NRK > Nyheter

Torsdag, 29 Juli, 18:15

NRK - 22 feb. 21 kl. 10:00

Foreslår å legge ned Sametinget

Tre stortingsrepresentanter fra Fremskrittspartiet foreslår å legge ned Sametinget. Per-Willy Amundsen, Helge André Njåstad og Bengt Rune Strifeldt kaller Sametinget «et byråkratisk pengesluk». Frp har lenge hatt avvikling av Sametinget som mål..
Les mer på NRK


Les mer om:
Fremskrittspartiet, Sametinget, Willy Amundsen, André Njåstad, Bengt Rune Strifeldt

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Foreslårå , legge, ned, Sametinget
VG - 26 feb. 21 kl. 16:29

Nytteløst forslag om å legge ned Sametinget

VG slo i leder 23. februar fast at Frps forslag om å legge ned Sametinget er uklokt. Det er vi selvsagt enige i, men vi mener at Stortinget uansett ikke har myndighet til å legge ned Sametinget..

NRK - 07 april 21 kl. 09:32

Keiino-Fred til Sametinget

Fred René Buljo, kjent fra bandet Keiino, stiller som første kandidat på Árjas liste til Sametinget, melder Sagat. Buljo var vararepresentant på Sametinget fra 2013 til 2017 for Árjas og stiller nå på partiets liste i Sør-Norge..

NRK - 08 april 21 kl. 09:30

Lakseforvaltning til Sametinget

Jon-Christer Mudenia i partiet Árja fremmer forslag om at Sametinget og Tanavassdragets fiskeforvaltning burde ha ansvaret for forvaltningen av laksefiske i Tanavassdraget. Det kommer etter myndightenes vedtak om å stenge alt laksefiske der i år..

NRK - 14 juli 21 kl. 21:54

Flere skal stemme ved sametingsvalg

I forkant av nytt valg til Sametinget har valgmanntallet økt med over tre tusen nye velgere. I alt er det registrert 20.005 velgere i manntallet.

VG - 22 feb. 21 kl. 23:34

Dette blir det ikke noe av, Frp

Et Frp i trøbbel drar en klassiker og vil nok en gang legge ned Sametinget..

NRK - 22 feb. 21 kl. 20:27

Vil legge ned romleir

Fremskrittspartiet støtter rådmannen i Tønsberg som vil legge ned romleiren i byen. Rådmannen mener blant annet at manglende brannsikkerhet og dårlige hygieniske forhold taler for å legge ned tilbudet. SV vil beholde leiren, som ligger i Slagendalen..

NRK - 21 juni 21 kl. 14:57

Apple Daily legger ned

Avisa Apple Daily i Hongkong blir tvunget til å legge ned etter å ha blitt anklaget av kinesiske myndigheter. I forrige uke ble redaktøren og flere andre ledere arrestert, og alle bankkontoer frosset av politiet i Hongkong. I dag bestemte styret å legge ned etter at de fleste ansatte har sagt opp, melder nyhetsbyrået Reuters..

NRK - 30 jan. 21 kl. 15:34

Nyvalgt presidentkandidat for NSR

Norske Samers Riksforbund (NSR) har ved sitt digitale landsmøte 30. januar enstemmig valgt sjøsamen Silje Karine Muotka som sin presidentkandidat for sametingsvalget 2021, NSR er landets største samiske organisasjon, og har flertall på Sametinget..

NRK - 19 feb. 21 kl. 12:26

Samene skal bli oftere konsultert

Regjeringen forslår at det skal bli lovfestet plikt til å konsultere Sametinget i saker som angår samer. – Det vil bidra til mer effektive prosesser og større forutsigbarhet for partene, mener sameminister Linda Hofstad Helleland..

NRK - 04 mars 21 kl. 10:06

Teater for døve med høyrande sjef

Fleire er opprørte over at Teater Manu sin nye sjef er høyrande. – Som om ein Oslo-mann skulle vore president i Sametinget, seier Ditte Emilie Hatlelid..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 30 minutter siden

Sint kunde knuste rute med vedkubbe

En person har knust en vindusrute på Kiwi på Kvam. Personen var forbannet og lot det gå ut over bygget med en vedkubbe. Politipatruljen som rykket ut til stedet, har en formening om hvem de tror det kan være som har forårsaket skadene, skriver GD..

NRK - 30 minutter siden

Kvinne i 40-årene funnet død

Politiet opplyser at personen som ble funnet død i Fredrikstad torsdag, er en kvinne i 40-årene. Dødsfallet blir betegnet som mistenkelig. Ifølge politiet var ikke kvinnen bosatt i den aktuelle leiligheten.

NRK - 30 minutter siden

Nå er Trolltunga nasjonal turiststi

Miljødirektoratet har torsdag gitt Trolltunga i Ullensvang status som nasjonal turiststi. – Vi er glade for at vi nå kan autorisere Trolltunga som nasjonal turiststi, et verdenskjent ikon der naturens eget verk utgjør attraksjonskraften, sier Ellen Hambro, direktør i Miljødirektoratet, i en presesmelding..

NRK - 45 minutter siden

Sju personer i kollisjon på E18

En bil har kjørt inn i en annen bakfra i østgående retning på E18 ved Grenstøl i Tvedestrand. Totalt er sju personer involvert i ulykken. Ingen er fastklemte og alle er bevisste.

NRK - 45 minutter siden

Mann funnet død i Tønsberg

En mann er funnet død langs en sti i Eikskogen i Tønsberg. Nødetatene satte i gang med hjerte- og lungeredning da de kom til stedet. Pårørende til mannen er varslet..

NRK - 1 time siden

Brann etter lynnedslag i Trøndelag

Lynet har slått ned på Gartland i Grong og satt fyr på terrenget. Brannmannskap fra Høylandet er på tur. Og, enda et lynnedslag er skjedd ved Formofoss i Snåsa.

NRK - 1 time siden

Forsinkelser på E18

Det er mye trafikk mellom Dørdal og Larvik som skaper rundt 30 minutters forsinkelser på E18, melder Vegtrafikksentralen..

NRK - 1 time siden

Kjøll om trusebot: – Uakseptabelt

Idrettspresident Berit Kjøll gir de norske beachhåndballjentene støtte i striden om de må spille i truser og bikinioverdel og ber om at reglene endres. Det har vekket oppsikt internasjonalt at det norske landslaget ble bøtelagt for å stille i tights i EM-bronsefinalen i Bulgaria. De norske spillerne krever at reglene endres.

NRK - 1 time siden

Selger bit av Dianas bryllupskake

Et 40 år gammelt kakestykke fra det eventyraktige bryllupet til britiske prins Charles og lady Diana skal selges på auksjon 11. august. Den omtalte biten stammer fra en av de 23 offisielle bryllupskakene som ble bakt til bryllupet for 40 år siden, i 29.

NRK - 1 time siden

Én av ti drikker mer enn før korona

I overkant av én av ti nordmenn drikker mer alkohol enn før pandemien. To av ti drikker mindre, mens juli ligger an til å bli måneden i år med høyest alkoholkonsum, viser en undersøkelse fra Norsk koronamonitor..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt