NRK > Nyheter

Thursday, 30 June, 10:04

NRK - 06 maj 22 kl. 14:12

Frp krever at byggingen av Fornebubanen stanses

Oslo Frp krever at byggingen av Fornebubanen stanses etter nye milliardoverskridelser. – Vi kan ikke bygge for enhver pris, sier gruppelederen i Oslo bystyre. Oslo Frps bystyregruppe har vedtatt å skrote hele Fornebubanen etter at det ble kjent at T-baneprosjektet har sprukket med nye fem milliarder kroner, skriver Nettavisen. – Det er fordi kostnadene løper løpsk, og vi ser jo at Oslo får veldig lite igjen for dette. Nå må man bruke sunn fornuft og skrinlegge prosjektet, sier fylkesleder i Oslo Frp, Andreas Meeg-Bentzen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Frp, Fornebubanen, Oslo, Frps, Nettavisen, Oslo Frp, Meeg-Bentzen, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Frp, kreverat , byggingenav , Fornebubanen, stanses
NRK - 09 maj 22 kl. 18:56

Flere partier åpner for å vrake Fornebubanen etter milliardsprekk

Partitopper i Ap, SV og Sp vurderer å skrote Fornebubanen etter den siste kostnadsoverskridelsen på fem milliarder kroner, ifølge Avisa Oslo og Nettavisen. Samtidig er beslutningen om å legge Majorstuen stasjon på is som følge av Oslopakke 3, utslagsgivende. Det har fått sentrale politikere i partiene til å bekymre seg for at avtalen i for stor grad er i Viken og Bærums favør, og i liten grad gagner Oslo øst, skriver Avisa Oslo.

NRK - 31 maj 22 kl. 14:56

SV krever mer av staten

SV ber staten være med og dekke også økte kostnader på Fornebubanen. Så langt har staten sagt seg villig til å betale en del av det opprinnelige prisanslaget. – Det er der gapet er, og det er det som har satt hele Fornebubanen i spill, sier finanspolitisk talsperson Kari Elisabeth Kaski.

NRK - 31 maj 22 kl. 20:01

Samferdselsministeren: Ikke mer penger til Fornebubanen

Samferdselsminister Jon-Arild Nygård (Ap) er ikke villig til å bidra mer for å få Fornebubane-prosjektet på sikkert spor, skriver Budstikka. I går sa Oslo Ap nei til Fornebubanen med mindre Viken og grunneierne betaler en større del av kaka. – Staten ligger ikke an til å øke bidraget til Fornebubanen fra 66 til 70 prosent.

NRK - 03 jun 22 kl. 17:42

Fylkesrådet i Viken vil stille nytt Fornebu-ultimatum til Oslo

Fylkesrådet i Viken anbefaler fylkestinget å avvise Oslos nye krav om Fornebubanen slik de ser ut nå – og vil stille nytt ultimatum til Oslo. Arbeiderpartiet i Oslo la mandag fram seks krav til Viken som må oppfylles hvis de skal støtte utbyggingen av Fornebubanen. 23.

NRK - 24 jun 22 kl. 09:53

Milliardkontrakt på Fornebubanen

Under et døgn etter at det endelige vedtaket om å gå videre med Fornebubanen ble gjort, ble den neste store kontrakten signert. Fornebubanen og Veidekke signerte kontrakten om å bygge tunnel fra Vækerø til Lysaker. Verdien er 1,145 milliarder kroner.

NRK - 03 jun 22 kl. 15:42

Viken Frp vil ha Fornebubanen

Fremskrittspartiet i Viken fastholder at Fornebubanen må bygges, selv om også de er kritiske til kostnadssprekken på prosjektet. Mens Frp i Oslo går inn for å skrinlegge banen. Samferdselspolitisk talsperson i Viken Frp, Liv Gustavsen, ønsker Fornebubanen hjertelig velkommen, sier hun.

NRK - 01 jun 22 kl. 13:23

3 milliarder allerede brukt

Det har allerede påløpt kostnader til Fornebubanen på 3 milliarder kroner. Det opplyste miljø- og samferdselsbyråd Sirin Stav (MDG) i bystyrets samferdsels- og miljøutvalg i dag. Dessuten har Fornebubanen inngått avtaler som forpiikter dem å betale ytterligere 1,4 milliarder kroner.

NRK - 29 okt 21 kl. 10:49

6,8 milliarder til Fornebubanen

Viken fylkeskommune har bevilget 6,8 milliarder kroner til Fornebubanen for perioden 2022–2025. Fornebubanen er en ny T-banestrekning, som skal gå fra Majorstuen til Fornebu. Banen skal bygges i samarbeid med Oslo kommune og Viken fylkeskommune.

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 16:31

Fornebubanen-direktøren: – Ingen av oss vet helt sikkert hva prosjektet kommer til å koste

Flere aktører for Fornebubanen forklarer seg onsdag ettermiddag om milliardsmellen for Fornebubanen..

Aftenposten - 06 apr 22 kl. 16:31

Sirin Stav advarer mot å stoppe Fornebubanen: – Vil være dramatisk

Flere aktører for Fornebubanen forklarer seg onsdag ettermiddag om milliardsmellen for Fornebubanen..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Oslo Børs faller 2 prosent etter åpning

Oslo Børs startet torsdagens handel solid i rødt. Rett etter åpning var hovedindeksen ned drøyt 2 prosent. Nesten samtlige selskaper notert på hovedindeksen faller torsdag.

NRK - 15 minutter siden

Politiet i Oslo har tiltak rundt 150 arrangement

Det skriv politiet i ei pressemelding. Oslo politidistrikt vil gjere sjølvstendige vurderingar knytt til enkeltarrangement og handteringa av desse, basert på det overordna trugselbilete. PST har endra trugselnivået frå nivå 5 til nivå 4.

NRK - 30 minutter siden

Dobbel renteheving i Sverige

Riksbanken hever styringsrenta i Sverige med 0,5 prosenteiningar til 0,75 prosent. Det er den høgaste hevinga på 22 år..

NRK - 45 minutter siden

Aleksander Matland (35) omkom i fallulykka i Kvinnherad

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 45 minutter siden

Frigir namn på omkomen

Det var den 35 år gamle Aleksander Matland frå Bergen som vart funnen omkomen ved Andersfjellet i Rosendal måndag 27. juni. Politiet frigir namnet på den omkomne i samråd med pårørande.

NRK - 1 time siden

Et skip med 7.000 tonn korn har forlatt ukrainsk havn, ifølge prorussere

Prorussiske tjenestemenn sier at et skip lastet med 7.000 tonn korn har forlatt havna Berdjansk. Kornet skal sendes til det som omtales som «vennlige land».

NRK - 1 time siden

Flere ofre for seksuallovbrudd i fjor

I løpet av 2021 er nær 5.800 personer registrert som ofre for seksuallovbrudd. Det er 570 flere enn året før.

NRK - 1 time siden

– Slipp ut torsk du får på kroken

Fiskeridirektoratet oppfordrer hobbyfiskere i Oslofjorden som får torsk på kroken, om å slippe den ut igjen. Det er forbudt å fiske torsk i fjorden, likevel får direktoratet meldinger fra publikum om at folk ikke respekterer forbudet. – Det er veldig viktig at forbudet blir repektert for å kunne bygge opp igjen en torskebestand i Oslofjorden, sier kommunikasjonsrådgivar Olav Lekve i Fiskeridirektoratet.

NRK - 2 timer siden

SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt som er basert på data fra Avinor og Flightstats. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.

NRK - 2 timer siden

VG: SAS innstiller 16 flyginger – Widerøe fem

SAS må innstille 16 flyginger i dag på grunn av personalmangel. Tolv av dem skulle gått utenlands, ifølge VGs oversikt. Totalt blir 21 flyginger innstilt torsdag – 16 fra SAS og fem Widerøe, viser VGs oversikt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com