NRK > Nyheter

Wednesday, 29 June, 08:12

NRK - 13 maj 22 kl. 08:54

Fryktar klamydiabølge

Halvparten av årets russ er ikkje redd for å få kjønnssjukdommar, til trass for at 12 prosent seier at dei kjenner nokon som har blitt smitta med klamydia i russetida. Det kjem det fram i ei undersøking frå Respons Analyse på oppdrag frå nettapoteket Farmasiet. Ifølge undersøkinga svarar 27 prosent at dei ikkje tar med kondom, sjølv om dei veit at dei kjem til å ha sex. Ein av ti seier også at dei ikkje vil testa seg for klamydia sjølv om dei har fleire sexpartnarar. – Resultatet kan bli ei klamydiabølge, seier driftsdirektør i Farmasiet Stig Henning Pedersen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Respons Analyse, Farmasiet, Farmasiet Stig Henning Pedersen, FHI

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fryktar, klamydiabølge
NRK - 10 mar 22 kl. 06:59

Tre av ti fryktar krig

Tre av ti fryktar krig i Noreg, ifølge ei undersøking gjort for P4-nyheitene. 38 prosent av dei spurte kvinnene fryktar det, mot 23 prosent av mennene. Hovudlærar ved Forsvarets høgskole, Geir Hågen Karlsen, seier risikoen er veldig låg, spesielt sidan Russland har flytta styrker frå område rundt Noregs grense i nord, til Ukraina.

NRK - 22 okt 21 kl. 14:26

Fryktar inkasso boom

Geir Grindland i Inkasso Partner fryktar inkasso boom etter dei høge straumrekningane den siste tida. – Det hastar å hjelpe både einslege, dei med lav inntekt og småbarnsfamiliar som ikkje har bustøtte med straumrekninga, for å unngå å lage fleire gjeldsslavar, seier han. Grindland seier det er fantastisk at 66.

NRK - 31 okt 21 kl. 00:43

Politiet fryktar hemnaksjonar

På ti veker er åtte unge menn skotne og drepne i Oslo. Politimeister Beate Gangsås seier til TV 2 seier at konfliktnivået mellom dei kriminelle miljøa i hovudstaden har auka og ho fryktar hemnaksjonar. Ho varslar «knallharde» tiltak mot valden..

NRK - 11 mar 22 kl. 18:25

Fryktar at Kviterussland skal invadere

Ukraina sitt senter for strategisk kommunikasjon seier dei fryktar at kviterussiske soldatar skal invadere Ukraina i kveld, melder Reuters. Representantar for det ukrainske heimevernet hevda for ei veke sidan at kviterussiske styrker var på veg inn i Ukraina. Då nekta den kviterussiske presidenten, Aleksandr Lukasjenko for dette..

NRK - 15 mar 22 kl. 15:20

Stoltenberg: Fryktar russisk bruk av kjemiske våpen

Nato-sjef Jens Stoltenberg seier han fryktar at Russland kan arrangere ein «falskt flagg»-operasjon i Ukraina som kan inkludere bruk av kjemiske våpen. På ein pressekonferanse før Nato sine forsvarsministrar skal møte i Brussel, ramsa Stoltenberg opp det han kalla for Russlands lange liste med løgner. – No kjem dei med absurde påstandar om biologiske laboratorium og kjemiske våpen.

NRK - 16 mar 22 kl. 12:51

TV-redaktør fryktar for eigen tryggleik

Redaktøren som protesterte mot krigen i Ukraina på direktesendt TV i Russland, Marina Ovsjannikova, seier i eit intervju med Reuters at ho fryktar for eigen tryggleik. Ho seier også at ho håper protesten ikkje var fånyttes, men at russarar får opp auga for propagandaen..

NRK - 16 mar 22 kl. 12:51

Ovsjannikova fryktar for eigen tryggleik

Marina Ovsjannikova, som protesterte mot krigen i Ukraina på direktesendt TV i Russland, seier i eit intervju med Reuters at ho fryktar for eigen tryggleik. Ho seier også at ho håper protesten ikkje var fånyttes, men at russarar får opp auga for propagandaen..

NRK - 11 feb 22 kl. 09:36

Dansk politi skal granske kinesiske overvakingskamera

Politiet i Danmark fryktar at hundrevis av kinesiskproduserte overvakingskamera som er sett opp i landet kan vera utstyrt med digitale bakdører, melder NTB. Derfor skal dei undersøka kamera, og eventuelt skifta dei ut. Bakgrunnen for frykta er mellom anna avsløringane frå italienske Rai TV, som oppdaga at kameraprodusenten Hikvision har sendt data frå Italia til ein kinesisk IP-adresse.

NRK - 11 feb 22 kl. 09:36

Dansk politi skal granska kinesiske overvakingskamera

Politiet i Danmark fryktar at hundrevis av kinesiskproduserte overvakingskamera som er sett opp i landet kan vera utstyrt med digitale bakdører, melder NTB. Derfor skal dei undersøka kamera, og eventuelt skifta dei ut. Bakgrunnen for frykta er mellom anna avsløringane frå italienske Rai TV, som oppdaga at kameraprodusenten Hikvision har sendt data frå Italia til ein kinesisk IP-adresse.

NRK - 11 feb 22 kl. 20:22

Melder Telenor til politiet for Myanmar-sal

Forum for utvikling og miljø (ForUM) melder Telenor til politiet for selje Myanmar-verksemda til eit selskap som blir hevda å ha nær tilknyting til militærregimet. Telenor skal, ifølge avisa Myanmar Now, ha fått 200 førespurnadar om å utlevere sensitiv data om sine kundar til Myanmars myndigheiter det siste året. – Det vi fryktar er at sensitiv persondata, spesielt knytt til menneskerettsaktivistar, skal bli delt med juntaen, seier dagleg leiar Kathrine Sune-Henriksen til NRK.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 4 minutter siden

Tidenes høyeste krafteksport i 2021, melder Statistisk sentralbyrå

Eksporten av kraft økte med 30 prosent i 2021 sammenlignet med snittet for de siste fem årene, og var det høyeste noensinne. Kraftproduksjonen i Norge økte med 1,9 prosent fra 2020 til 2021. Det melder Statistisk sentralbyrå i en pressemelding onsdag..

NRK - 15 minutter siden

Kamp om parkeringsplass endte med gigantbot

Kvinnen ble rasende da en bilist kuppet parkeringsplassen hun holdt av på Storosenteret i Oslo. Nå er hun dømt til å betale 45.000 kroner i bot og erstatning.

NRK - 15 minutter siden

VG: 75 fly innstilt i dag

Ifølge Avinor er 75 flyavganger kansellert onsdag 29. juni. 17 av de berørte flyavgangene er utenlands og 58 innenlands.

NRK - 30 minutter siden

Kherson: Forbereder folkeavstemning for tilslutning til Russland

Nestlederen for den russisk-støttende administrasjonen i okkuperte Kherson hevder at de forbereder en folkeavstemning for at fylket skal bli en del av Russland. Det melder Reuters, som siterer det russiske nyhetsbyrået TASS. Kherson ligger sør i Ukraina og har vært under russisk kontroll siden mars.

NRK - 2 timer siden

Mange klimaskeptikere i Norge

Mens åtte av ti italienere mener at klimaendringene er menneskeskapt, er det bare seks av ti nordmenn som mener det samme, viser en EU-studie. Studien har tatt for seg innbyggernes holdninger til klimaforskning og klimaendringer i seks europeiske land. Nordmenn skiller seg ut som de mest klimaskeptiske.

NRK - 2 timer siden

Australia vurderer ambassade-gjenåpning i Kyiv

Australia vurderer gjenåpning av ambassaden i Ukrainas hovedstad, opplyser statsminister Anthony Albanese. Albanese, som nå er i Madrid i forbindelse med Nato-toppmøtet, sier at han har et ønske om tilstedeværelse på bakken i Ukraina. – Australia vurderer dette.

NRK - 2 timer siden

700 vil ta lederutdanning i Forsvaret

700 kandidater konkurrerer om å få skoleplass i Forsvaret. Østlandet og Vestlandet er høyt representert blant søkerne. – For oss er det viktig at alle landsdeler representeres, både her på FOS og i Forsvaret generelt.

NRK - 3 timer siden

EU-enighet om klimanøytrale biler fra 2035

Nye biler som selges i EU, må være klimanøytrale fra 2035. Det er unionens klimaministre enige om. Klimaministrene ble på et møte i Luxembourg natt til onsdag enige om å stanse salg av nye biler med forbrenningsmotor i 2035 og om å styrke det eksisterende kvotehandelssystemet som gjelder for industri og energi.

NRK - 3 timer siden

Høy bot for fyllekjøring med sparkesykkel

En mann i 20-årene er dømt til betinget fengsel og ilagt en bot på 59.000 kroner etter å ha fyllekjørt i Trondheim på en elsparkesykkel. Den unge mannen var ikke klar over at det han gjorde var ulovlig, men har lagt alle kortene på bordet, skriver Adresseavisen.

NRK - 3 timer siden

Oppbygging av kornlager kan ta sju år

Det kan ta sju år å få på plass et beredskapslager med 165.000 tonn matkorn, nok for et halvt års forbruk, viser en rapport. Landbruksdirektoratet har anbefalt at det bygges opp et slikt beredskapslager, skriver Nationen.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com