VG > Utenriks

Tuesday, 28 November, 11:40

VG - 29 maj 23 kl. 20:11

Fredsbevarende soldater skadet i Kosovo

Rundt 25 NATO-soldater fra den fredsbevarende KFOR-styrken har blitt skadet etter sammenstøt i den nordlige delen av Kosovo..
Les mer på VG


Les mer om:
NATO, KFOR, Kosovo

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fredsbevarende, soldater, skadeti , Kosovo
Klartale - 17 feb 23 kl. 06:30

Fortsatt etnisk uro i Kosovo etter 15 år som egen stat

På starten av 1990-tallet var de fleste av landene på Balkan-halvøya en del av landet Jugoslavia. Men etter flere kriger ble det delt i stadig flere deler, blant annet Serbia. 17.

NRK - 22 jun 23 kl. 10:35

Nye samtaler mellom Kosovo og Serbia i Brussel

EU skal holde nytt krisemøte med lederne i Kosovo og Serbia torsdag, i et forsøk på å lette spenningen mellom landene. – Jeg har bedt lederne i Serbia og Kosovo komme til Brussel for hastemøter for å finne veien ut av den nåværende krisen, skriver EUs utenrikssjef Josep Borrell på Twitter. Han legger til at det er viktig for regionen og EU at man får på plass avspenning nord i Kosovo og nye lokalvalg der etniske serbere deltar.

Klartale - 31 maj 23 kl. 13:15

Derfor er det demonstrasjoner

Kosovo og Serbia har lenge hatt en konflikt. Serbia ønsker at Kosovo skal bli en del av Serbia, slik var det fram til 1999, ifølge FN. Da sa flertallet fra Kosovo at de ville være et eget land.

Klartale - 25 sep 23 kl. 08:39

Gruppe stormet landsby i Kosovo

Kosovo opplevde uro søndag. 30 personer stormet en landsby. De gjemte seg i et kloster.

NRK - 29 maj 23 kl. 20:00

25 Nato-soldater skadet i Kosovo

Om lag 25 fredsbevarende styrker fra Nato skal være skadet i et sammenstøt nord i Kosovo. Det skriver nyhetsbyrået Reuters. Serbiske styrker er satt i kampberedskap etter sammenstøt mellom serbere og politiet i Kosovo.

NRK - 29 sep 23 kl. 21:46

Politiker innrømmer rolle i Kosovo-angrepet

Den kosovo-serbiske politikeren Milan Radoicic innrømmer å ha deltatt i skuddvekslingen forrige helg som tok livet av fire mennesker i nordlige Kosovo. I et brev sendt til Reuters av hans advokat skriver Radoicic, som er etterlyst i Kosovo og bor i nabolandet Serbia, at han kom til Kosovo forrige helg for å «oppmuntre serbere til å motstå statsminister Albin Kurtis terrorregime». – Jeg forberedte personlig logistikken for forsvaret av det serbiske folk, skriver Radoicic, som understreker at han ikke informerte serbiske myndigheter om dette eller mottok hjelp fra dem.

NRK - 06 jun 23 kl. 17:04

Kosovo åpner for nyvalg i fire kommuner i nord

Kosovos utenriksminister sier regjeringen er åpen for å holde nyvalg i områder der utnevnelsen av kosovoalbanske ordførere har ført til uro og sammenstøt. Samtidig sier utenriksminister Donika Gervalla-Schwarz at det skal mer til enn bare et gjenvalg. – Det kreves noen flere steg.

NRK - 05 jun 23 kl. 14:41

Tyrkiske Nato-styrker i Kosovo

Rundt 500 tyrkiske Nato-soldater ankom mandag Kosovo for å hjelpe til med å roe opptøyene i landet. Opptøyene har sitt utspring fra at serbere i Kosovo i forrige måned boikottet valget, noe som ledet til at etniske albanere tok kontrollen over bystyrer i flere av de nordlige serbiskdominerte kommunene – til tross for valgdeltakelse på under 3,5 prosent. Nato kunngjorde forrige tirsdag at de sender ytterligere 700 fredsbevarende soldater til Kosovo for å håndtere krisen.

NRK - 28 maj 23 kl. 14:10

Stoltenberg ber Kosovo unngå mer eskalering

Nato-sjef Jens Stoltenberg oppfordrer Kosovo til å ta grep for å få ned spenningsnivået etter sammenstøt. Serbiske styrker er satt i kampberedskap etter sammenstøt mellom serbere og politiet i Kosovo. Myndighetene i Beograd sier det serbiske samfunnet i Kosovo er utsatt for terror.

NRK - 26 jun 23 kl. 16:39

Kosoviske politifolk løslatt i Serbia

Serbia har løslatt tre kosoviske politifolk so ble pågrepet tidligere denne måneden. Pågripelsen har nøret under uroen i Kosovo. En serbisk domstol besluttet mandag at de tre politifolkene skulle slippes fri, og at de får returnere til Kosovo.

Fler nyheter fra VG

VG - 2 timer siden

Undersøkelse: Gaza-innbyggere negativt innstilt til Hamas før angrepet på Israel

Mange av Gazas innbyggere var fiendtlig innstilt til Hamas før gruppa gikk til angrep på Israel 7. oktober, viser en spørreundersøkelse..

VG - I førrgår: 11:05

Går mot oljestrid på Dubai-toppmøte: – Vi må slutte å mate beistet

Skal vi fase ut olje, kull og gass? Motstridende interesser går i klinsj på det kommende klimatoppmøtet i Dubai..

VG - I førrgår: 10:05

Åtte palestinere drept på Vestbredden

Lørdag og natt til søndag ble til sammen åtte palestinere drept av Israelske styrker. Det opplyser Palestinske myndigheter..

VG - I førrgår: 02:06

Feirer løslatte palestinere: – Vi står sammen med dere

17 gisler ble lørdag frigitt av Hamas og kunne forlate Gaza. Samtidig slapp 39 palestinere ut av israelske fengsler..

VG - 25 nov 23 kl. 04:15

Treårig drømmecruise avlyst: – Nå har jeg ingenting

Jobber ble sagt opp og hjem ble solgt. Nå skulle de legge ut på en reise for livet..

VG - 25 nov 23 kl. 03:02

Første gang på over 30 år: Verdens største isfjell flytter på seg

For første gang på over 30 år har verdens største isfjell begynt å flytte på seg i Antarktis. Isfjellet er nær 4000 kvadratkilometer stort..

VG - 24 nov 23 kl. 18:05

WHO: Har ikke funnet nye patogener i Kina

Kinesiske helsemyndigheter jobber på spreng med en markant økning i luftveisinfeksjoner, også hos barn. Men de beroliger med at det ikke er oppdaget sykdomsfremkallende organismer i prøvene..

VG - 24 nov 23 kl. 15:40

Medier: Israelske gisler er på vei til Egypt

Fredag ettermiddag er gisselutvekslingen mellom Hamas og Israel i gang..

VG - 24 nov 23 kl. 12:06

BBC: Putin-alliert adopterte bortført ukrainsk barn

Den mektige politikeren Sergej Mironov (70) skal ha adoptert en toåring som er tatt fra et barnehjem i Ukraina, viser en avsløring BBC har gjort. .

VG - 24 nov 23 kl. 03:58

Minister vil straffe Israelsk avis: – Tomme trusler

Israels kommunikasjonsminister, Shlomo Karhi, skal ha foreslått å straffe den Israelske avisen Haaretz..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com