NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 17:03

NRK - 07 sep 23 kl. 13:01

Forskere har laget embryo uten sperm- eller eggceller

Forskere i Israel har klart å lage et embryo, altså et foster i tidlig stadium, uten å bruke spermceller eller eggceller. Fosteret ble laget av stamceller, som ble programmert til å ha visse egenskaper, melder BBC. Fosteret utsondret også hormoner, som ble oppdaget i en graviditetstest. Målet med forskninga er å finne ut mer om fosterets tidlige utvikling – et område vi har svært lite kunnskap om fra før, sier en av forskerne..
Les mer på NRK


Les mer om:
Israel, BBC

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forskerehar , laget, embryo, uten, spermeller , eggceller
Klartale - 31 jul 23 kl. 15:30

– Det er mange som mener mye

– Det er mange som mener mye, og det skrives mye, men jeg forholder meg lite til det. Det sa Emilie Haavi under en presse-konferanse mandag.Det har også vært noen rykter om at laget er splittet.

Klartale - 05 okt 23 kl. 13:30

En ny vaksine kan redde flere hundre tusen liv

Malaria er en sykdom. Sykdommen kommer fra mygg.I 2021 ble 247 millioner mennesker smittet av malaria.

Klartale - 25 sep 23 kl. 11:00

Har hentet prøver fra en asteroide

Sonden Osiris-Rex har tatt prøver fra Bennu. Bennu er en asteroide. Ferden har tatt sju år.

NRK - 25 jul 23 kl. 07:16

Forskere: «Kvelende varme» umulig uten menneskeskapte klimaendringer

De ekstreme temperaturene som har herjet i deler av Nord-Amerika, Europa og Asia denne måneden ville ha vært «praktisk talt umulig» uten menneskeskapte klimaendringer, sa forskere tirsdag. Det skriver nyhetsbyrået AFP. Den nye analysen av forskere fra World Weather Attribution-gruppen, fant også at klimaendringer gjorde den «kvelende varmen» som oppleves i Kina femti ganger mer sannsynlig.

Klartale - Igår: 16:00

Mange lever i hjem uten denne: – Som å kjøre bil uten bilbelte

Jula er høytid for branner i norske hjem. Det viser tall fra brannstatistikk.no.

Klartale - 17 aug 23 kl. 11:40

– Kjærlighet er mye sterkere enn frykt. Noen ganger må du tape for å forstå

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

NRK - 23 okt 23 kl. 04:06

FN: Gaza blir kvalt uten drivstoff

De første nødhjelpsleveransene til Gazastripen har kommet uten drivstoff, ifølge FN-organer. Dette kveler sivilbefolkningen i enklaven, heter det videre. Uten drivstoff vil befolkningen på Gazastripen fortsette å bli kvalt, sier generalkommissær Philippe Lazzarini i FNs nødhjelpsorganisasjon for palestinske flyktninger (UNRWA).

NRK - 29 aug 23 kl. 10:20

Forskere mener 22 mennesker er nok til å bosette Mars

For å etablere en levedyktig koloni på planeten Mars trengs det 22 mennesker, mener amerikanske forskere. Ved hjelp av datasimulering har en gruppe forskere ved George Mason University i Virginia regnet ut hvor mange mennesker som trengs for å etablere en levedyktig koloni på Mars. Studien er omtalt av Phys.

Klartale - 20 sep 23 kl. 12:10

Forskere knytter oljearbeid og kreft sammen

Forskere har sett på de som jobber med olje og sykdommen kreft. De ser at det kan være større sjanse for å få kreft, dersom du har vært oljearbeider.Arbeiderne det gjelder er de som har vært utsatt for stoffet benzen.

Klartale - 21 jul 23 kl. 08:57

Midtbanespilleren vil ut av ensomheten

Torsdag startet verdens-mesterskapet i fotball for kvinner. Norge møtte New Zealand til første kamp og tapte 0–1. Laget var skuffet etter tapet.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 15 minutter siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 10 minutter siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 5 minutter siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 30 minutter siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 30 minutter siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.

NRK - 45 minutter siden

Første kvinne som satt i USAs høgsterett er død

Den tidlegare høgsterettdommaren Sandra Day O'Connor er død, opplyste USAs høgsterett fredag. O'Connor blei 93 år, var den første kvinna som sat i USA sin høgsterett, skriv CNN. I 2018 blei det kjend at ho hadde blitt diagnostiert med eit tidleg stadium av demens, som truleg var av typen Alzheimer.

NRK - 45 minutter siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivilt søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta i eit sivilt søksmål om hans rolle i angrepet mot Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 45 minutter siden

137 gisler fortsatt fanget på Gazastripen ifølge Israel

115 menn, 20 kvinner og to barn holdes fortsatt som gisler på Gazastripen, opplyser en israelsk regjeringstalsmann fredag. Blant gislene er det 126 israelske statsborgere og elleve utlendinger, opplyser talsmann Eylon Levy. Uttalelsen kom fredag etter at våpenhvilen ble brutt og Israel gjenopptok kamphandlingene mot enklaven.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com