NRK > Nyheter

Thursday, 21 October, 15:49

NRK - 17 sep 21 kl. 01:43

Franskmann tiltalt i folkemord

En franskmann i 70-årene er tiltalt for å ha vært involvert i folkemordet i Rwanda i 1994, opplyser franske antiterrormyndigheter. Mannen, Isaak Kamali, ble født i Rwanda, men har siden fått fransk statsborgerskap. Han har vært på radaren til de franske myndighetene siden 2009, og tiltales nå for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten. I en uttalelse fra påtalemyndigheten heter det at Kamali anklages for å ha vært involvert i folkemordet mot tutsiene i Rwanda i 1994.
Les mer på NRK


Les mer om:
Rwanda, Kamali

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Franskmann, tiltalti , folkemord
NRK - 20 aug 21 kl. 19:43

Ekspresident tiltalt for folkemord

Bolivias påtalemyndighet har tiltalt tidligere president Jeanine Áñez for blant annet folkemord i forbindelse med dødsfall under demonstrasjoner i 2019. 53-åringen ble fengslet tidligere i år og anklaget for å ha ledet et statskupp mot sin forgjenger, Evo Morales, i 2019. Pågripelsen er blitt kraftig kritisert som politisk motivert.

NRK - 23 aug 21 kl. 01:35

Eks-president forsøkte selvmord

Tilstanden til Bolivias ekspresident Jeanine Añez er stabil etter at hun forsøkte å ta sitt eget liv i fengsel, opplyser fengselsledelsen. Datteren Carolina Ribera forklarer selvmordsforsøket med en dyp depresjon etter flere måneder i fengsel, tiltalt for folkemord. Añez er tiltalt for folkemord etter at 22 demonstranter døde i 2019..

NRK - 31 aug 21 kl. 08:22

Tiltalt for folkemord i Guatemala

To tidligere generaler i Guatemala er tiltalt for folkemord og forbrytelser mot menneskeheten for sin rolle under den lange borgerkrigen i landet, skriver NTB. Ifølfe Reuters skal de to, som i dag er i midten av 80-årene, ifølge tiltalen ha gitt ordre om bortføringer og massehenrettelser i årene 1978 til 1982, da over 1.700 mennesker ble drept i minst 31 massakrer i en del av landet der mange av mayafolket bor.

NRK - 28 maj 21 kl. 06:37

Tyskland erkjenner folkemord

Tyskland erkjenner at landets handlinger som kolonimakt i dagens Namibia på starten av 1900-tallet var et folkemord. Mer enn 100 år etter at handlingene ble begått, sier den tyske regjeringen at den vil støtte etterkommerne av ofrene med 1,1 milliarder euro i bistand. Summen, som tilsvarer drøyt 11 milliarder norske kroner, skal utbetales over 30 år, og hovedsakelig gå til etterkommere av urfolksgruppene Herero- og Nama-folket..

NRK - 28 maj 21 kl. 06:37

Erkjenner folkemord i Namibia

Tyskland erkjenner at landets handlinger som kolonimakt i dagens Namibia på starten av 1900-tallet var et folkemord. Mer enn 100 år etter at handlingene ble begått, sier den tyske regjeringen at den vil støtte etterkommerne av ofrene med 1,1 milliarder euro i bistand. Summen, som tilsvarer drøyt 11 milliarder norske kroner, skal utbetales over 30 år, og hovedsakelig gå til etterkommere av urfolksgruppene Herero- og Nama-folket..

NRK - 07 sep 21 kl. 06:01

IS-kvinne mistenkt for folkemord

En av IS-kvinnene som kom til Sverige i går med sine barn, er arrestert og mistenkt for folkemord, melder SVT. Ifølge SVT er kvinnen mistenkt for krigsforbrytelse, folkmord og brudd mot menneskeheten. Svensk politi har igangsatt etterforskning mot kvinnene som har vendt tilbake fra de IS-kontrollerte områdene i Syria..

NRK - 19 jul 21 kl. 15:52

To tiltalt for økonomisk utroskap

To menn i Sør-Rogaland er tiltalt for grov økonomisk utroskap og hvitvasking gjennom tre firmaer i Stavanger. En mann i 40-årene fra Stavanger, som var leder for de tre firmaene, skal mellom mars 2013 og mars 2018 ha belastet det ene firmaet for nesten 25 millioner kroner i kostnader som ikke hørte til firmaet, skriver Sandnesposten. Han er også tiltalt for hvitvasking av penger ved å føre 8 millioner kroner i utbytte gjennom slektninger, og han skal ha lurt en tredjepart til å investere 1,5 millioner i aksjekapital ved å gi ukorrekte opplysninger om investeringen.

NRK - 17 aug 21 kl. 10:44

Tiltalt for å ha sett fyr på mann

Ei kvinne og ein mann i 30-åra er tiltalt etter valdshendinga i ein kjellarbustad på Slåtthaug i Bergen i februar. Mannen er tiltalt for grov kroppsskade, og skal ha sett fyr på kleda til ein anna mann, for deretter å slått han med ein stillashammar og truga han med machete då fornærma prøvde å få av seg kleda. Kvinna er også tiltalt for grov kroppskrenking, etter å ha slått same mann med ei golfkølle.

NRK - 02 okt 21 kl. 20:08

Omfattende tiltale mot advokat

Den tidligere advokaten Amir Mirmotahari er tiltalt i en ny sak, melder VG. 44-åringen ble nylig dømt til fengsel i 11 år for en rekke lovbrudd da han var advokat, balnt dem en avtale om å drep en mann og for å ha bestilt kidnapping av et voldtektsoffer. Nå er han tiltalt for for bedragerier blant annet mot NAV, sammen med to leger.

NRK - 21 sep 21 kl. 13:39

Knyt kuppforsøk til ekspresident

Myndigheitene i Sudan seier det var tilhengarar av den tidlegare presidenten og diktatoren Omar al-Bashir som stod bak kuppforsøket i landet. – Vi har arrestert leiarane for det mislykka komplottet, som involverte militære offiserar og sivile som tilhøyrar det avsette regimet, seier minister Hamza Baloul ifølge Reuters. Al-Bashir blei avsett som president i 2019 etter fleire månadar med opprør og demonstrasjonar mot han.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Satser på ny regjering i desember

I Tyskland håper de sosialdemokratiske SPD, og koalisjonspartiene De grønne og FDP å ha ny regjering klar i starten av desember, skriver NTB. Regjeringen skal ledes av Olaf Scholz. Dersom de tre partiene lykkes med å få på plass sin regjering alt i starten av desember, blir Angela Merkel ikke Tysklands lengstsittende statsminister siden 2.

NRK - 4 minutter siden

Støre: Ikke grunnlag for uro

Statsminister Jonas Gahr Støre sier de følger koronasituasjonen og vil informere Stortinget og befolkningen ved behov. – Det må ha skjedd noe siden torsdag til i dag som gir grunn til uro når man nå vil ha en orientering fra statsministeren i Stortinget, sier Støre som svar på Erna Solbergs innlegg. – En samlet regjering lot seg oppdatere av helsemyndighetene på lørdag.

NRK - 15 minutter siden

Solberg ber om Støres koronstrategi

Stortingsrepresentant Erna Solberg (H) ber statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) redegjøre for regjeringens koronastrategi. – Vi ser at innleggelsene øker igjen. Vi ser fra veldig mange andre land i Europa at det er en oppblomstring i pandemien.

NRK - 30 minutter siden

Utviklingsministeren til Glasgow

Utviklingsminister Anne Beathe Tvinnereim (Sp) reiser til klimatoppmøtet i Glasgow. I begrunnelsen for hvorfor Tvinnereim drar til møtet vises det til at fattige land rammes hardest av klimaendringene. – Klimaendringene rammer de fattige først og hardest.

NRK - 1 time siden

Dømt for voldtekt

En mann er i Telemark tingrett dømt til fire og et halvt år i fengsel etter en voldtekt på Notodden i 2018. Mannen hevdet at den seksuelle omgangen var frivillig, men ble ikke trodd av retten. Han er også dømt til å betale den fornærmede kvinnen 150.

NRK - 1 time siden

24 personer henrettet i Syria

Syriske myndigheter har henrettet 24 personer beskyldt for å ha startet skogbranner i landet i fjor sommer. Det melder nyhetsbyrået AFP. De 24 ble henrettet på onsdag, og ble dømt for terrorhandlinger mot eget land.

NRK - 2 timer siden

Sikta for drap på parlamentarikar

Ein 25 år gammal mann er sikta for drapet på den britiske parlamentsmedlemmen David Amess, melder Sky News. Politiet meiner drapet også er terror fordi det var både religiøst og ideologisk motivert. Amess blei stukken med kniv då han deltok på eit veljarmøte i førre veke, og døydde av skadane han fekk.

NRK - 1 time siden

Politiet: – Flere korte avhør

Torsdag holdt politiet en pressekonferanse om etterforskningen av drapene på Kongsberg. Da ble det opplyst om at de fleste som ble drept, ble drept i eget hjem. Om avhør, uttalte etterforskningslederen at Espen Andersen Bråthen på nytt ble avhørt i dag.

NRK - 1 time siden

Bråthen og Skiforbundet enige

Hoppsjef Clas Brede Bråthen og Skiforbundet er enige om en løsning på konflikten. Han fratrer stillingen med umiddelbar virkning for å tre inn som landslagssjef i hopp..

NRK - 1 time siden

Politiet: – Drept i eget hjem

Torsdag holdt politiet en pressekonferanse om etterforskningen av drapene på Kongsberg. Da uttalte etterforskningsleder at de har forståelse for det store informasjonsbehovet hos befolkningen. Det ble opplyst om at de fleste som ble drept, ble drept i eget hjem.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt