NRK > Nyheter

Thursday, 01 June, 11:00

NRK - 17 feb 23 kl. 03:55

Forsvarsekspert mener Norge bør sende F-16-fly til Ukraina

57 norske F-16 jagerfly bør sendes til Ukraina. Det mener forsvarsanalytiker Einar Sørensen. F-16 er i ferd med å fases ut fra det norske Forsvaret og blir erstattet av F-35. De norske jagerflyene kan relativt raskt bli operative og kan gi Ukraina et overtak i krigen mot Russland, sier Sørensen til Dagbladet. 32 av flyene er solgt til Romania og 12 til USA.
Les mer på NRK


Les mer om:
Ukraina, Einar Sørensen, Forsvaret, Russland, Sørensen, Dagbladet, Romania, USA, Norge, F16, Nato, Hontsjarevytsj, Luftkrigsskolen, Bindoff, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvarsekspert, mener, Norge, bør, sende, F-16-fly, til, Ukraina
NRK - 21 dec 22 kl. 15:10

Forsvarsekspert mener Norge har lite å frykte etter russiske uttalelser

Oberstløytnant og hovedlærer ved Stabsskolen, Geir Hågen Karlsen, tror ikke Norge bør være bekymret etter Russland i dag kunngjorde en ny militærgruppe mot Norden. – Hvis du ser på summen av alle sakene som Putin og forsvarsministeren var innom i dag, så er alt sammen bare repetisjon fra tidligere. Den eneste forskjellen er at de sier det samtidig, og at de sier det ganske høyt, sier oberstløytnant Geir Hågen Karlsen til NTB.

NRK - 19 jan 23 kl. 03:52

Forsvarsekspert tror Ukraina-krigen kan være over i 2024.

Så lenge Putin er ved makten, er det ingen annen løsning enn at Vesten må sette Ukraina i stand til å vinne militært. Da kan krigen være over i 2024, mener tidligere forsvarssjef Sverre Diesen. I et intervju med Dagbladet sier Diesen, at han ikke tror på at fredsforhandlinger kan gjøre slutt på krigen i Ukraina.

Klartale - 24 nov 22 kl. 13:03

80 år siden dette skipet forlot Norge med 529 jøder

520 av jødene på skipet skulle aldri få se Norge igjen. De var med på den største utsendingen av jøder fra Norge under andre verdenskrig. Enden på reisen var Auschwitz-Birkenau.

Klartale - 03 nov 22 kl. 16:00

Slik blir håndball-EM for kvinner

Fredag starter Europa-mesterskapet (EM) i håndball for kvinner. Norge skal spille sin første kamp samme dag. Den er mot Kroatia.

Klartale - 25 jan 23 kl. 15:34

Spansk storavis før VM-kampen: – Norge ikke lenger avhengig av Sagosen

Onsdag er det kvartfinale i verdens-mesterskapet (VM) i håndball. Norge skal spille mot Spania.Alle de norske spillerne ble testet for korona tirsdag kveld.

Dagbladet - 16 okt 22 kl. 07:25

Ekspert: Kan bli «evigvarende»

Krigen i Ukraina ligger an til å bli definerende for en hel generasjon, og kan bli en «evigvarende» konflikt, mener britisk forsvarsekspert. Norsk ekspert gir ham rett i det førstnevnte..

Aftenposten - 15 dec 22 kl. 08:27

Russerne graver seg ned. Ekspert tror ukrainske fremrykninger vil bli enda mer dyrekjøpt framover.

Russiske styrker befester sine stillinger bak frontlinjene. Det beste de kan gjøre, mener forsvarsekspert..

Aftenposten - 20 jan 23 kl. 22:46

Zelenskyj reagerer sterkt. Men stridsvognterskelen er brutt, mener forsvarsekspert.

President Volodymyr Zelenskyj er skuffet over at vestlige land ikke etterkommer Ukrainas forespørsel om å få moderne….

Aftenposten - 07 apr 23 kl. 10:11

Nå åpner Ukraina for å diskutere Kryms fremtid med Russland

Uttalelsene er verdt å legge merke til, mener forsvarsekspert. Han ser to grunner til at de kommer nå..

Klartale - 21 nov 22 kl. 07:02

Slik spiser du klimavennlig

Nærmere en tredjedel av utslippene i verden kommer fra produksjonen av mat. Det vi putter på tallerkenen spiller også en rolle for klimaet.Alle burde spise mer bærekraftig, mener FAO.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Obos-prisene falt 1,2 prosent i Oslo i mai

Prisene for brukte Obos-boliger falt med 1,2 prosent i Oslo fra april til mai i år. Det melder Obos i en pressemelding. På landsbasis falt prisene med 0,7 prosent.

NRK - 45 minutter siden

Venstre ber justisministeren svare på hva som gjøres for å sikre pride-arrangementer framover

Venstres Ingvild Wetrhus Thorsvik krever at justisministeren trygger pride-arrangementer. Søndag er et barnearrangement i Bergen avlyst på grunn av trusler. – Dette er totalt uakseptabelt.

NRK - 30 minutter siden

Nye søk etter Madeleine McCann: Skal gjennomgå beslag

I de nye søkene etter savnede Madeleine McCann i Arede-demningen i Algrave i Portugal, ble det gjort flere beslag. Disse skal nå undersøkes, sier påtalemyndigheten i Tyskland, ifølge Reuters. Tysk politi mistenker en tysk mann for bortføringen, og bisto politiet i Portugal i de nye søkene.

NRK - 1 time siden

Millionstøtte til anlegg på Rjukan

Aker Horizons Asset Development (AAD), hydrogenselskapet til Aker Horizons, får inntil 135 millionar kroner i tilskot og lån frå Innovasjon Noreg til å utvikle eit storskala produksjonsanlegg for grønt hydrogen på Rjukan. Anlegget som skal etablerast på Rjukan er forventa å føre til auka sysselsetjing og mogleg tilvekst av nye bebuarar i Tinn. – Produksjonsanlegget vil bidra til at Rjukan kan styrkjast kraftig som ein viktig industrilokasjon i Noreg, seier kommunal- og distriktsminister Sigbjørn Gjelsvik..

NRK - 1 time siden

Omstridt sensurkrav for retten i USA

Et omstridt sensurkrav for biblioteker i den amerikanske delstaten Arkansas havner i retten. Både biblioteker, fagforeninger og forfattere reagerer på kravet. Bakgrunnen er en ny lov som etter planen skal tre i kraft 1.

NRK - 1 time siden

Redd Barna avlyser pride-barnefestival søndag etter trusler om vold

Redd Barna avlyser pridefestival for barn etter å ha mottatt flere trusler om trakassering og vold, opplyser de. Det er barnefestivalen under pride i Bergen som avlyses. – Vi hadde gledet oss til lek, moro, regnbuer, feiring av mangfold og god stemning.

NRK - 1 time siden

Follobane-kaos dro ned Vys punktlighet

Vy rapporterer om en punktlighet på 85 prosent i sin rapport for første tertial. Follobanen får hovedskylda for tallene, som ligger langt under målet. Det er 3 prosentpoeng lavere enn samme periode i fjor, og 5 prosentpoeng under målet på 90 prosent, ifølge en pressemelding fra selskapet – som vedgår at lav punktlighet gir dårlige opplevelser.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj på politisk toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Han var den første av opptil 47 europeiske ledere til å ankomme møtet, ifølge AFP.

NRK - 2 timer siden

Zelenskyj besøker toppmøte i Moldova

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj er i Moldova for å delta på et europeisk toppmøte. Det melder flere nyhetsbyråer torsdag morgen. Norges statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) deltar også på møtet, som er en del av the European Political Community.

NRK - 2 timer siden

Trafikkulykke på E6 ved Ulven i Oslo

Det har vært en trafikkulykke på E6 inngående på Ulven i Oslo. Tre bilister er involvert. En person har smerter i brystet, og blir sjekket av ambulanse på stedet.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com