NRK > Nyheter

Thursday, 09 February, 01:26

NRK - 28 nov 22 kl. 12:11

Fortsatt kamper på hotell i Mogadishu etter 14 timer

Somaliske regjeringsstyrker forsøker fortsatt å nedkjempe opprørere som søndag angrep et hotell i Mogadishu, 14 timer etter at angrepet begynte. Fire personer er til nå bekreftet drept. Politiets talsmann Sadik Dudishe sier mange er reddet, og at det både sivile og embetsfolk blant dem, men gir ingen flere detaljer. Gjerningspersonene brukte eksplosiver og skytevåpen da de gikk til angrep. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
Mogadishu, Sadik Dudishe, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fortsatt kamper, hotelli , Mogadishu, etter14 , timer
Klartale - 30 sep 22 kl. 11:30

Dette er rekordene Haaland kan ta

Erling Braut Haaland er en av verdens beste fotballspillere. Han er fra Norge og spiller på engelske Manchester City. Både laget og Haaland har startet denne sesongen veldig bra.

Klartale - 24 aug 22 kl. 11:07

Person fra Norge ble drept av terrorangrep

To bomber eksploderte fredag. De var plassert inne i biler. Det skjedde ved et hotell i Mogadishu i Somalia.

NRK - 27 nov 22 kl. 20:15

Al-Shabaab-angrep mot hotell i Mogadishu

Et væpnet angrep pågår mot et hotell som brukes av regjeringsmedlemmer i Somalias hovedstad Mogadishu. Al-Shabaab sier de står bak. Politibetjenten Mohammed Abdi bekrefter overfor nyhetsbyrået Reuters at opprørere stormet Villa Rose-hotellet søndag.

NRK - 22 aug 22 kl. 17:19

To nordmenn drept i hotellangrep i Somalia

Utenriksdepartementet har fått opplysninger om at norske borgere ble drept under terrorangrepet i Mogadishu, Somalias hovedstad, fredag og lørdag. Det bekrefter UD til NRK. Det var VG som først omtalte saken.

NRK - 22 aug 22 kl. 17:19

Nordmenn drept i hotellangrep i Somalia

Utenriksdepartementet har fått opplysninger om at norske borgere ble drept under terrorangrepet i Mogadishu, Somalias hovedstad, fredag og lørdag. Det bekrefter UD til NRK. – Utenriksdepartementet har mottatt opplysninger om at norske borgere er drept i terrorangrepet på Hotell Hayat i Somalias hovedstad Mogadishu.

NRK - 25 aug 22 kl. 20:12

Ytterligere én nordmann bekreftet drept i terrorangrepet i Mogadishu

Utenriksdepartementet bekrefter til NRK at to nordmenn ble drept i terrorangrepet i Mogadishu i helgen. – Utenrikstjenesten er i kontakt med de pårørende som har mistet et kjært familiemedlem, og våre kondolanser går til dem, skriver pressevakt i UD, Mathias Rongved til VG. Tidligere har UD bekreftet at én norsk borger ble drept i terrorangrepet mot hotell Hayat i Mogadishu i Somalia.

NRK - 21 aug 22 kl. 00:00

Omringinga av hotell i Mogadishu er avslutta

Minst 20 er drepne i eit angrep frå islamistgruppa a Al-Shabaab mot et hotell nær sentrum av Somalias hovudstad Mogadishu. I tillegg til dei drepne skal minst 40 personar vera skadde. Sikkerheitsstyrkar har også redda mange ut av hotellet, blant dei born.

VG - 20 aug 22 kl. 18:59

Minst 20 drept i al-Shabaab-angrep mot hotell i Mogadishu

Minst 20 er drept i et angrep fra den ytterliggående islamistgruppa al-Shabaab mot et hotell nær sentrum av Somalias hovedstad Mogadishu..

NRK - 21 aug 22 kl. 14:56

Nordmenn kan ha vært rammet av terror i Mogadishu

Utenriksdepartementet bekrefter til NRK at de har fått meldinger om at en eller flere nordmenn kan ha blitt rammet av angrepet på hotellet Hayat i den somaliske hovedstaden Mogadishu. Hotellet ble utsatt for et angrep fra islamistgruppen Al-Shabab natt til lørdag. Det tok over 30 timer for somalsk politi og militære å få kontroll over situasjonen.

NRK - 25 sep 22 kl. 09:54

Somaliske medier: 15 drept i selvmordsangrep i Mogadishu

Minst 15 mennesker er drept og elleve såret i et selvmordsangrep i Somalias hovedstad Mogadishu, melder somaliske medier. Ifølge GoobjoogNews var de fleste av ofrene nye rekrutter som var samlet til trening i en nedlagt fabrikk. Al-Shabaab hevdet like før å ha drept og såret over 70 personer i et selvmordsangrep mot en militærskole.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Erkjenner skyld etter skyting i matbutikk

3 personer ble skutt og drept på en Walmart-butikk i El Paso i 2019. En 24 år gammel mann erkjenner straffskyld og at det var et rasistisk motivert angrep. Byen El Paso ligger i den amerikanske delstaten Texas og grenser til Mexico.

NRK - 30 minutter siden

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda

Riksvei 7 er stengt over Hardangervidda på grunn av uvær. Dette gjelder samtlige kjøretøy, skriver Vegtrafikksentralen vest på Twitter. Ny vurdering vil bli gjort klokka 10 på torsdag.

NRK - 45 minutter siden

Twitter har problemer

Mikrobloggtjenesten Twitter opplever natt til torsdag problemer. Flere brukere sliter med å få tilgang til tjenesten. Twitter skriver i en uttalelse at de er klar over problemene og at de jobber med feilretting, skriver Reuters..

NRK - 1 time siden

Takplater fra skole i Lakselv flyr

Brannvesenet i Finnmark har rykket ut til Lakselv ungdomsskole etter meldinger om at løse gjenstander kommer flygende rundt skolen. – Det er takplater som har blåst av skolen. Det er snakk om 70 til 100 kvadratmeter, sier vaktleder Kjartan Lunøe ved 110-sentralen i Finnmark til NTB.

NRK - 1 time siden

Flere kutter ut Disney+

De siste tre månedene av 2022 så Walt Disney Cos strømmetjeneste sitt første fall i abonnenter. Årsaken er at folk vil spare penger. I siste kvartal falt andelen Disney+-abonnenter med 1 prosent til 168,1 millioner kunder, sammenlignet med de tre månedene før.

NRK - 2 timer siden

Victor Dyreng (20) er død

Lillebroren til tidligere Paradise Hotel-deltaker Ludvig Dyreng, Victor Emanuel Dyreng, er død 20 år gammel, melder TV 2. Reality-profilen minnes broren som døde onsdag, etter å ha vært kreftsyk i over ett år. Den tidligere Paradise Hotel-deltakeren i fikk mye oppmerksomhet på sosiale medier da han i desember startet en innsamlingaksjon for å finansierine behandlingen av hans kreftsyke lillebror..

NRK - 2 timer siden

Disney vil si opp 7000 ansatte

Walt Disney Co varsler en omfattende omorganisering som vil føre til at 7000 personer mister jobben. Det utgjør 3,6 prosent av Disneys globale arbeidsstyrke. Omstruktureringen inngår i et forsøk på å kutte kostnadene med 5,5 milliarder dollar, opplyser det amerikanske selskapet onsdag.

NRK - 2 timer siden

Spiondømt svenske anker dommen

Svensken Payam Kia, som i januar ble dømt til ni år og ti måneders fengsel for å ha spionert for Russland, anker dommen. Tidligere har hans eldre bror Peyman Kia, dømt til livsvarig fengsel i samme sak, anket dommen. De to iranskfødte brødrene, som er 42 og 35 år gamle, var anklaget for å ha jobbet for den russiske etterretningstjenesten GRU i rundt ti år.

NRK - 2 timer siden

Feil på vannledning i Namsos er lokalisert

Vannet er på vei tilbake etter at 5.000 husstander i Namsos mistet vannforsyningen etter et vannledningsbrudd onsdag kveld. – Vi har nå isolert problemet – som er en hovedledning mellom Larsheimen og Daltrøa.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj har ankommet Paris

krainas president Volodymyr Zelenskyj ankom onsdag kveld Frankrike, som han besøker for første gang siden Russland invaderte hjemlandet. Zelenskyj skal i Paris møte sin franske kollega Emmanuel Macron, opplyser den franske presidentens kontor. Også Tysklands statsminister Olaf Scholz kommer til møtet i Paris, bekrefter Macrons kontor.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com