NRK - 26 maj 23 kl. 03:30

Forhandlingene om gjeldstaket fortsetter

Arbeidet med å få på plass en avtale om gjeldstaket i USA pågår fremdeles, melder Representantenes hus-leder Kevin McCarthy. – Det er vanskelig. Men vi jobber på og vi skal fortsette å jobbe til vi kommer på plass, sier McCarthy torsdag kveld lokal tid. (NTB).
Les mer på NRK


Les mer om:
USA, Representantenes, Kevin McCarthy, McCarthy, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forhandlingeneom , gjeldstaket, fortsetter
NRK - 02 maj 23 kl. 00:27

USAs finansminister: Gjeldstaket må heves innen 1. juni

Presset øker for å heve gjeldstaket i USA. Mandag sa finansminister Janet Yellen at gjeldstaket må heves innen 1. juni for å unngå mislighold.

NRK - 08 maj 23 kl. 22:49

USAs finansminister sier gjeldstaket må heves

Finansminister Janet Yellen sier den amerikanske regjeringen kan gå tom for penger allerede 1. juni og sier Kongressen må heve gjeldstaket Dersom gjeldstaket ikke heves, kan ikke regjeringen låne mer penger og vil dermed ikke kunne dekke løpende utgifter og betjene eksisterende gjeld. – Dersom statsgjelden misligholdes, vil det være et stort slag mot USAs økonomi.

NRK - 15 maj 23 kl. 00:45

Nytt møte om gjeldstaket i USA tirsdag

USAs president Joe Biden sier at han forventer å møte lederne for Kongressen tirsdag, hvor de skal gjenoppta diskusjon om gjeldstaket. USAs finansminister Janet Yellen advarte sist uke om at dersom ikke republikanerne i Representantenes hus ikke går med på å heve gjeldstaket, og lar regjeringen låne mer penger, kan statskassen være tom allerede 1. juni.

NRK - 17 maj 23 kl. 18:09

Biden har stor tro på at USA unngår bankerott

Samtalene med republikanerne har vært produktive, og man kommer til å bli enige, sier USAs president Joe Biden om en heving av det såkalte gjeldstaket. – Jeg har stor tro på at vi blir enige om budsjettet, og at USA unngår statsbankerott, fordi det ikke finnes noe alternativ, sa Biden under en pressekonferanse før han reiser til G7-toppmøtet i Japan. Gjeldstaket selvpålagt grense for hvor mye den amerikanske staten kan ta opp i lån.

NRK - 31 maj 23 kl. 21:21

Biden vil uttale seg om gjeldstaket onsdag kveld

USAs president Joe Biden vil uttale seg om det amerikanske gjeldstaket onsdag kveld, opplyser Det kvite hus ifølge Reuters. Vidare heiter det at Biden forventar at avtalen vil vere klar til signering innan 5. juni, dagen då finansdepartementet seier at den amerikanske statskassa går tom om gjeldstaket ikkje blir heva.

NRK - 20 maj 23 kl. 01:29

Forhandlingene om gjeldstaket i USA gjenopptas

Forhandlingene om gjeldstaket i USA gjenopptas, sier Representantenes hus' leder Kevin McCarthy og en tjenesteperson i Det hvite hus. McCarthy sier i et intervju med Fox Business at forhandlingene blir gjenopptatt fredag kveld amerikansk tid. En tjenesteperson i Det hvite hus bekrefter det samme.

NRK - 15 maj 23 kl. 22:53

Forhandlingene om USAs statsgjeld fortsetter

President Joe Biden gjør nå et nytt forsøk på å få Republikanerne med på å heve det såkalte gjeldstaket for å hindre at USAs statskasse går tom. Tirsdag er det klart for en ny runde med samtaler mellom presidenten og Republikanernes leder i Representantenes hus, Kevin McCarthy. Flere andre kongressledere deltar også.

NRK - 07 maj 23 kl. 15:51

USA: Yellen advarer mot gjeldsforhandlinger under tvang

USAs sentralbanksjef Janet Yellen advarer mot å holde amerikanerne som gissel under forhandlingene om å heve gjeldstaket. I et intervju med ABC News advarer Yellen Kongressen, og sier sentralbanken bare har penger til å betale statens utgifter til et stykke ut i juni om ikke gjeldstaket blir hevet. For å godta å heve gjeldstaket krever republikanerne at president Joe Biden går med på store nedskjæringer på budsjettet, mens Biden og demokratene ikke vil godta at det settes betingelser.

NRK - 24 maj 23 kl. 22:39

Fortsetter forhandlingene om gjeldstaket

Forhandlingene om det amerikanske gjeldstaket mellom demokrater og republikanere vil fortsette utover kvelden. Det sier leder i Representantenes hus Kevin McCarthy, ifølge Reuters..

NRK - 20 apr 23 kl. 05:56

Biden og McCarthy i tvekamp om gjeldstaket som kan gjøre USA statsbankerott

President Joe Biden og Republikanernes kongressleder Kevin McCarthy barker sammen om USAs enorme gjeld. Republikanerne tar landet som gissel, sier Biden. De to kamphanene har denne uken utkjempet kampen på hver sin arena: McCarthy dro til Wall Street og forklarte børsmeglerne der hvordan han bare vil øke gjeldstaket hvis utgiftene også kuttes.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

USA og Norge skal samarbeide om mineralutvinning

Det hvite hus kunngjorde natt til torsdag at USA og Norge skal inngå et «langvarig partnerskap» om utvinning og prosessering av kritiske mineraler, både i egne land og på verdensbasis. Det melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 45 minutter siden

EU varsler sanksjoner mot Iran

EU har varslet at de vil innføre nye sanksjoner mot Iran etter angrepet mot Israel forrige uke. Det melder Reuters. De følger dermed etter USA, og vil i likhet med dem forsøke å ramme Irans drone- og missilprogram med sanksjonene..

NRK - 1 time siden

Qatar revurderer rollen som mekler mellom Hamas og Israel

Qatar revurderer rollen som mekler i samtalene om våpenhvile mellom Israel og Hamas, melder nyhetsbyrået Reuters. Qatars statsminister sjeik Mohammed bin Abdulrahman Al Thani forklarer det med at Qatars rolle blir misbrukt av enkelte politikere til gunst for egne politiske interesser. Qatar-statsministeren utdypet ikke utsagnet ytterligere, skriver Reuters.

NRK - 1 time siden

Truet beboere med jernstang

Politiet melder at de har pågrepet en mann i Bærum. Han skal ha truet flere beboere i et bofellesskap med en jernstang, opplyser de. Mannen skal ikke ha vært samarbeidsvillig, men pågripelsen gikk ifølge politiet for seg uten særlig dramatikk.

NRK - 1 time siden

Minst syv skal være drept etter israelsk luftangrep i Rafah

Minst syv personer skal være drept etter et israelsk luftangrep i Rafah, sør i Gaza. Det melder Al Jazeera, som viser til det palestinske nyhetsbyrået Wafa. Blant de drepte skal det ha vært tre barn..

NRK - 2 timer siden

Mann pågrepet – skal ha viftet med revolver

Politiet i Oslo har pågrepet en mann utenfor en dagligvarebutikk i Storgata. Han skal ha viftet med en revolver. – Det var flere personer i området, men ingen er skadet.

NRK - 2 timer siden

Svensk IS-kriger dømt til fengsel – voldtok barnebrud 100 ganger

En svensk IS-kriger som giftet seg med et barn i Syria er dømt til 10 års fengsel i Sverige, skriver Expressen. Mannen skal ha voldtatt sin barnebrud rundt 100 ganger. Den 12 år gamle jenta var datter av en svensk kvinne, som også hadde tilsluttet seg IS.

NRK - 3 timer siden

Politijakt pågår i Bollnäs i Sverige – rundt 60 personer er stengt inne

Rundt 60 personer er innestengt i et konferanselokale i Bollnäs i Sverige som følge av en pågående politijakt. Politiet leter etter en bevæpnet person. Ingen skal være skadd eller pågrepet.

NRK - 3 timer siden

Zelenskyj: Ukraina har angrepet russisk flyplass på Krim

Onsdag formiddag meldte ukrainske medier at ukrainske styrker sammen med etterretningstjenesten sto bak et droneangrepet på den russiske flybasen Dzjankoi på Krim. Onsdag kveld bekreftet president Zelenskyj angrepet da han talte via videolenke til EU-toppmøtet i Brussel. – I dag lyktes våre forsvarsstyrker å ramme et av okkupantenes viktige militær anlegg på Krim.

NRK - 3 timer siden

Funn av død person i Sande på Sunnmøre

Politiet melder at det er gjort funn av ein død person i vatnet i Gursken i Sande kommune på Sunnmøre. Politiet er på staden og opplyser at det ikkje er noko som tyder på eit straffbart forhold. Politiet skal gjere undersøkingar på stadne og avhøyre vitne..

Mest delt i dag

  Mest delt i går   Nyhetspressen i Sociala medier

   Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

   Liknende Nyheter


   Prenumerert på nyheter (RSS)

   Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.


   Siste Nyheter

   Økonominyheter
   Om oss

   Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

   RSS

   Kontakt

   contact@nyhetspressen.com