NRK > Nyheter

Wednesday, 07 December, 17:39

NRK - 28 sep 22 kl. 14:57

Forsvaret klare til å bistå med sikkerhet på sokkelen

Politiet og bransjen har satt i verk flere tiltak for å øke beredskapen rundt norske olje- og gassinstallasjoner. Forsvaret bistår foreløpig ikke, men sier de står klar. – Forsvaret følger situasjonen nøye og er i tett dialog med politiet for å få en felles forståelse av situasjonen. Vi er klare til å støtte, og ser på hva Forsvaret kan bistå politiet med gjennom bistandsinstruksen, skriver Jonny Karlsen, talsperson for Forsvarets operative hovedkvarter, i en epost til NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forsvaret, Jonny Karlsen, Forsvarets, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvaret, klare, tilå , biståmed , sikkerhet, sokkelen
NRK - 04 okt 22 kl. 18:32

Britisk fregatt skal bistå Sjøforsvaret i Nordsjøen

En britisk fregatt har fått i oppdrag å bistå det norske Sjøforsvaret med å beskytte norske gassrørledninger og annen viktig infrastruktur. Ifølge Teknisk Ukeblad er det klart etter et møte i Joint Expeditionary Force (JEF). I tillegg varsler USA at de er klare til å bistå på kort varsel.

NRK - 12 okt 22 kl. 09:48

Forbund for forsvarsansatte mener Forsvaret ikke er klare for krig

Forsvaret mangler både folk og utstyr og er ikke klare til å gå i krig, ifølge leder i Norsk Offisers- og Spesialistforbund (NOF) Torbjørn Bongo. Da Bongo åpnet offisersforbundets landsmøte sa han at det er en rekke alvorlige mangler ved norsk beredskap, skriver FriFagbevegelse. – Vi mangler ammunisjon, mye ammunisjon.

NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

Klartale - 04 okt 22 kl. 13:00

Forsvaret vårt er sårbart mener ny rapport

– Dette er en av de mest alvorlige rapportene Riksrevisjonen har lagt fram. Årsaken er at svakhetene kan få store konsekvenser for vår sikkerhet, skriver revisjonen.---Hva er Riksrevisjonen?

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:26

Forsvaret vil se på alle varsler på nytt

Kanalen NRK skrev tirsdag om at det er mer enn 70 varslingssaker mot befal i Forsvaret. Mange av dem er mot de offiserene med mest makt. Nå sier Kristoffersen til NRK at han vil se på alle varslene på nytt.

NRK - 08 jun 22 kl. 10:12

Frp vil ha uavhengig gransking av varslingssakene i Forsvaret

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på NRK-avsløringene hvor det har vært avdekket over 70 varslingssaker om maktmisbruk i Forsvaret. – Hvordan en rekke varslingssaker har blitt håndtert i Forsvaret tyder på en uakseptabel kultur. Det etterlatte inntrykket er at en gjør alt for å legge lokk på sakene, at varsler mot ledere ikke får noen konsekvenser og der det ikke får reelle konsekvenser for de som står bak overgrep mot sine medsoldater, sier Listhaug.

NRK - 12 okt 22 kl. 05:46

Forsvaret kjøper rus-kurs av omstridt forening

Forsvaret har inngått en avtale om kurs fra den omstridte foreningen Norsk Narkotikapolitiforening (NNPF), skriver Dagbladet. Foreningen kom i søkelyset i fjor etter anklager om rolleblanding mellom politiansatte og den private foreningen. Det foregår en offentlig gransking av forholdet, og utvalget skal levere sin sluttrapport i januar.

NRK - 20 okt 22 kl. 18:33

Pågående drone-aksjon i Sverige

Det svenske forsvaret har bedt om hjelp fra politiet i forbindelse med en aksjon etter det som skal være droneobservasjoner ved øya Orust i Bohuslän. – Dette er en pågående operasjon som forsvaret og politiet gjennomfører. Derfor kan jeg ikke si mer nå, sier det svenske forsvarets pressetalsmann Philip Simon til TT.

NRK - 02 okt 22 kl. 11:50

Heimevernet skal bistå politiet på Kårstø

Heimevernet bistår politiet ved flere olje- og gassanlegg i Norge. Ved anlegget Kårstø Gassbehandlings- og kondensatanlegg i Tysvær i Rogaland skal Heimevernet skal bistå Sørvest politidistrikt med beredskapen. – Vi har bedt om bistand fra Heimevernet.

NRK - 03 okt 22 kl. 18:17

Norge tilbyr å bistå i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen

Under et møte i Joint Expeditionary Force (JEF) har Norge tilbudt å bistå Sverige, Danmark og Tyskland i etterforskningen av Nord Stream-sabotasjen. Det skriver Forsvarsdepartementet i en pressemelding mandag kveld. – Vi tar situasjonen i Østersjøen på det største alvor og vil selvfølgelig bistå etterforskningen Sverige, Danmark og Tyskland skal gjennomføre hvis det er behov, sier statssekretær Bent-Joacim Bentzen, som representerte Norge i mandagens digitale møte.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Apple starter produksjon av databrikker i USA

For første gang på nesten et tiår skal Apples databrikker produseres i USA., Byggingen av en ny fabrikk i Phoenix i delstaten Arizona skal bidra til å gjøre selskapet mindre avhengig av brikker produsert i Asia, sier Apple-sjef Tim Cook ifølge Bloomberg. (NTB).

NRK - 45 minutter siden

Musk ikke lenger verdens rikeste

Forretningsmannen Elon Musk er ikke lenger verdens rikeste man, viser årets liste fra magasinet Forbes. Musk må i år se seg forbigått av franskmannen Bernard Arnault som eier motehuset Louis Vutiton..

NRK - 1 time siden

TV 2: Salmonella trolig fra importert produkt

Mattilsynet mener de har kommet nærmere kilden for det pågående salmonella-utbruddet i Norge. – Vi tror smittekilden er et utenlandsk næringsmiddel som er vanlig, har ganske kort holdbarhet og distribueres over hele landet, sier Catherine Signe Svindland, seniorrådgiver i seksjon biologisk mattrygghet til TV 2. 58 personer er så langt smittet i utbruddet..

NRK - 1 time siden

Har sendt varsel mot psykiater

Forfatter Hilde Rød-Larsen overleverte onsdag et varsel til Statsforvalteren mot psykiateren som hun har anklaget for grenseoverskridende opptreden, melder TV 2..

NRK - 1 time siden

Tysk sikkerhetstjeneste: Høyreekstrem bevegelse vokser

Av de mistenkte i den tyske politiaksjonen mot et nettverk av høyreekstreme, skal flere være tilknyttet den såkalte Reichsbürger-bevegelsen. Bevegelsen aksepterer ikke den tyske føderasjonen og er tilknyttet flere nynazistiske grupperinger. Lederen for den tyske sikkerhetstjenesten sier onsdag ifølge Reuters at bevegelsen har vokst betydelig det siste året.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikt for Telenor

Dagbladet meldte tidligere i ettermiddag at McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister. Dette er ikke riktig. I en oppdatert melding skriver avisen at dette kun omfatter kunden Telenor, slik TV 2 meldte tidligere i dag.

NRK - 1 time siden

Vaksinekoordinator ble hedret av Støre

Sveriges vaksinekoordinator Richard Bergström sørget for at Norge ble inkludert i EUs innkjøpsordning av koronavaksine. Onsdag ble han hedret for innsatsen. – Richard Bergström og Sverige fortjener en stor takk fra Norge for at vi fikk tilgang til vaksiner mot covid-19 og dermed en vei ut av pandemien.

NRK - 1 time siden

McKinsey opphever taushetsplikten

McKinsey har opphevet taushetsplikten for statssekretær Kristoffer Thoners kundelister, melder Dagbladet..

NRK - 1 time siden

Fylkesnes klager på skattekrav

Tidligere denne uken var det klart at SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes fikk skattesmell på 477.000 kroner, i forbindelse med pendlerboligsaken. Han leide ut boliger samtidig som han fikk gratis pendlerbolig i Oslo, på skattebetalernes regning.

NRK - 1 time siden

Selvmordsangrep mot politistasjon i Indonesia

En politimann er drept og ti andre personer er såret i et selvmordsangrep mot en politistasjon i den indonesiske byen Bandung, opplyser politiet. Den antatte gjerningsmannen antas å ha tilhørt den ytterliggående islamistgruppa Jamaah Ansharut Daulah (JAD). Han har tidligere sittet fire år i fengsel for innblanding i et bombeangrep i 2017, men ble løslatt i september 2021.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com