Klartale > Nyheter

Saturday, 15 June, 03:47

Klartale - 14 jun 23 kl. 13:40

Formannskap

Formannskapet er kommunens nest øverste politiske organ. Medlemmene er et utvalg av politikerne i kommunestyret. Blant andre ordføreren og vara-ordføreren.De forbereder saker til kommunestyret. Blant annet økonomiplan, budsjett og skatt.
Les mer på Klartale


Les mer om:
Oslo, Klar Tales

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Formannskap
NRK - 01 apr 23 kl. 16:57

Ukraina kaller russisk FN-formannskap et «slag i trynet»

Ukrainas utenriksminister Dmytro Kuleba kaller Russlands formannskap i FNs sikkerhetsråd for et «slag i trynet» på Twitter. – Jeg ber alle medlemmer av Sikkerhetsrådet om å motarbeide et hvert russisk forsøk på å misbruke formannsskapet, skriver Kuleba. Russland overtok i dag formannskapet i Sikkerhetsrådet, i henhold med den regelmessige månedlige rulleringen blant rådets medlemmer..

NRK - 07 jun 23 kl. 21:15

EU vil bedre forholdet til Latin-Amerika

EU varsler gjenoppbygging av forholdet til Latin-Amerika i et forsøk på å gjøre seg mindre avhengig av Kina og samtidig øke innflytelsen i regionen. – Noen ganger har dette partnerskapet blitt tatt for gitt eller til og med forsømt, sa EUs utenrikssjef Josep Borrell onsdag da EU presenterte sin plan for å styrke forholdet til Latin-Amerika. EUs bånd til regionen har vært preget av en feilslått fullføring av en omfattende handelsavtale med Mercosur-gruppen, som består av Argentina, Brasil, Uruguay og Paraguay, etter to tiår med forhandlinger.

NRK - 01 jul 23 kl. 11:25

Sanchez sparker i gang EU-formannskapet med Kyiv-besøk

Spanias statsminister Pedro Sánchez er i Kyiv for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lørdag, på den første dagen av Spanias formannskap i EU. – Jeg ønsket at det spanske EU-formannskapet skulle starte sammen med Zelenskyj, skriver Sanchez i en Twitter-melding lørdag morgen, som inkluderer bilder av at han ankommer togstasjonen i Kyiv. Sanchez sier formålet med reisen er å formidle Europas fortsatte solidaritet med Ukraina.

NRK - 01 jul 23 kl. 17:04

Sanchez lover Ukraina-pakke til en verdi av 650 millioner

Spanias statsminister Pedro Sánchez er i Kyiv for å møte Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj lørdag og lover en hjelpepakke verdt 650 millioner kroner. Ukraina-pakken skal hjelpe landet finansiere små og mellomstore ukrainske forretningsvirksomheter, sier Sanchez i en tale til den ukrainske nasjonalforsamlingen. Besøket finner sted på den første dagen av Spanias formannskap i EU.

E24 - 13 jul 23 kl. 11:56

Formannskapet i EU, fra Ikea til siesta?

Med den jevnlige rokeringen av EUs formannskap fra Sverige til Spania, må samtlige EU-kommentatorer legge IKEA-spøkene på den selvmonterte hylla til fordel for siesta..

NRK - 23 aug 23 kl. 12:23

Putin vil styrke Brics-landenes rolle i verden

Via video talte Russlands president Vladimir Putin til Brics-møtet i Sør-Afrika. Putin sa at han vil bruke Russlands formannskap i gruppen neste år til å styrke gruppens rolle i verden. Brics – som består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – har toppmøtet i Sør-Afrika denne uka.

NRK - 23 aug 23 kl. 12:23

Putin vil styrke Briks-landenes rolle i verden

Via video talte Russlands president Vladimir Putin til Briks-møtet i Sør-Afrika. Putin sa at han vil bruke Russlands formannskap i gruppen neste år til å styrke gruppens rolle i verden. Briks – som består av Brasil, Russland, India, Kina og Sør-Afrika – har toppmøtet i Sør-Afrika denne uka.

NRK - 01 dec 23 kl. 23:33

Norge blir gjesteland i G20

Brasil har invitert Norge med på laget når landet overtar formannskapet for G20-arbeidet neste år. – Brasil har vist oss stor tillit ved å invitere oss til å bidra til G20-arbeidet det neste året. Det gjenspeiler det brede og gode samarbeidet vi har og har hatt med Brasil på mange områder gjennom mange år, og vi ser fram til å bidra i arbeidet, sier statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) i en pressemelding sent fredag kveld.

NRK - 05 jan 24 kl. 09:54

Italia lovar Zelenskyj-støtte i G7

1. januar overtok Italia det rullerande formannskapet i G7-gruppa. I ein telefonsamtale med Ukraina sin president Volodymyr Zelenskyj torsdag, forsikra statsminister Meloni Ukraina sin president at om at Russland si krigføring mot nabolandet vil stå sentralt under Italia sitt formannskap, ifylgje italienske medium.

Fler nyheter fra Klartale

Klartale - 11 timer siden

Kan Orderud-saken bli åpnet igjen?

Orderud-saken er 25 år gammel. I 1999 ble tre personer drept på Orderud gård på Romerike. Disse var ekteparet Kristian og Marie Orderud.

Klartale - 13 timer siden

Frykter at flere hundre tusen kan sulte i hjel

FN har en skala for hungersnød. Skalaen IPC sier noe om hvor alvorlig mangelen på mat er. Den går fra tallet 1 til 5, der 5 er det øverste nivået.

Klartale - 15 timer siden

Nordlendinger er mest redde for krig i Norge

I Nordland, Troms og Finnmark er 43,2 prosent redd for krig. På Østlandet er 26,6 prosent redd for krig. Det skriver Forsvarets forum.

Klartale - 15 timer siden

– Dyrere enn noensinne

Det har blitt dyrere å leie leilighet i Oslo og Trondheim. Nå koster det 9 prosent mer enn i fjor. I Stavanger er det 18 prosent dyrere, mens det er 14 prosent dyrere i Bergen.

Klartale - 15 timer siden

Et dikt om dysleksi

Dette er et debattinnlegg (i diktform). Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - 17 timer siden

Norge sikret seg rekordmange medaljer

EM i friidrett er over. Fra 7. til 12.

Klartale - 19 timer siden

Politiet fant to døde kvinner

Politiet fant to døde kvinner torsdag. De var i sitt hjem på Forus i Stavanger. De to skal være i familie.

Klartale - 21 timer siden

– I dag står altfor mange utenfor arbeidslivet

Dette er et debattinnlegg. Meningene er skribentens egne. Din klare mening kan sendes inn her.

Klartale - Igår: 16:00

Stadig flere unge får nyheter på TikTok

TikTok vokser som nyhetskanal for unge. Det er blitt det sosiale mediet flest unge bruker for å få med seg nyheter. Det kommer fram i en rapport fra Kantar Media.

Klartale - Igår: 14:55

PST: Norske barn skal ha hyllet terrorister på nett

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har fulgt med på et nettverk. Det består av ungdommer. Noen av dem skal være 12 år gamle.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com