 10:57

Tusenvis av sivile flykter fra Sudan

Det kjempes flere kamper i Sudan. Sivile flykter til nabolandene Tsjad, Egypt og Sør-Sudan. Det opplyste FNs nødhjelps-kontor (OCHA) mandag.

Klartale - 17 apr 23 kl. 08:48

Kjemper om å ta makta i Sudan

Det er kamper i Sudan. Kampene er mellom hæren og den paramilitære gruppen RSF. At gruppen er paramilitær betyr at RSF er opplært som militæret.

NRK - 27 apr 23 kl. 07:15

75 norske borgere er evakuert fra Sudan

Til sammen har omkring 75 norske borgere nå fått bistand til å reise ut av Sudan. Det var TV 2 som meldte saken først. – Det er god fremgang i uttransporteringen av norske og europeiske borgere fra Sudan.

Klartale - 27 apr 23 kl. 08:44

75 norske borgere er nå evakuert fra Sudan

30 norske borgere har kommet seg ut av Sudan i løpet av onsdag og natt til torsdag. De har kommet seg ut med norske og andre land sine fly.Rundt 75 nordmenn har fått hjelp til å reise ut av Sudan til sammen.

NRK - 13 sep 23 kl. 17:32

FNs Sudan-utsending gir seg

FNs spesialutsending til Sudan, Volker Perthes, opplyser at han trekker seg. Perthes er erklært uønsket i Sudan. – Jeg er takknemlig overfor FNs generalsekretær for muligheten og for at han har stolt på meg, men jeg har bedt ham om å løse meg fra tjenesten, sa Perthes til Sikkerhetsrådet i New York.

Klartale - 24 apr 23 kl. 08:24

Ber nordmenn dra fra Sudan

Situasjonen i Sudan er ikke trygg, mener norske myndigheter. Derfor ber de norske borgere om å dra fra Sudan. Kampene har holdt på i over en uke.

NRK - 19 nov 23 kl. 17:36

Minst 30 mennesker er drept i grenseområder mellom Sudan og Sør-Sudan

Over 30 mennesker er blitt drept og 20 såret i stammetrefninger i grenseregionen Abyei mellom Sudan og Sør-Sudan, melder lokale myndigheter. – Vi har 31 drepte sivile og én uidentifisert soldat fra de fredsbevarende styrker, sier regionens informasjonsminister Boulis Kuoch til DPA over telefon. Han sier at flere væpnede ungdommer angrep landsbyer i området i morgentimene søndag.

NRK - 16 jun 23 kl. 19:22

Unicef: 1 million barn på flukt i Sudan

Den blodige konflikten i Sudan har ført til at minst 1 million barn er blitt internt fordrevet, opplyser FNs barnefond Unicef. Kampene mellom regjeringsstyrkene og opprørerne i gruppa RSF har rast i Sudan siden midten av april. I tillegg til de mange barna som er på flukt, har minst 330 barn blitt drept og flere enn 1.

Klartale - 22 aug 23 kl. 13:29

Rundt 500 barn har dødd av sult i Sudan

– Vi hadde aldri sett for oss så høye dødstall for barn som følge av sult. Dessverre er dette nå realiteten i Sudan. Det sier Arif Noor.

NRK - 15 apr 23 kl. 17:30

Huitfeldt om situasjonen i Sudan: – Svært urolig for utviklingen

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) kaller dagens hendelser i Sudan dramatiske. Hun frykter det kan føre landet ut i borgerkrig. – Vi er svært urolig for utviklingen i Sudan.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Eksplosjon i boligområde i Uppsala

En person er sendt til sykehus etter en eksplosjon i et villaområde i Uppsala i Sverige, melder Aftonbladet..

NRK - 15 minutter siden

Funn av vrakrester i Bunnefjorden – starter søk

Det er satt i gang søk etter funn av vrakrester i Bunnefjorden i Oslo. – I forbindelse med observasjon av nødsignaler fra området har vår politibåt funnet vrakrester som gir grunn til å tro at en båt/fartøy har gått på grunn eller gått ned, opplyser operasjonsleder, Sven Christian Lie, i Oslo politidistrikt. Det søkes blant annet med helikopter og redningsskøyte..

NRK - 45 minutter siden

USA ber Israel skjerme sivile

USAs forsvarsminister Lloyd Austin sier Israel må skjerme sivile om de skal vinne en bykrig mot Hamas. I en tale på Reagan-senteret i California lørdag sa Austin at han lærte mye om krigføring i byer da han kjempet mot IS i Irak. Han sa at IS, som Hamas, var en integrert del av byene de hadde kontroll på, og at den internasjonale koalisjonen mot IS anstrengte seg hardt for å verne sivile og opprette humanitære korridorer.

NRK - 45 minutter siden

En drept og en skadet i angrep i Paris

En person er drept og en annen skadd etter et angrep på forbipasserende sentralt i Paris. Det opplyser Frankrikes innenriksminister på X, ifølge Reuters..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekka

Det pågår evakuering frå store delar av området kring rekkehuset som står i brann på Frekhaug utanfor Bergen. Politiet seier til NRK at dei ikkje har fått melding om at nokon er sakna. – Det me veit er at det er full fyr i eit rekkehus.

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus på Frekhaug – evakuerer heile rekkebustaden

På X melder politiet at det er full overtenning og mykje tjukk røyk i området, og at vert jobba med å evakuera rekkehuset og dei ander bustadane i rekka. 110 Vest melder på X at det er sendt ut store ressursar frå to ulike brannstasjonar..

NRK - 1 time siden

Brann i rekkehus i Bergen – mogleg spreiingsfare

Det brenn i eit rekkehus på Frekhaug i Bergen, og det kan vera fare for spreiing til dei andre bustadane i rekka, melder politiet på X. Naudetatane har rykka ut..

NRK - 2 timer siden

Haaretz: Rakettåtak mot Tel Aviv

Hamas hevdar dei har gjennomført eit rakettåtak mot Tel Aviv. Det israleske forsvaret (IDF) melder på X at fleire rakettalarmar over heile sentral-Israel har gått, inkludert storbyen Tel Aviv. Ein talsperson for IDF fortel på X at rakettskjolda i byen Iron Dome slo ut fleire av rakettane..

NRK - 2 timer siden

Tidlegare gislar ber om å få henta ut dei siste gislane

Fleire av dei lauslatne gislane som Hamas tok 7. oktober samla seg i kveld i Tel Aviv. Både gislar og pårørande møtte opp på det israelske forsvaret sitt hovudkvarter i Tel Aviv.

NRK - 2 timer siden

Over 1000 husstander uten strøm etter trafobrann i Sande

Mange husstander har mistet strømmen etter at det lørdag kveld brant i en trafostasjon i Sande i Vestfold. Politiet opplyste klokken 20.21 på X/Twitter at de hadde rykket ut til meldinger om røykutvikling fra en trafo i Meieribakken i Sande.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com