VG > Sport

Lørdag, 08 Mai, 09:57

VG - 19 april 21 kl. 22:20

Frykt i Kabul: – Taliban står klare til å overta

Taliban kontrollerer halve landet og regjeringen i Kabul er svak og upopulær. Forhandlingene om fred står i stampe. Det er realiteten når NATO trekker seg ut av Afghanistan etter 20 år..
Les mer på VG Bilden deled av VG via deres RSS-fløde og vises på deres server.


Les mer om:
Kabul, NATO, Afghanistan

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frykti , Kabul, Taliban, står, klare, tilå , overta
NRK - 8 timer siden

USA og EU ber Taliban om møte

USA og EU ba fredag Taliban og den afghanske regjeringen gjenoppta fredsforhandlingene som har gått i stå, uten å sette betingelser om Afghanistans framtid. Partene må lage kompromisser om maktdeling som kan gi en legitim regjering, og at Taliban ikke må bruke tilbaketrekningen som et påskudd til å suspendere fredsprosessen, heter det i en uttalelse. Forhandlingene mellom Taliban og regjeringen i Kabul startet i september i fjor, men det har vært lite framgang.

NRK - 01 feb. 21 kl. 06:45

Flere Taliban-angrep i Kabul

I Afghanistans hovedstad Kabul har angrep fra Taliban-grupper økt, til tross for fredsavtalen med USA. Det sier organet som ettergår USAs nærvær i landet, SIGAR. Talibans mål er gjerne statsansatte, organisasjonsledere og journalister, melder AP..

VG - 26 april 21 kl. 08:39

Vi må ikke frykte

I VG-artikkelen «Frykt i Kabul: − Taliban står klare til å overta» formidles det liten tillit og tro på den afghanske befolkningen og de afghanske styrkene. Men er det virkelig slik at Afghanistan står i fare for å falle sammen når internasjonale styrker forlater landet?.

NRK - 20 feb. 21 kl. 08:26

Flere eksplosjoner i Kabul

Fem er foreløpig meldt drept og to såret etter at tre ulike eksplosjoner rystet Afghanistans hovedstad Kabul lørdag morgen. Det melder en talsperson for politiet i Kabul. Ingen har så lang tatt på seg ansvaret for eksplosjonene..

NRK - 05 mai 21 kl. 03:57

Rapport: Taliban truer kvinneretter

Dersom Taliban kommer tilbake til makten i Afghanistan står alt som er oppnådd for kvinner de siste 20 årene i fare, ifølge en amerikansk etterretningsrapport. Rapporten uttrykker frykt for hva som skjer når USA og Nato trekker seg ut av landet..

NRK - 22 feb. 21 kl. 06:27

Taliban vil ikke ha utsettelse

Taliban avviser på det sterkeste en mulig utsettelse av tilbaketrekningen av USAs og Natos styrker i Afghanistan, ifølge DPA. Generalsekretær Jens Stoltenberg sier Natos tilbaketrekning er avhengig av at Taliban demper volden og forhandler om fred..

NRK - 03 mai 21 kl. 14:18

Minst 15 drepne i Taliban-angrep

Minst 15 afghanske regjeringssoldatar er drepne i Taliban-angrep vest i landet, opplyser lokale styresmakter. Taliban har trappa opp angrepa i Afghanistan etter at USA og Nato formelt har begynt tilbaketrekkinga etter å ha vore landet i 20 år..

NRK - I førrgår: 11:26

Taliban tar kontroll over distrikt

Taliban har tatt kontroll over Burka-distriktet i provinsen Baghlan nord i Afghanistan etter kamper mot sikkerhetsstyrkene, opplyser lokale myndigheter. Store deler av Burka-distriktet har i flere år allerede vært under Taliban-kontroll..

VG - 18 feb. 21 kl. 16:45

NATO: Ingen slutt-dato i Afghanistan nå

Utenriksministrene i NATO vil se an forhandlingene mellom regjeringen i Kabul og Taliban før de avgjør eventuell tilbaketrekning av de nær 10 000 soldatene som nå står i landet..

NRK - 05 april 21 kl. 16:36

AFP: Ny fredsplan for Afghanistan

Afghanistans president Ashraf Ghani har forberedt et nytt forslag til fredsavtale med Taliban. Det skal behandles på en FN-støttet konferanse om kort tid, ifølge AFP. USA og Russland ønsker å se en form for overgangsregjering som involverer Taliban..

Fler nyheter fra VG

VG - 10 minutter siden

Norges Fotballforbund ønsker fysisk oppmøte på Qatar-avgjørelsen

20. juni sier norsk fotball ja eller nei til norsk deltagelse i Qatar-VM neste år. Rundt tre uker i forkant avgjør Norges Fotballforbund om det kreves fysisk oppmøte for å kunne stemme..

VG - 30 minutter siden

Rånetreffet i Vestby: – De kom fra store deler av Østlandet

Da UP og politiet satte i gang med tekniske kontroller etter «lavterskel-metoden», løste det store rånetreffet seg opp..

VG - 45 minutter siden

Forbrukerrådet kritiserer Rema og Coops 3-for-2-kampanjer

Forbrukerdirektør Inger Lise Blyverket mener Rema 1000 og Coops 3-for-2-kampanjer bidrar til økt matsvinn. – Se til Kiwi, sier hun..

VG - 45 minutter siden

Skaperen av Vans-skoene er død

Paul Van Doren, grunnleggeren av den amerikanske skogiganten Vans, er død. Han ble 90 år gammel..

VG - 45 minutter siden

Uenighet om ny gjenglov - frykter de går under jorden

Oslo-politiets Grete Lien Metlid er positiv til forbud mot gjengkriminalitet, men advarer mot å tro at det alene vil løse problemet. Ekspertene bak utredningen er splittet..

VG - 5 timer siden

Kometen vil bli som Klæbo og Bolsjunov

Harald Østberg Amundsen fikk gjennombruddet sist vinter, og gikk seg inn på landslaget. 22-åringen har som mål å bli «komplett» som Johannes Høsflot Klæbo (24) og Aleksandr Bolsjunov (24)..

VG - 8 timer siden

Childish Gambino saksøkt for plagiat

En rapper hevder Donald Glover kopierte hans låt med Grammy-nominerte «This Is America»..

VG - 11 timer siden

Newcastle satte fyr på CL-kampen med seier over Leicester

(Leicester-Newcastle 2–4) Newcastle rystet Champions League-jagende Leicester på bortebane. Nå øker faren for at Jamie Vardy (34) og lagkameratene havner utenfor topp fire – igjen..

VG - 13 timer siden

Vil la de unge gå foran i køen

Alt tyder på at Folkehelseinstituttet vil råde regjeringen til å endre vaksine-køen. De vil ha de unge foran de voksne..

VG - 13 timer siden

Ruud klar for semifinale i Madrid etter storspill

(Casper Ruud – Alexander Bublik 7–5, 6–1) Casper Ruud vant et jevnt førstesett og var helt overlegen i det andre settet - og spilte seg til semifinalen i Madrid Open..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt