Klartale > Nyheter

Wednesday, 08 February, 23:43

Klartale - 15 nov 22 kl. 12:47

Fortsetter å telle stemmer etter mellomvalget

Tirsdag 8. november gikk amerikanerne til valgurnene. Det var ingen president som skulle velges. Men det er det de kaller et mellomvalg.---Hva er det folk har stemt på?
Les mer på Klartale


Les mer om:
Amerikanerne, Kongressen, Senatet, USA, Republikanerne, Demokratene, Dan Blanck, Universitetet, Uppsala, Representantenes, Blanck, Biden, Amerika

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fortsetterå , telle, stemmer, etter, mellomvalget
Klartale - 13 sep 22 kl. 10:36

Stor spenning etter valget i Sverige

Søndag var det valg i Sverige. Det er svært jevnt mellom de to sidene i svensk politikk.Etter å ha telt stemmene til 6,3 millioner svensker, var forskjellen bare 46.

NRK - 12 nov 22 kl. 18:16

USA: Stor spenning i valgopptellingen i Nevada

Demokratene kan sikre seg flertall i Senatet hvis senator Catherine Cortez Masto får flertall i Nevada. Nå knyttes spenningen til opptellingen av poststemmer. Mastos republikanske utfordrer Adam Laxalt leder i øyeblikket med færre enn 1000 stemmer.

NRK - 01 dec 22 kl. 06:13

Valg i USA avgjort med én stemme

I den ameriknakse delstaten Connecticut ble et valg nylig avgjort med én stemme. Nesten 10.600 stemmer ble avlagt ved valget mellom republikaneren Tony Morrison og demokraten Christopher Poulos i en lokal folkevalgt forsamling i byen Southington.

NRK - 01 sep 22 kl. 15:24

Drapstiltalt fortalte om stemmer i hodet

Da sønnen til advokat Tor Kjærvik var 18 år, fortalte han moren om at han hørte stemmer i hodet. Det sa moren til den nå drapstiltalte sønnen da hun vitnet i rettssaken i Romerike og Glåmdal tingrett torsdag. Moren vitnet for retten på telefon om den tiltalte sønnens oppvekst, som var preget av angst, uro og tvangsmessig oppførsel.

NRK - 07 jan 23 kl. 05:26

McCarthy er framleis ikkje kongressleiar

Representanthuset i Kongressen i USA har enno ikkje fått ein leiar. Republikanaren Kevin McCarthy fekk ikkje nok stemmer i den fjortande avstemminga heller. I den fjortande avstemminga klokka 4 natt til laurdag mangla McCarthy berre ein stemme for å vinne.

NRK - 13 sep 22 kl. 09:45

Valget i Sverige: Tusenvis av ugyldige stemmer kan bli erklært gyldige

Mange av stemmesedlene som er blitt vurdert som ugyldige i Sverige, kan likevel bli godkjent og dermed påvirke det svært jevne valgresultatet. Under stemmetellingen i Sverige søndag kveld ble over 90.000 stemmesedler vurdert som ugyldige.

NRK - 01 nov 22 kl. 13:04

Lars Løkke har stemt: – Det blir jevnt

Moderaternes leder og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen har stemt ved det danske valget. Partiet har steget kraftig på meningsmålingene den siste tiden, og det ligger an til en valgthriller i Danmark. – Jeg har vært med lenge nok til å vite at det ikke er sikkert at meningsmålingene stemmer.

NRK - 15 sep 22 kl. 05:27

Sverige: Fortsatt igjen opptelling i tre valgdistrikter

Det gjenstår fortsatt å telle opp stemmene fra de tre valgdistriktene Botkyrka, Vadstena og Östersund. Det foreløpige resultatet ventes torsdag. Torsdag morgen skiller det 44.

NRK - 21 okt 22 kl. 12:31

Flertall for nytt Ap-ledet byråd i Bergen

En samlet bystyregruppe i Sp Bergen peker på Rune Bakervik (Ap) som ny byrådsleder. Det skriver gruppen i en pressemelding. Det gir Bakervik, som er Arbeiderpartiets byrådslederkandidat, flertall til å danne nytt byråd i Bergen.

Klartale - 03 nov 22 kl. 08:55

Høyre får flest stemmer

Nye tall viser at partiet Høyre får mange stemmer. Tallene er hentet fra kanalen TV 2 sine nye målinger. Høyere er nå større enn Arbeiderpartiet (Ap) og Senterpartiet (Sp) til sammen.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 5 timer siden

Snart får vi smake på våren

Nord-Norge har hatt tøft vær de siste dagene. Og slik blir det også på torsdag, men det blir roligere før helga, ifølge Meteorologisk institutt. – Det vil bli kjøligere vær inn mot helga nord i landet.

Klartale - 7 timer siden

Nå er han historisk

LeBron James spiller basketball. Han er en av verdens beste spillere og han spiller for laget Los Angeles Lakers.NBA er en amerikansk liga for basketball.

Klartale - 8 timer siden

Slik skal myndighetene gi god informasjon til alle

– Vi så under pandemien at myndighetene hadde utfordringer med å nå ut til alle. Blant annet grupper i innvandrer-befolkningen, sier Libe Rieber-Mohn til Klar Tale. Hun er direktør i Integrerings- og mangfolds-direktoratet (IMDi).

Klartale - 9 timer siden

Helseministeren må bli en del av laget

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 10 timer siden

Ni av ti klarte statsborgerprøven

Statsborgerprøven er en del av det folk må gjennom for å bli norsk statsborger. 2022 var et godt for de som tok prøven.7.

Klartale - 10 timer siden

Hvor står forskning på kvinnehelse nå?

Endometriose er en sykdom kvinner kan få. Den kan føre til at kvinner får ekstreme smerter mens de har menstruasjon.Menstruasjon eller mensen er noe vi lærer om på skolen.

Klartale - 11 timer siden

Joe Biden ønsker mer samarbeid

Natt til onsdag holdt Joe Biden tale til det amerikanske folk. Biden er USAs president. Talen kan sammenlignes med Norges tale «Rikets tilstand», men amerikanere kalles talen «the State of the Union».

Klartale - 11 timer siden

Spesialpoliti mener vi bør være forsiktige

Brenning av Koranen har vært et hett tema den siste tiden. Mye av årsaken er den danske og svenske politikeren Rasmus Paludan. Politiker skaper problemer for SverigeHan har sagt at han vil brenne Koranen hver fredag.

Klartale - 11 timer siden

Over 220.000 så samenes nasjonaldag på NRK

– De foregående årene var preget av korona. Og den manglende feiringen som fulgte med. Det sier Tonje Tunold til Kampanje.

Klartale - 12 timer siden

Ble ballongen brukt til å spionere eller varsle vær?

Søndag ble en stor ballong skutt ned over havet ved kysten til USA. President Joe Biden skal ha godkjent at den ble skutt ned med jagerfly. Men flere mener det burde skjedd tidligere.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com