NRK > Nyheter

Onsdag, 28 Juli, 06:49

NRK - 23 mai 21 kl. 13:25

Fransk journalist bortført i Mali

Den franske journalisten Olivier Dubois blei truleg bortført då han forsvann i Mali i april. Det stadfestar den franske utanriksministeren Jean-Yves Le Drian i eit intervju med RTL radio, melder Reuters. Dubois dukka nyleg opp i ein video der han ber franske styresmakter gjere det dei kan for å sette han fri. Le Drian seier dei trur journalisten er bortført av ei jihadistisk gruppe..
Les mer på NRK


Les mer om:
Olivier Dubois, Mali, Jean-Yves Le Drian, RTL, Reuters, Drian

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fransk, journalist, bortførti , Mali
NRK - 05 mai 21 kl. 10:56

Fransk journalist kidnappet i Mali

Den franske journalisten Olivier Dubois ble kidnappet i Mali 8. april, sier han selv i en kort video. Han ble bortført av en gruppe som er tilknyttet al-Qaida i det islamske Magreb, melder Le Figaro.

NRK - 03 juli 21 kl. 16:25

Gjenopptar samarbeid med Mali

Frankrike har gjenopptatt det militæret samarbeidet med Mali for å bekjempe jihadistgrupper nord i det konfliktherjede afrikanske landet. For en måned siden satte franske myndigheter det militæret samarbeidet på pause som følge av det siste statskuppet i landet. Men lørdag kunngjorde Frankrike at samarbeidet med maliske regjeringsstyrker er gjenopptatt med mål om å bekjempe terrorisme i Mali og den øvrige Sahel-regionen.

NRK - 14 juli 21 kl. 01:49

Mistenkt for å bortføre journalist

Fire iranske statsborgere ble tirsdag mistenkt for å ha planlagt å bortføre en iransk journalist med base i New York, opplyste det amerikanske justisdepartementet tirsdag. Journalist og aktivist Masih Alinejad, grunnla bevegelsen «My Stealthy freedom», som oppfordrer kvinner til å fjerne hijab, skriver AFP..

Aftenposten - 30 mars 21 kl. 18:21

Hevder 19 sivile ble drept i fransk angrep i Mali

Minst 19 sivile ble drept i et fransk flyangrep sentralt i Mali i januar, ifølge en FN-granskning..

NRK - 26 feb. 21 kl. 13:12

Ni soldater drept i angrep i Mali

Ni maliske soldater ble torsdag drept i et angrep nær byen Bandiagara, sentralt i Mali. Ytterligere ni soldater ble skadd, fem av dem alvorlig, ifølge en militæroffiser som uttalte seg anonymt til nyhetsbyrået AFP. Mali har siden 2012 vært preget av et omfattende jihadistopprør som har spredt seg til store deler av Sahel, inkludert Burkina Faso og Niger..

NRK - 08 april 21 kl. 14:18

Danske spesialstyrker til Mali

Den danske regjeringen vil sende spesialstyrker til Mali, der de skal bidra til terrorbekjempelse. Også leger og stabsoffiserer er en del av innsatsen, som skal bidra til den europeiske elitestyrken i Mali, kjent som Takuba-styrken..

NRK - 25 april 21 kl. 21:38

FN-soldater såret i angrep i Mali

Tre soldater i FNs fredsbevarende styrker i Mali er alvorlig såret i et rakettangrep mot en militærbase i krigsherjede Sahel. Mali er herjet av et jihadistopprør som har spredt seg til flere andre land i Sahel-regionen.

NRK - 28 april 21 kl. 04:28

26 opprørere drept i Mali

26 militante er drept i en militæroperasjon med styrker fra Mali og Frankrike. Aksjonen fant sted tidlig mandag i Alatona, nær grensen til Mauritania. Den var et svar på et overfallsangrep som opprørere sto bak lørdag, het det i en uttalelse fra hæren i Mali tirsdag..

NRK - 28 mai 21 kl. 23:27

Oberst ny president i Mali

Grunnlovsdomstolen i Mali har erklært at ovberst Assimi Goita som ny midlertidig president, melder AFP. Goita er leder for militærjuntaen som tok makten i Mali i august i fjor. Tidligere denne uka arresterte juntaen presidenten og statsministeren og avsatte dem..

NRK - 28 mai 21 kl. 23:27

Juntaleder ny president i Mali

Grunnlovsdomstolen i Mali har erklært at oberst Assimi Goita er ny midlertidig president i landet, melder AFP. Goita er leder for militærjuntaen som tok makten i Mali i august i fjor. Tidligere denne uka arresterte juntaen presidenten og statsministeren og avsatte dem..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Irland koronavaksinerer barn

Irland starter vaksinering av barn mellom 12 og 15 år med Moderna- eller BioNTech-Pfizer-vaksinen. Utenriksminister Simon Coveney fortalte at forslaget er blitt vedtatt, noen som betyr at 250.000 unge kan bli vaksinert de neste ukene..

NRK - 1 time siden

39 nye smittetilfeller i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.

NRK - 1 time siden

MC-fører (19) omkom i Melhus

En 19-årig motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. Føreren ble erklært død på stedet av lege. De pårørende er varslet.

NRK - 1 time siden

Biden anklager Russland

USAs president Joe Biden anklager Russland for innblanding i neste års kongressvalg ved å spre feilinformasjon. Han advarer om at cyberangrep kan føre til krig, og utrykte stor bekymring for løsepengevirus, som har rammet flere bedrifter i USA..

NRK - 1 time siden

Anker heroinsak til høyesterett

To menn ble pågrepet da Tolletaten beslagla 3,46 kilo heroin i en bil i Kongsvinger, begge involverte anker nå til Høyesterett i håp om lavere straff enn det tingretten og lagmannsretten mener de fortjener, skriver Mitt Kongsvinger..

NRK - 1 time siden

MC-fører omkom i melhus

En motorsykkelfører er bekreftet omkommet etter en singel-ulykke på Åsvegen i Melhus, opplyser politiet i Trøndelag. De pårørende er varslet..

NRK - 1 time siden

Gjester bestiller mer mat via app

Erfaringer under pandemien viser at restaurantgjester kjøper mer når mat og drikke kan bestilles på mobilen ved bordet. Mange restauranter vil fortsette med kontaktløs bestilling også etter pandemien, både fordi det fører til mersalg og reduserer dødtid, skriver Adresseavisen..

NRK - 1 time siden

Sykehusklovner frykter milliontap

De rødgrønne partiene har lovet å fjerne gaveforsterkningsordningen om de får flertall til høsten. Det kan gi et tap på to millioner årlig for Sykehusklovnene, skriver Klassekamoen. Ordningen ble opprettet av Solberg-regjeringen i 2014 for å stimulere til flere private donasjoner til kunst- og kultur..

NRK - 1 time siden

Asheim vil endre fuske-regler

Utdanningsminister Henrik Asheim ønsker en mer oversiktlig lov etter at rekordmange studenter er tatt i fusk og utestengt fra høyere utdanning. I lovverket skilles det ikke mellom type fusk. For eksempel vil «selvplagiering» sanksjoneres likt som å skrive direkte av pensum, skriver VG..

NRK - 1 time siden

39 nye smittet i Oslo

Det er registrert 39 nye koronasmittede i Oslo siste døgn, 12 flere enn forrige tirsdag. De to siste ukene har det i snitt blitt registrert 24 smittede per dag i hovedstaden. Smittetallene er høyest i bydelene Frogner, St.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt