NRK > Nyheter

Wednesday, 06 December, 08:38

NRK - 23 maj 23 kl. 04:43

Fremdeles verdens raskeste kvinne opp Everest og Lhotse

Den norske klatreren Kristin Harila har besteget verdens høyeste fjell for tredje gang. – I dag markeres en viktig milepæl for Kristin og hennes forsøk på å slå rekorden da hun nådde toppen av Mount Everest, skriver teamet hennes i en pressemelding. Det er tredje gang hun når toppen av verdens høyeste fjell. Kun åtte timer etter vadsøværingen og laget hennes nådde toppen av verdens høyeste fjell, nådde hun toppen av Lhotse – verdens fjerde høyeste fjell. Med denne tiden holder hun rekorden på å være raskeste kvinne til å bestige de to toppene.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kristin Harila, Kristin, Mount Everest, Lhotse, Nimsdai Purja, Harila, NTB, Everest

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fremdeles, verdens, raskeste, kvinne, opp, Everestog , Lhotse
NRK - 22 feb 23 kl. 12:01

Dødsårsaken fremdeles ikke kjent

Mandag formiddag ble en mann funnet død i en bolig på Sør-Karmøy. Dødsfallet ble karakterisert som mistenkelig. Politiet skriver i en pressemelding onsdag at de fremdeles etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

NRK - 22 feb 23 kl. 12:01

Kripos bistår politiet i mistenkelig dødsfall

Mandag formiddag ble en mann funnet død i en bolig på Sør-Karmøy. Dødsfallet ble karakterisert som mistenkelig. Politiet skriver i en pressemelding onsdag at de fremdeles etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

NRK - 22 feb 23 kl. 16:10

Skader på kroppen grunn til at dødsfall på Karmøy ansees som mistenkelig

Det var Espen Simonsen (32) som ble funnet død i sitt hjem mandag i Skudenes. Navnet frigis i samråd med pårørende. Politiet etterforsker saken bredt, og hendelsesforløpet er fremdeles uklart.

Aftenposten - 02 okt 23 kl. 14:06

Mahomes ble raskeste quarterback til 200 touchdown

Patrick Mahomes (28) ble søndag den raskeste til å nå 200 touchdownpasninger i NFL-historien..

NRK - 18 jul 23 kl. 03:43

Fjellklatrer Kristin Harila besteg ny fjelltopp

Kristin Harlia fortsetter jakten på å bestige verdens 14 høyeste fjell på under seks måneder og seks dager. Tirsdag besteg hun sin tolvte topp. Tirsdag rundt klokken 5 lokal tid besteg Harila Gasherbrum I (også kalt Hidden Peak) i Pakistan, skriver teamet hennes i en pressemelding.

Klartale - 18 aug 23 kl. 14:00

Vanskelig å få tak i nok mat i verden

Angrep på kornlagrene i Ukraina er et forferdelig angrep på verdens fattige. Vi må få en slutt på denne krigen, sier David Beasley. Han er tidligere sjef for Verdens matvareprogram (WFP).

Klartale - 21 okt 23 kl. 07:00

Dette er historien til TV-aksjonen

«Verdens største dugnad». Eller TV-aksjonen, om du vil. Søndag skal vi fram med lommeboka igjen.

Klartale - 14 aug 23 kl. 11:15

Så mange er drept i Norge i 2023

Det har vært 19 ofre i drapssakene norsk politi har satt i gang å etterforske i år. Her er en oversikt over sakene. Januar:* 12.

NRK - 26 jun 23 kl. 05:55

Klatrer Kristin Harila nådde ny topp over 8000 meter

Natt til mandag nådde klatreren Kristin Harila (37) toppen av det pakistanske fjellet Nanga Parbat. Dermed er hun kun fire fjelltopper unna målet sitt. Det kommer fram i en pressemelding tidlig mandag morgen.

Klartale - 27 jul 23 kl. 13:15

Kristin Harila har tatt verdensrekord

Kristin Harila har nådd toppen av K2, verdens nest høyeste fjell. Hun har dermed satt en verdensrekord. Klokka 10.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Kredinor-sjefen går på dagen

Kredinor har bedt toppsjef Klaus-Anders Nysteen om å trekke seg fra sin stilling, noe han har akseptert. Det kommer fram i en børsmelding onsdag morgen. Kredinor er et av landets største inkassoselskap..

NRK - 30 minutter siden

Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november

Flyselskapet Norwegian fløy 1,3 millioner passasjerer i november, som er ned 2 prosent fra samme måned i fjor. – Jeg er godt fornøyd med trafikktallene i november, som sesongmessig er blant årets svakeste måneder. Vi har tilpasset kapasiteten betydelig for å møte variasjoner i etterspørselen om vinteren, sier konsernsjef Geir Karlsen i en pressemelding..

NRK - 1 time siden

Kjedekollisjon på E39

Det har vært en kjedekollisjon i nordgående felt på E39 ved Forusbeen i Stavanger. Politiet fikk melding om kollisjonen 07.37 i dag tidlig.

NRK - 45 minutter siden

Forsvarets luftvern blir ytterligere forsinket

Det nye kampluftvernet med til Forsvaret blir trolig ikke fullt operativt før i 2028. Det nærmer seg sju år siden comebacket for kampluftvern i Norge ble annonsert, men det vil fortsatt trolig gå fem år før Hæren kan forvente å være fullt operative med våpensystemet, skriver Teknisk Ukeblad. Nyheten kommer fram i nysalderinga av forsvarsbudsjettet for 2023.

NRK - 45 minutter siden

200 norske Sveits-flyttere betalte 340 millioner i skatt

200 norske såkalte «skatteflyktninger» som har flyttet til Sveits betalte 340 millioner kroner i skatt til Norge i fjor. Det viser tall Finansavisen har innhentet. Aker-eier Kjell Inge Røkke og Sector Alarm-gründer Jørgen Dahl bidro blant annet med henholdsvis 77,8 millioner kroner og 51,8 millioner kroner til den norske statskassa i fjor.

NRK - 1 time siden

Jon Fosse hadde en inntekt på 1,6 millioner

Årets nobelprisvinner i litteratur, Jon Fosse, hadde i 2022 en inntekt på litt over 1,6 millioner kroner, skriver Dagen. Forfatteren betalte 708.535 kroner i skatt og hadde en formue på 16.

NRK - 1 time siden

17 omkom i bussulykke på Filippinene

Minst 17 mennesker omkom da en passasjerbuss fikk bremsesvikt og kjørte utfor veien på Filippinene tirsdag. Tilstanden til sju andre passasjerer betegnes som kritisk, mens fire andre er på bedringens vei, opplyser en talsmann for lokale myndigheter. Bussen var på vei mellom Culasi i Antique-provinsen til naboprovinsen Iloilo da den raste utfor veien og ned i en 30 meter dyp kløft nær landsbyen Hamtic.

NRK - 1 time siden

Russisk droneangrep mot Ukraina i natt

Ukraina ble angrepet med totalt 48 russiske droneangrep fra Russland i løpet av natten, ifølge Ukrainas luftvåpen. Ukraina hevder at landets luftvernssystemet ødela 41 av dronene før de nådde målet sitt. De opplyser ikke om eventuelle skader som følge av det russiske angrepet, melder Reuters..

NRK - 2 timer siden

Ministre dømt for komplott mot presidenten i Bolivia

To tidligere ministre i Bolivia er dømt til to års fengsel for å ha vært med på å presse Evo Morales til å gå av som president i 2019. Begge to har innrømmet at de kjente til et komplott mot Morales. Dommen mot Alvaro Coimbra og Rodrigo Guzman falt tirsdag etter at de hadde inngått en avtale med aktoratet, og det er ventet at de slippes fri om kort tid.

NRK - 2 timer siden

Storbritannia forbyr uærlige flyreklamer

Annonser for flyselskapene Lufthansa, Air France og Etihad er blitt forbudt i Storbritannia fordi de villeder forbrukerne om selskapenes klimainnsats. Både Lufthansa og Air France oppfordret kundene sine til å fly mer bærekraftig, mens Etihad sa at deres tjeneste inkluderte miljøkamp, skriver nyhetsbyrået PA. De tre Google-annonsene ble vist i juli, og alle tre ble gransket av den britiske reklamenemnda, som var bekymret for at de ga et villedende inntrykk av selskapenes miljøpåvirkning.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com