NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 01:52

NRK - 01 mar 23 kl. 15:18

Fosen-aksjonistene inviterer til pressekonferanse

Fosen-aksjonistene inviterer til pressekonferanse klokken 16.00 utenfor Olje- og energidepartementet, det skriver de i en pressemelding. Det er NSR-Nuorat og Natur og Ungdom vil være til stede..
Les mer på NRK


Les mer om:
Olje, NSR-Nuorat, Natur, Ungdom

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fosen-aksjonistene, inviterer, til, pressekonferanse
NRK - I førrgår: 16:13

Fosen-aksjonistene vil gjøre klar ny aksjon om 100 dager

I dag markerer Fosen-aksjonistene 600 dager med menneskerettighetsbrudd. – Vi gjør oss klare til ny aksjon om det går 100 dager til, skriver Fosen-aksjonistene i en pressemelding.' De siste timene før 600-dagen har Fosen-aksjonistene blokkert og slått leir utenfor Statsministerens kontor.

NRK - 18 mar 23 kl. 01:20

Reineiere på Fosen åpne for kompromiss

Flere av reineierne på Storheia på Fosen åpner for at de omstridte vindturbinene kan stå. Men da må de fjernes før konsesjonstiden er over. – Reindriften kan være villig til å inngå en avtale om en begrenset driftstid for vindkraftverket.

NRK - 20 mar 23 kl. 06:03

Psykologer støtter Fosen-aksjonistene: Kan påvirke psykiske helse

Den norske psykologforeningen rykker ut med støtte til Fosen-aksjonistene og advarer mot at håndteringen av saken kan ramme samers psykiske helse. Det er menneskerettighetsutvalget i Psykologforeningen, ved Karl Eldar Evang, Alba Lorena Sanchez Banoun og Runa Kongsvik, som gir støtte til samenes sak. – Menneskerettighetsutvalget i Psykologforeningen mener at Fosen-saken må sees i lyset av den langvarige, brutale og ødeleggende fornorskingpolitikken som systematisk har blitt ført av den norske staten gjennom hele forrige århundre og helt opp i vår tid, skriver de.

NRK - I førrgår: 06:15

Fosen-protester: Løvebakken ble «Reinsdyrbakken»

Fosen-aksjonistene har startet forberedelsene til lørdagens varslede demonstrasjon foran Stortinget. Lørdag er det 600 dager siden Høyesterett slo fast at vindkraftanleggene på Fosen bryter med menneskerettighetene. I den forbindelse er det varslet en demonstrasjon foran Stortinget, samt et demonstrasjonstog.

NRK - 20 mar 23 kl. 05:46

Flertall sier nei til riving av omstridte vindturbiner

En av tre spurte støtter aksjonistenes krav om å rive vindturbinene på Fosen, ifølge en undersøkelse. Men 44 prosent sier nei til riving. Det kommer fram i en måling Respons Analyse har gjort for VG.

NRK - 19 mar 23 kl. 14:09

Hyllet Fosen-aksjonistene

I sin tale til SVs landsmøte hyllet Kirsti Bergstø samiske ungdommer og unge naturvernere for aksjonene mot regjeringens manglende oppfølging av Fosen-saken. – Den historiske aksjonen tvang frem en helt ny prosess, en beklagelse og forhåpentligvis en erkjennelse. Jeg vet at flere her tok del i aksjonen, noen også i lenker, sa Bergstø.

Klartale - 02 jun 23 kl. 12:01

Aksjonister vil blokkere Statsministerens kontor

Da bilene var på vei til statsråd, sto aksjonistene klare. De hadde bannere, kamprop og flagg.– Vi ble lovet endring.

NRK - 28 apr 23 kl. 14:30

Sametinget og staten ikke enige om innholdet i utredningsprogrammet for Fosen

Sametinget og regjeringen er ikke blitt enige om innholdet i utredningsprogrammet for Fosen. Men kommunikasjonen mellom partene vil fortsette. I et møte torsdag 27.

NRK - 24 maj 23 kl. 18:02

Fosen-aksjonistene varsler ny demonstrasjon i Oslo

I forbindelse med at det er 600 dager siden Høyesterett-dommen som erklærte at vindmøllene på Fosen er ulovlige, skal aksjonistene igjen til Oslo, melder Adresseavisen. – Vi lager dette demonstrasjonstoget i solidaritet med samene på Fosen som har stått så lenge alene. Vi vil også minne staten på at vi følger med.

Klartale - 02 mar 23 kl. 08:36

– Dette blir bare verre og verre for staten

Vinteren er fortsatt i lufta. I en uke har unge mennesker protestert i Oslo. Godt innpakket i varme klær.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 2 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 2 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 3 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 3 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 3 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 3 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.

NRK - 4 timer siden

Professor stiller som presidentkandidat i USA

Aktivisten og professoren Cornel West sier han stiller som kandidat i neste års presidentvalg i USA for venstreorienterte Folkets parti. West (70) er en kjent svart filosof og forfatter i USA, og han er tidligere professor ved både Harvard og Princeton. I en video lagt ut på Twitter mandag sier West at han vil kjempe for sannhet og rettferdighet og stille som presidentkandidat.

NRK - 4 timer siden

Kontroll på brann i Risør

Det er kontroll på brannen som startet i en del av et lagerbygg ved Furomoveien i Risør mandag kveld, melder brannvesenet. Det skal ikke være personer inne i bygget..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com