NRK > Nyheter

Tuesday, 29 November, 23:09

NRK - 28 sep 22 kl. 15:25

Forskere: Katastrofalt år for isbreene i Sveits

Isbreene i Sveits har mistet 6 prosent av volumet siden nyttår, ifølge en ny rapport. Flere mindre breer er nå i praksis borte, og målingene her er derfor stanset. – 2022 var et katastrofalt år for de sveitsiske isbreene. Alle is-smelterekorder ble knust, heter det i den nye rapporten fra kryosfære-kommisjonen til det sveitsiske vitenskapsakademiet. Tre kubikkilometer is har smeltet bort så langt i år.
Les mer på NRK


Les mer om:
Sveits, Alpene, Sahara, Europa

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forskere, Katastrofaltår , for, isbreenei , Sveits
Klartale - 31 aug 22 kl. 08:41

Jorda vår smelter bort

Endringene i klimaet blir tydeligere. Klar Tales journalist har opplevd på nært hold hvordan isbreene smelter. Smeltingen er nok et bevis på hvilken situasjon kloden befinner seg i.

Klartale - 31 aug 22 kl. 06:30

Se hva som skjer med isbreene våre

Den kommer brått på deg. Gjemt mellom stupbratte fjell, svingete vei og tett skog. Bøyabreen er en av Jostedalsbreens brearmer.

NRK - 28 sep 22 kl. 16:57

Forskere: – Et katastrofalt år for isbreene i Sveits

Isbreene i Sveits har mistet 6 prosent av volumet siden nyttår, ifølge en ny rapport. Tidligere smelterekorder ble knust av hetebølgene som rammet Europa. Flere mindre breer er nå i praksis borte, og målingene her er derfor stanset.

Klartale - 09 nov 22 kl. 15:05

De siste åtte årene har vært de åtte varmeste

De siste åtte årene har vært de åtte varmeste som er målt noensinne. Det viser ny rapport fra Verdens meteorologi-organisasjon (WMO). Rapporten ble lagt fram på åpningen av klimatoppmøte søndag.

E24 - 29 sep 22 kl. 18:41

Skulle norske gassrør bli angrepet, vil det være katastrofalt for Europa, sier gassekspert.

Fem gassrør kobler den norske sokkelen med kontinentet. Skulle disse angripes, kan det være katastrofalt for Europa..

Aftenposten - 29 sep 22 kl. 18:44

Norske rør leverer nesten halvparten av gassen til Europa - et angrep vil være katastrofalt

Fem gassrør kobler den norske sokkelen med kontinentet. Skulle disse angripes, kan det være katastrofalt for Europa..

Klartale - 30 sep 22 kl. 13:15

Asiatiske byer synker

Flere årsaker skyldes at byene synker.Blant annet blir det flere folk. Og flere samler seg rundt de samme stedene.

Dagbladet - 02 aug 22 kl. 04:09

- Kan bli katastrofalt

En rekke forskere advarer om at risikoen for global samfunnskollaps eller menneskelig utryddelse er «farlig underforsket»..

NRK - 18 maj 22 kl. 10:00

Fire nye klimarekorder på kloden i 2021

Klimaet endres rett foran øynene på oss, konkluderer en ny rapport fra Verdens meteorologiorganisasjon (WMO). Ifølge rapporten har de siste sju årene vært de varmeste sju årene noen gang. Ifølge rapporten ble det satt fire negative klimarekorder i 2021.

Dagbladet - 18 nov 22 kl. 14:47

Frykter bakterie-boom

Tonnevis av bakterier kan bli frigitt når isbreene smelter, ifølge en ny studie. - Vi tenker på isbreer som et stort lager av frossent vann, men de er også økosystemer i seg selv, sier forsker..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Stort britisk fugleinfluensa-utbrudd

Britene kan måtte slite med å få kalkun på bordet i til jul. Halvparten av landets frittgående kalkuner og gjess er gått tapt som følge av fugleinfluensa. Utbruddet er landets største noensinne, skriver Reuters.

NRK - 15 minutter siden

USA advarer mot tyrkisk bakkeoperasjon i Syria

Fremskrittene som er gjort i kampen mot IS, vil stå i fare dersom Tyrkia går inn med bakkestyrker i Syria, advarer forsvarsdepartementet i USA. Tyrkia har gjennomført en rekke bombeangrep i Syria retter bombeeksplosjonen i Istanbul der seks mennesker ble drept. Tyrkia hevder at YPG og PKK sto bak angrepet, noe de kurdiske gruppene avviser.

NRK - 4 timer siden

Ringeriksbanen tilbake til Bane Nor

Ringeriksbanen fortsetter som fellesprosjekt i Nye Veier. Dette ble klart da budsjettavtalen mellom regjeringspartiene og SV ble presentert i kveld, skriver Hallingdølen. I sitt budsjettforslag tidligere i høst foreslo regjeringen å splitte jernbane og ny E16 slik at jernbanen skulle tilbakeføres til Bane Nor..

NRK - 4 timer siden

76 millioner kroner til Stad skipstunnel

Ap, Sp og SV har i budsjettforhandlingene blitt enige om at Stad skipstunnel får 76 millioner kroner i oppstartsmidler over neste års statsbudsjett. –Skipstunnelen er et svært viktig prosjekt for et maritimt midtpunkt som Møre og Romsdal. Nå gjelder det å få spaden i jorda så fort som mulig, sier Per Vidar Kjølmoen, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet..

NRK - 3 timer siden

Eldreombudet legges ned

Fra 1. juli 2023 er det over og ut for Eldreombudet som ikke fikk midler til videre drift over statsbudsjettet 2023. Ombudet var foreslått lagt ned i forslaget til statsbudsjett.

NRK - 45 minutter siden

Enighet mellom SAS og kabinansatte

Det er enighet i lønnsoppgjøret mellom Norsk kabinforening og SAS Norge. Avtalen innebærer en lønnsøkning på 3,7 prosent for alle kabinansatte fra nyttår. – Vi har fått på plass en avtale og sikret våre medlemmer et moderat lønnsløft som er i takt med resten av samfunnet, sier Bjarte Stedje, styreleder i Norsk Kabinforening til NRK De kabinansatte i SAS var klar til å ta ut rundt 500 medlemmer ut i streik om partene ikke ble enige, men enigheten nå gjør at SAS unngår konflikt rett før en travel julehøytid.

NRK - 2 timer siden

Lege sikta for å utnytta stillinga si til å ha sex

Legen frå Rogaland er sikta for å ha skaffa seg seksuell omgang ved «misbruk av stilling, avhengighetsforhold eller tillitsforhold», noko som kan gi opp til seks års fengsel. Han blei varetektsfengsla i ei veke, men anka fengslinga, i dag har lagmannsretten forkasta anken. Mannen nektar straffskuld, skriv forsvararen hans, Christina Marie Steensnæs Winsor, i ein SMS til NRK.

NRK - 1 time siden

61 migrantar redda i Den engelske kanal

Franske styresmakter redda 61 migrantar, enkelte av dei barn, i Den engelske kanal tysdag. Stille sjø har ført til at mange migrantar den seinare tida har prøvd å kome seg over kanalen til Storbritannia i små båtar, melder Reuters. Personane som blei plukka opp skal ha vore frå Afghanistan, India, Iran og Pakistan..

NRK - 1 time siden

Journalist skoten og drepen i Colombia

Den colombianske journalisten Wilder Alfredo Cordoba blei skoten og drepen i byen La Union i Colombia tysdag. Han var sjef for ein lokal TV-kanal som var kritisk til dei lokale styresmaktene og den ustabile situasjonen i regionen, ifølge den colombianske organisasjonen for pressefridom. Dei ber styresmaktene undersøke om drapet kan knytast til arbeidet Cordoba gjorde som journalist.

NRK - 1 time siden

Førebur evakuering på Hawaii

Innbyggarar som bur i nærområda til vulkanen Mauna Loa på Hawaii, blir bedne om å gjere seg klare til å evakuere. Utbrotet starta seint søndag kveld lokal tid, og er det første utbrotet på vulkanen på nesten 40 år. Ifølge styresmaktene når lavaen som no blir kasta ut av krateret ei høgde opp mot 60 meter, melder AFP.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com