NRK > Nyheter

Sunday, 05 December, 05:11

NRK - 24 aug 21 kl. 02:34

Forlenger stenging i Tunisia

Tunisias president Kais Saied forlenger suspenderingen av landets nasjonalforsamling, melder Reuters. Saied avsatte regjeringen og suspenderte nasjonalforsamlingen for en måned siden. Regjeringen anklaget Saied for kupp, og flere folkevalgte er arrestert for å ha kommet med beskyldninger om kupp. Rett før Saied satte de folkevalgte til side, var det store demonstrasjoner mot regjeringens håndtering av den økonomiske krisen i landet. Myndighetene har også fått kritikk for håndteringen av koronakrisen.
Les mer på NRK


Les mer om:
Kais Saied, Reuters, Saied, USA, Antony Blinken, Tunisia

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forlenger, stengingi , Tunisia
NRK - 16 maj 21 kl. 21:55

Norge jobber med Kina og Tunisia

FN-ambassadør Mona Juul, sier at de jobber med å få til en enighet fra Sikkerhetsrådet etter at de i et åpent møte i dag har hørt alle landenes syn på situasjonen. – Vi er rimelig oppmuntret i den grad at vi hørte fra alle rådsmedlemmene at det nå er behov for å få en slutt på voldshandlingene og etablere en våpenhvile, sier hun til NRK. Juul forteller at det alltid er vanskelig når 15 medlemmer skal uttale seg med samme språk.

NRK - 17 maj 21 kl. 05:21

Ingen enighet i sikkerhetsrådet

Norge, Kina og Tunisia klarte heller ikke søndag å overbevise FNs mektigste organ til å enes om en resolusjon om krigen mellom Israel og Hamas på Gazastripen. De tre medlemslandene i Sikkerhetsrådet forsøkte uten hell i lukkede møter mandag og onsdag å få til en samlet uttalelse fra rådet om en umiddelbar de-eskalering av konflikten, men de mangler USAs støtte. USA mener ifølge diplomater at en slik uttalelse vil forstyrre den diplomatiske innsatsen som gjøres for å få slutt på kamphandlingene.

Klartale - 26 jul 21 kl. 09:54

Stor uro i Tunisia

I helga har det vært flere store protester i Tunisia i Afrika. Nå har president Kais Saied fjernet hele regjeringen. Han har også stengt parlamentet i landet..

Aftenposten - 26 jul 21 kl. 20:25

Portforbud og protester i Tunisia. Ekspert avviser kupp.

Nå er det innført portforbud etter voldelige korona-protester. Men Tunisia-ekspert Joachim Nahem tror ikke landet er….

NRK - 13 aug 21 kl. 14:45

Migranter tørstet i hjel i Tunisia

To kvinner og fire barn fra Niger er funnet omkommet i Sahara-ørkenen sørvest i Tunisia, der de tilsynelatende tørstet i hjel. Ifølge en lokal tjenestemann ble de seks funnet 2 kilometer fra grensa til Algerie, nær landsbyen Tozeur..

NRK - 08 okt 21 kl. 02:05

Flere skadd i togulykke i Tunisia

Minst 33 personer skal være skadd etter en kollisjon mellom to persontog sør i Tunisia torsdag kveld, ifølge nyhetskanalen TAP. Det er iverksatt undersøkelser for å finne årsaken til ulykken, skriver CNN..

Klartale - 12 okt 21 kl. 16:45

Mange demonstrerer mot presidenten

For 11 uker siden sparket Kais Saied Tunisias regjering. Saied er president i landet. Tusenvis av tunisiere har vært samlet i gatene for å demonstrere mot Saied.

NRK - 11 maj 21 kl. 09:27

Forlenger kompensasjonsordning

Regjeringen forlenger kompensasjonsordningen for næringslivet med fire måneder, sier næringsminister Iselin Nybø (V) til E24. – Usikkerheten er fortsatt stor, og de små og store jobbskapere våre trenger forutsigbarhet, sier hun. Fristen var opprinnelig satt til 1.

NRK - 14 maj 21 kl. 11:39

Forlenger kjøp av flyruter

Samferdselsdepartementet forlenger avtalene om å opprettholde et minimumstilbud på enkelte flyruter..

NRK - 24 maj 21 kl. 12:24

Iran forlenger avtalen med IAEA

Iranske styresmakter har informert Det internasjonale atomenergibyrået at dei forlenger avtalen dei har med ein månad, melder Reuters. Den opphavlege avtalen, som gjorde at IAEA hadde tilgang på overvakingsbilete frå atomreaktorane, gjekk ut i helga. Forlenginga gjer at samtalane om å få atomavtalen med Iran på sporet igjen, kan halde fram..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 09 nov 21 kl. 16:18

Stans i togtrafikken på Oslo S

Det er store togforsinkelser på Oslo S etter et problem ved Brynsbakken stasjon. Det gjør at flere tog står stille på Oslo S. – Alle tog som går forbi Brynsbakken står stille.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:08

Fengslet etter dødelig slagsmål

To av de tre som er siktet for grov kroppsskade med døden til følge etter et slagsmål i Grimstad i helgen, er varetektsfengslet i to uker. Sistemann er løslatt. Det opplyser politiadvokat Geir Magne Søfteland til NTB tirsdag ettermiddag.

NRK - 09 nov 21 kl. 16:01

Alvorlig trafikkulykke

Politiet er på vei til en alvorlig trafikkulykke mellom bil og lastebil ved Skogmoen i Nordland..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:52

Anbefaler munnbind i Bergen

Smittevernoverlegen i Bergen anbefaler munnbind i Bergen. Det skriver Bergens Tidende..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:39

FHI ber Bergen vurdere tiltak

I et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke ba FHI Bergen om å vurdere en rekke nye tiltak, skriver Bergens Tidende. Bakgrunnen er at kommunen opplever økt smittepress. Etter et møte mellom Bergen og FHI i slutten av forrige uke, kommer det frem at FHI ber kommunen å vurdere en rekke tiltak de har utarbeidet for kommuner som opplever økt smittepress.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:15

Ørliten fredsmulighet for Etiopia

Utenlandske utsendinger jobber intenst for å stanse krigføringen i Etiopia og hindre en fryktet opptrapping. Håpet er at et nytt framstøt som Den afrikanske union står i spissen for, kan føre til stans i fiendtlighetene. FN har denne uka advart om stor fare for at Etiopia kastes ut i en mer omfattende borgerkrig..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:16

Legger frem budsjett på mandag

SV legger fram sitt alternative statsbudsjett mandag 15. november klokken 11, i forkant av forhandlinger med regjeringen om neste års budsjett. SVs alternative budsjett viser endringene partiet vil gjøre sammenlignet med budsjettet til Solberg-regjeringen og danner grunnlag for de videre forhandlingene med Ap og Sp.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Dømt til tvungent psykisk helsevern

59-åringen som i mai drepte sin egen mor med hagle i Lyngdal, er dømt til tvungent psykisk helsevern. Retten mener at det er stor gjentakelsesfare. – Det er snakk om en svært alvorlig handling, drap begått med hagle, står det i dommen fra Agder tingrett, ifølge Fædrelandsvennen.

NRK - 09 nov 21 kl. 15:17

Russerne diskuterer migrant-krise

Russlands president Vladimir Putin og hans hviterussiske kollega Aleksandr Lukasjenko diskuterte tirsdag migrant-situasjonen på den polske grensen. De to presidentene er spesielt bekymret for utplassering av polske militære styrker langs grensen, ifølge en hviterussisk uttalelse, melder NTB..

NRK - 09 nov 21 kl. 15:11

Tine får ny skje

Tine har fått på plass en ny og lengre bambusskje etter å ha fått massiv kritikk for den korte de opprinnelig hadde. Tilbakemeldingene har vært positive, men ikke alle er helt fornøyde, sier Tine til Nationen. – Vi har allerede fått positive tilbakemeldinger på at skaftet er lengre og at den oppleves som bedre å spise av.
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt