NRK > Nyheter

Tuesday, 06 June, 02:46

NRK - 19 feb 23 kl. 18:22

Forsvarsministeren ber om møte etter NRKs sak om trakassering

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Ap) sier til NRK at han vil ha et møte med forsvarsledelsen og de tillitsvalgte for de vernepliktige og organisasjonene så raskt som mulig. Bakgrunnen er NRKs sak om trakassering i Forsvaret. – Både forsvarssjefen og jeg er opprørt av de historiene vi har fått høre om etter at NRK tok det opp i fjor vår. Derfor har vi satt i gang en rekke tiltak for å få en bedre situasjon. – Og jeg vil raskt over helga møte soldatenes tillitsvalgte, organisasjoner og forsvarsledelsen for å forsikre meg om at vi har fullt trykk på det her arbeidet og vurdere ytterligere tiltak, sier Gram..
Les mer på NRK


Les mer om:
Bjørn Arild Gram, NRK, NRKs, Forsvaret, Gram

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvarsministeren, berom , møte, etter, NRKs, sakom , trakassering
NRK - 08 mar 23 kl. 15:00

Høgre ber forsvarsministeren gje klare fristar for tiltak etter varslarsakene

Færre vil nå tilråda jenter eit år i førstegongstenesta enn tidlegare, syner ferske tal Norstat har samla inn på vegner av NRK. Målinga blei gjort etter sakene om seksuell trakassering og valdtekter i det norske forsvaret. Nå meiner Høgre at forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) må vera tydelegare på kva han nå forventar av endringar i Forsvaret.

NRK - 23 feb 23 kl. 13:53

Rødt vil ha svar om alkohol i Forsvaret

Rødt krever en gjennomgang av alkoholservingen i Forsvaret, etter NRKs sak om at de selger billige alkohol til sine ansatte. – Forsvarsombudet sier det er på tide å diskutere alkoholkulturen i Forsvaret. Vi mener det er langt på overtid.

NRK - 08 mar 23 kl. 12:20

Forsvarsministeren om alkohol i Forsvaret: – Trygg på at forsvarssjefen vil gjøre en vurdering

– Det er slik at skjenkestedene i Forsvaret har søkt og fått bevilling på linje med andre som serverer alkohol. Sjefen i Forsvarsstaben har uttalt at de skal vurdere spørsmålene om tilgang og pris på alkohol i Forsvaret. Jeg tror det er klokt.

NRK - 25 mar 23 kl. 18:54

Netanyahu får kritikk av eigen minister

Israel sin forsvarsminister Yoav Gallant gjekk i dag hardt ut mot den pågåande rettsreforma i Israel. – Israel står overfor større tryggleiksutfordringar enn nokon gong før. Reforma må stoggast, sa Gallant på ein pressekonferanse laurdag.

NRK - 26 jan 23 kl. 08:18

Forsvarsministeren avviser at Norge er mer utsatt

Forsvarsminister Bjørn Arild Gram avviser at nye leveranser av stridsvogner til Ukraina gjør at Norge og Nato trekkes dypere inn i krigen, – Nei, jeg mener ikke det. Vi er ikke en parti konflikten, men det er helt opplagt ifølge folkeretten at Ukraina har rett til å forsvare seg, og har rett til å få hjelp i sin forsvarskamp. Det er der Norge stiller opp i et bredt partnerskap mellom svært mange land i den vestlige verden, sa forsvarsministeren til NRKs Politisk kvarter i dag.

NRK - 31 jan 23 kl. 16:23

– Ingen tabuområder når det gjelder våpenleveranser til Ukraina

Den franske forsvarsministeren Sebastien Lecornu sier at det ikke finnes noen tabu-områder når det gjelder franske våpenleveranser til Ukraina, da han ble spurt om å sende kampfly til Ukraina. Lecornu gjentok Frankrikes holdning om våpenleveranser, der de ikke må svekke Frankrikes forsvarsevne, at de må være nyttige for Ukraina i kampen mot Russland, og at våpnene bare må brukes til forsvar av Ukraina. Lecornu uttalte seg til journalister etter et møte med den ukrainske forsvarsministeren Oleksiy Reznikov i Paris..

NRK - 07 feb 23 kl. 11:35

Russland:- Natos våpenleveranser kan dra Nato-land inn i krigen

Russlands forsvarsminister sa tirsdag at vestlige våpenleveranser til Ukraina drar Nato inn i krigen, og kan skape en «uforutsigbar» grad av eskalering. – USA og landets allierte prøver å forlenge konflikten så mye de kan, sa forsvarsminister Sergej Sjojgu. Det er nyhetsbyrået Interfax som siterer forsvarsministeren.

NRK - 21 feb 23 kl. 11:16

Skal innføre sentral varslingsenhet i Forsvaret

Forsvarsministeren er i møte om varslersakene i Forsvaret i dag. Temaet for møtet er arbeidet som gjøres mot trakassering. Forsvarsministeren varsler under en pressekonferanse at et nytt varslingssystem for rapportering av trakassering skal være på plass innen 1.

NRK - 17 mar 23 kl. 19:36

Ingen Orion-fly til Bodø

Norsk Luftfartsmuseum får ikke overvåkningsflyet av typen P-3 Orion for å stille ut til fremtidige generasjoner. Det bekrefter Rolf Liland, direktør ved Luftfartsmuseet, til NRK. Flyet med nummeret «298» skal ha landet trygt på en flyplass i Arizona.

NRK - 26 mar 23 kl. 20:03

Netanyahu fjernar forsvarsministeren

Israel sin statsminister Benjamin Netanyahu fjernar forsvarsministeren frå regjeringa, melder Reuters..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Microsoft inngår forlik

Teknologigiganten Microsoft inngår forlik for 20 millioner dollar med amerikanske myndigheter etter ulovlig innsamling av barns personopplysninger. Summen tilsvarer drøyt 220 millioner kroner. Selskapet er anklaget for å ha brutt med lovverk om barns privatliv på nett ved å hente inn personopplysningene til barn som registrerte brukere til selskapets Xbox-spillkonsoller.

NRK - 45 minutter siden

Trekker arrestordre på geriljaleder

Riksadvokaten i Colombia har trukket tilbake en arrestordre på Antonio Garcia, som leder den venstreorienterte ELN-geriljaens fredssamtaler med landets regjering. Det skjer på forespørsel fra presidet Gustavo Petro, opplyser riksadvokat Francisco Barbosa. Den colombianske regjeringen og ELN, den siste aktive geriljagruppa i landet, gjenopptok de formelle fredssamtalene i Venezuela i november.

NRK - 2 timer siden

Angrep mot Kyiv

Det er luftangrep mot den ukrainske hovedstaden, ifølge ukrainske myndigheter. Natt til tirsdag er luftforsvarssystemer tatt i bruk i og rundt Kyiv, melder Reuters. Lokale militærmyndigheter skriver på Telegram at systemene slår tilbake flere luftangrep mot Kyiv-regionen..

NRK - 3 timer siden

Russland hevder Ukraina fortsetter offensiven i Donetsk

Det russiske forsvarsdepartementet hevder at ukrainske styrker fortsetter offensiven i Donetsk. Russerne sier videre at de har påført ukrainerne store tap, og hevder de har ødelagt åtte Leopard-stridsvogner, skriver nyhetsbyrået Reuters. De hevder at Ukraina har satt inn nye soldater i kampene øst i landet, men at alle angrep slås ned av russiske styrker, ifølge nyhetsbyrået..

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: – Nyhetene vi har ventet på

Den ukrainske presidenten begynte i kveld sin tale med å takke for nyheter fra styrker som kjemper i Bakhmut. Han beskrev det som nyhetene de har ventet på, uten å gå mer i detalj på hva det innebærer. – Jeg er takknemlig for hver av våre soldater, alle våre forsvarere, som har gitt oss nøyaktig de nyhetene vi har ventet på, skriver han ifølge VG.

NRK - 3 timer siden

Mette Frederiksen ikke aktuell som Nato-leder nå

Den danske statsministeren Mette Frederiksen sier det ikke er aktuelt å lede Nato nå. Det sa hun etter et møte med USAs president Joe Biden mandag. – Jeg har sagt det før at jeg ikke er kandidat for noen annen jobb enn den jeg har nå, og det har ikke endret seg etter mitt møte med den amerikanske presidenten, sa Fredriksen til pressen etter møtet.

NRK - 4 timer siden

Samme selskap bak eksamen- og varselsvikt

Selskapet Visma som leverte datasystemet hvor mange bekymringsmeldinger ikke kom fram til barnevernet var også leverandør av datasystemet som brøt sammen under hovedmål-eksamen 22. mai. Ifølge selskapet er dette tilfeldig.

NRK - 4 timer siden

Flere skogbrannhelikoptre i lufta

Det settes inn flere helikoptre for å overvåke skogbrannfaren. Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) har gjort en vurdering og setter ekstra beredskap med to helikopter på Kjeller i Lillestrøm og ett på Kjevik i Kristiansand. Den faste beredskapsmaskinen står på Torp, opplyser DSB..

NRK - 4 timer siden

Væpna politi rykket ut til trusselsituasjon

Flere patruljer rykket i kveld ut en adresse i Hafrsfjord i Stavanger etter melding om en trusselsituasjon. På grunn av innholdet i meldingen valgte politiet å bevæpne seg. En mann i 20-årene hadde blitt truet av en mann i 30-årene.

NRK - 4 timer siden

To pågrepet etter hagleskudd i leilighet

Det har blitt avfyrt et hagleskudd i et leilighetskompleks i Lillestrøm, skriver politiet på Twitter. Skuddet gikk gjennom en vegg til en tilfeldig leilighet. Ingen skadd.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com