NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:42

NRK - 09 jan 23 kl. 16:05

Forsvaret fortsetter trening av ukrainske soldater

Forsvaret sender nye instruktører til England for å bistå i opplæring av ukrainske soldater. Hærens hurtige reaksjonsstyrke er ferdig med de første innledende ukene av opptreningen av ukrainske soldater. Forsvaret sender nå nye instruktører, opplyser de på sine nettsider. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
England, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forsvaret, fortsetter, treningav , ukrainske, soldater
NRK - 08 mar 23 kl. 15:00

Høgre ber forsvarsministeren gje klare fristar for tiltak etter varslarsakene

Færre vil nå tilråda jenter eit år i førstegongstenesta enn tidlegare, syner ferske tal Norstat har samla inn på vegner av NRK. Målinga blei gjort etter sakene om seksuell trakassering og valdtekter i det norske forsvaret. Nå meiner Høgre at forsvarsminister Bjørn Arild Gram (Sp) må vera tydelegare på kva han nå forventar av endringar i Forsvaret.

Klartale - 19 jan 23 kl. 06:30

Hvordan finne glede i å trene?

Nytt år, nye muligheter, sies det. Dette hører vi hvert år. Og hvert år er det like irriterende for oss som aldri orker å gjøre noe særlig nytt.

NRK - 18 sep 22 kl. 22:46

Ukraina hevder å ha kontroll over viktig elv

Ukrainske styrker har kontroll over Oskil-elven i Kharkiv-regionen, ifølge ukrainske myndigheter. Kontroll over elven er viktig for videre aksjoner mot øst. Det ukrainske forsvaret opplyser i en video på Telegram søndag, at de ukrainske styrkene har krysset Oslkil-elven.

NRK - 07 okt 22 kl. 07:31

Forsvaret starter opptrening av ukrainske soldater i Storbritannia

I midten av oktober starter Det norske Forsvaret opptrening av ukrainske soldater i Storbritannia – De ukrainske soldatene vil i løpet av en fem uker lang treningsperiode få opplæring i grunnleggende soldatferdigheter. Selve treningen starter i uke 42, skriver Forsvaret i en pressemelding. «Operasjon Interflex» er navnet på det britiske initiativ som skal bidra med å trene og utdanne ukrainske soldater i Storbritannia.

Klartale - 01 mar 23 kl. 12:45

Forskere sier trening kan hindre at du dør tidlig

Går du mye på tur? Forskning sier at du trenger rundt 11 minutter hver dag med å gå fort.En internasjonal gruppe med forskere har forsket på trening.

NRK - 02 okt 22 kl. 22:23

Zelenskyj: Ukrainas suksess ikke begrenset til Lyman

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj uttaler seg søndag kveld om det ukrainske forsvarets fremgang. Han sier, uten å gå i detalj, at ukrainske soldaters fremgang «ikke er begrenset til Lyman», ifølge Reuters. Lørdag kveld erklærte Zelenskyj at den strategisk viktige byen Lyman i Donetsk fullt og helt er under ukrainsk kontroll.

NRK - 21 feb 23 kl. 13:35

Melby: – Forsvaret må slutte å tro at kvinner bare fungerer som reklameplakater

Det kommer fortsatt reaksjoner på NRKs avsløring av utbredt seksuell trakassering og overgrep i Forsvaret, blant annet fra Venstre-leder Guri Melby. – Det er ubegripelig at det fortsatt dukker opp nye historier om seksuell trakassering og overgrep mot kvinner i Forsvaret, hvor håndteringen er så dårlig. Jeg er glad for at de tillitsvalgte i dag går ut av møtet med forsvarsministeren og forsvarsledelsen og opplever at det har blitt lyttet til og tatt på alvor, forteller hun.

NRK - 22 feb 23 kl. 23:41

Forsvaret selger billig øl i barer, kobles til trakassering

Forsvaret selger billig alkohol i befalsmesser over hele landet. Skjenkingen har vært et tema i flere straffesaker. Advokat John Christian Elden har jobbet med flere saker fra Forsvaret.

NRK - 23 feb 23 kl. 13:53

Rødt vil ha svar om alkohol i Forsvaret

Rødt krever en gjennomgang av alkoholservingen i Forsvaret, etter NRKs sak om at de selger billige alkohol til sine ansatte. – Forsvarsombudet sier det er på tide å diskutere alkoholkulturen i Forsvaret. Vi mener det er langt på overtid.

NRK - 08 mar 23 kl. 17:45

Forsvaret vil beklage til vernepliktige etter ulovlige kontroller

Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble rammet av den mangeårige og ulovlige praksisen til Forsvarets narkotikagruppe. Forsvaret vil beklage til vernepliktige som ble kastet ut etter ulovlig kontroll, skriver Dagens Næringsliv. Det skjer etter at avisen i forrige uke skrev om at kommende soldater i mange år har blitt kontrollert ulovlig i politiets registre av Forsvarets narkotikagruppe.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Estland utviser russisk diplomat

Utenriksdepartementet i Estland har besluttet å utvise en russisk diplomat som jobber ved den russiske ambassaden i Tallin, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 10 minutter siden

Bistandsadvokat: De pårørende er fornøyd med gjenopptakelse

Bistandsadvokat Håkon Brækhus sier de pårørende er fornøyd med at riksadvokaten har bedt om gjenopptakelse av saken mot Andersen. – Det er klart at slik vi ser det er det mye bedre at dette bringes inn for domstolene, enn at det ikke gjøres det. Så sånn sett er man veldig fornøyd med dagens avgjørelse.

NRK - 15 minutter siden

Styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeid med FN og Interpol for å stoppe ulovlig hogst i regnskogen, skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg er stolt av å kunne lansere norsk støtte til en fornyet fase i samarbeid med Interpol og FN. Denne støtten gjør at de kan fortsette å bistå regnskogsland i etterforskning og forfølgelse av skogkriminalitet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

NRK - 15 minutter siden

Sjødin støtter gjenåpning av drapssak

Viggo Kristiansens mangeårige forsvarer Arvid Sjødin er fornøyd med at riksadvokaten ber om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Det er veldig viktig at riksadvokaten har sørget for at dette vil komme for domstolen. Da kan vi få en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet.

NRK - 30 minutter siden

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding. Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.

NRK - 30 minutter siden

Tre lokale banker slår seg sammen

Sammenslåing av Larvikbanken, Andebu Sparebank og Skagerrak Sparebank ble i går vedtatt. Den sammenslåtte bankens navn vil være Skagerrak Sparebank. Det er et sentralt premiss at alle ansatte skal beholde jobbene og at alle lokalkontorer skal opprettholdes, skriver bankene i en samlet pressemelding.

NRK - 30 minutter siden

Redaktør Fædrelandsvennen: – Riktig avgjørelse

Redaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad mener det var riktig av riksadvokaten å be om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Fordi det vil bidra til at vi kan få noen svar, det hadde vært helt uholdbart om det ene drapet i Baneheia-saken skulle forbli uoppklart, sier Ljøstad til NRK..

NRK - 45 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 1 time siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 1 time siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com