NRK > Nyheter

Saturday, 25 June, 20:02

NRK - I førrgår: 13:35

Forsvaret innrømmer varslingssvikt

Forsvarssjefen har besluttet ekstern evaluering av Forsvarets varslingssystem, melder NTB..
Les mer på NRK


Les mer om:
Forsvarets, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvaret, innrømmer, varslingssvikt
NRK - 13 maj 22 kl. 10:36

Forsvaret gjennomgår rutiner etter dusjfilmingssak

Forsvaret sier de vil gjennomgå sine rutiner for mobbing og seksuell trakassering etter saken om en kvinnelig soldat som ble filmet i dusjen gjentatte ganger. – Forsvarsstaben har satt i gang en gjennomgang av Forsvarets rutiner for å bli bedre til å håndtere slike saker. Dette arbeidet har høy prioritet.

NRK - 09 mar 22 kl. 10:07

Enoksen: Svakheiter i personell

Forsvaret har svakheiter på personellsida, innrømmer forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp). Han seier styrkinga av forsvaret i nord er blant dei viktigaste prioriteringane til regjeringa. – Vi må bygge opp Heimevernet, som i framtida vil ha ei viktig oppgåve med å styrke hæren i nord, seier Enoksen i Politisk kvarter.

Klartale - 25 maj 22 kl. 08:26

Forsvaret vil se på alle varsler på nytt

Kanalen NRK skrev tirsdag om at det er mer enn 70 varslingssaker mot befal i Forsvaret. Mange av dem er mot de offiserene med mest makt. Nå sier Kristoffersen til NRK at han vil se på alle varslene på nytt.

NRK - 08 jun 22 kl. 10:12

Frp vil ha uavhengig gransking av varslingssakene i Forsvaret

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer kraftig på NRK-avsløringene hvor det har vært avdekket over 70 varslingssaker om maktmisbruk i Forsvaret. – Hvordan en rekke varslingssaker har blitt håndtert i Forsvaret tyder på en uakseptabel kultur. Det etterlatte inntrykket er at en gjør alt for å legge lokk på sakene, at varsler mot ledere ikke får noen konsekvenser og der det ikke får reelle konsekvenser for de som står bak overgrep mot sine medsoldater, sier Listhaug.

NRK - 11 mar 22 kl. 17:34

Forsvaret rekna feil

I februar meldte NRK at Forsvaret hadde sprengt budsjettet sitt for datautstyr med fleire milliardar kroner, no har Forsvaret rekna ut og kome fram til at overforbruket var mykje mindre. Forsvarets Forum skriv fredag at Forsvaret har rekna feil, og at rammeavtala med IT-selskapet Atea var på 2,8 milliardar – ikkje 1,2 milliardar. (NTB).

Aftenposten - 13 mar 22 kl. 22:52

Nå vil politikerne gi mer penger til Forsvaret. Men hva vil Forsvaret ha?

Forsvaret skulle spare milliarder. Nå – med krigen i Ukraina – vil partiene gi mer penger til Forsvaret..

NRK - 16 mar 22 kl. 10:23

Varsler økte bevilgninger til Forsvaret

Forsvarsminister Odd Roger Enoksen (Sp) sier at regjeringen har besluttet å styrke Forsvaret med ekstra bevilgninger allerede inneværende år. – Regjeringen har gjort en beslutning om å styrke Forsvaret allerede i år med en ekstra bevilgning, sier Enoksen, som onsdag deltar på et ekstraordinært forsvarsministermøte i Nato. Han varsler at budsjettbevilgningen vil bli presentert førstkommende fredag.

Klartale - 07 jun 22 kl. 15:00

Ukraina kan angripe med nye og moderne Nato-våpen

Den siste uka har flere land lovet nye våpen til Ukraina. Våpnene må de bruke for å beskytte seg mot soldater fra Russland. Joe Biden skriver at det er på tide å gi Ukraina mer moderne våpen.

VG - 09 jun 22 kl. 08:58

Forsvaret endrer brev om sikkerhetsklarering

Forsvaret innrømmer at de trenger flere saksbehandlere for å få fart på sikkerhetsklareringene. I mai ble innkallingsbrevet endret for å forhindre at unge flerkulturelle får falske forhåpninger..

VG - I førrgår: 13:34

Forsvarssjefen takker kvinnene som har stått frem

Forsvaret innrømmer feil i varslingsrutinene i ny rapport. Men forsvarssjef Eirik Kristoffersen har ingen betenkeligheter med å sende sin egen datter til Forsvaret..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Leteaksjon etter mann i Gjerstad

En mann er ikke kommet tilbake etter en tur i Gjerstad i Agder. Det er iverksatt leteaksjon, hvor politiet er på stedet med ressurser i tillegg til redningshelikopter og frivillige letemannskaper, tvitrer politiet..

NRK - 30 minutter siden

Macron: – Står sterkere mot hatet sammen

Frankrikes president Emmanuel Macron uttrykker medfølelse med ofrene og det norske folk i en Twitter-melding på norsk etter skytingen i Oslo. – Oslo ble i natt rammet av en grusom handling utført av en islamistisk terrorist. Min medfølelse går til ofrene og til deres pårørende, til de skadde og til det norske folk, skriver den franske presidenten på Twitter.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden: MC-fører kritisk skadd

Luftambulanse ble sendt til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten beskrives som kritisk – men ikke livstruende – skadd, skriver politiet på Twitter. Nødetatene har avsluttet arbeidet på stedet og veien er åpnet.

NRK - 1 time siden

Stoltenberg: Nato fortsetter å stå imot ekstremisme og terrorisme

Nato-sjef og tidligere statsminister Jens Stoltenberg er trist over skytingen i Oslo. – Dypt trist over skytingen i Oslo, hovedstaden til vår allierte Norge og min hjemby, skriver han på sin Twitter-side. Han sier at det frie og åpne samfunnet må beskyttes.

NRK - 1 time siden

Putin vil ruste opp belarusisk luftforsvar til å kunne bære atomvåpen

Russlands president Vladimir Putin tilbyr seg lørdag å oppgradere Belarus luftforsvar til å kunne bære atomvåpen. Det skjer mens Russland krigen i Belarus naboland Ukraina, skriver nyhetsbyrået AFP. Putin sier moderniseringen burde finne sted i russiske fabrikker, og at treningen av personell burde starte opp på samme tid..

NRK - 1 time siden

Tysklands statsminister om Oslo: – Kampen mot terror forener oss

– Angrepet på det skeive samfunnet i Oslo sjokkerer meg dypt, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz. – Mine tanker går til ofrenes familier. Jeg håper de skadde blir raskt bedre.

NRK - 2 timer siden

To personer skadd etter trafikkulykke med buss

En buss og to biler er involvert i en trafikkulykke i Drangedal. Politiet opplyser at 20 personer er involvert. Én person er kritisk skadd og én er alvorlig skadd.

NRK - 1 time siden

Luftambulanse til Halden etter MC-ulykke

Luftambulanse er på vei til Halden etter melding om en singelulykke med en motorsykkel. Motorsyklisten ses til av ambulanse. Skadeomfanget er per nå ukjent, men føreren skal være ved bevissthet, skriver politiet på Twitter.

NRK - 1 time siden

Melding om paragliderulykke

Nødetatene rykker ut etter melding om en paragliderulykke på Hvittingfoss, skriver Sør-Øst politidistrikt på Twitter..

NRK - 2 timer siden

Sørgegudstjeneste i Oslo domkirke søndag

Oslo domkirke holder sørgegudstjeneste søndag klokken 11.00. Deres Kongelige Høyheter Kronprinsen og Kronprinsessen deltar.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com