NRK > Nyheter

Friday, 01 December, 18:26

NRK - 15 jun 23 kl. 18:59

Fordømmer nordkoreansk rakettoppskyting

Nord-Korea avfyrte torsdag to ballistiske raketter som endte med å falle ned i Japanhavet. – Disse oppskytningene er et klart brudd på FN-resolusjoner og demonstrerer den trusselen som Nord-Koreas ulovlige masseødeleggelsesvåpen utgjør mot regionen, sier USA, Japan og Sør Korea i en felles uttalelse. Trolig er rakettene et svar på de store øvelsene som Sør-Korea gjennomfører sammen med USA for tiden. Nord-Korea mener disse øvelsene eskalerer spenningen i området og uttaler at oppskytingen er et «uunngåelig resultat» av dette..
Les mer på NRK


Les mer om:
korea, Japanhavet, FN, Nord-Koreas, USA, Sør Korea, Sør-Korea

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fordømmer, nordkoreansk, rakettoppskyting
NRK - 17 okt 23 kl. 05:36

Frp vil ikke fordømme Israels blokade

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer sterkt på at regjeringen fordømmer Israel for å blokkere mat, medisiner og vann til sivile på Gazastripen. Kort tid etter Hamas-angrepet forrige lørdag kuttet Israel all tilførsel av strøm, drivstoff, mat, medisiner og vann til de over to millionene sivile som er innesperret på Gazastripen. Den norske regjeringen er blant landene som har fordømt blokaden.

NRK - 23 feb 23 kl. 10:17

Huitfeldt fordømmer nordkoreansk oppskyting

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) fordømmer Nord-Koreas oppskyting av ballistiske missiler og oppfordrer dem til å avstå fra ytterligere tester. – Norge fordømmer på det sterkeste Nord-Koreas oppskyting av et interkontinentalt ballistisk missil og to ballistiske kortdistansemissiler. Nord-Koreas oppskytinger bryter med flere sikkerhetsrådsresolusjoner og truer regional og internasjonal sikkerhet, sier utenriksminister Anniken Huitfeldt i en uttalelse.

NRK - 23 nov 23 kl. 20:17

Norge fordømmer nordkoreansk satellittoppskyting

Norge fordømmer Nord-Koreas satellittoppskyting. Utenriksministeren sier oppskytingen bryter flere resolusjoner fra Sikkerhetsrådet. FN-resolusjoner forbyr Nord-Korea å teste langrekkende ballistiske raketter.

NRK - 24 aug 23 kl. 19:01

Noreg fordømmer nordkoreansk forsøk på å skyte opp satellitt

– Noreg fordømmer Nord-Koreas forsøk på å skyte opp ein satellitt torsdag 24. august. Oppskytingar som bruker ballistisk missilteknologi er i strid med resolusjonane til Tryggingsrådet, seier utanriksminister Anniken Huitfeldt i ei pressemelding.

NRK - 29 mar 23 kl. 22:00

USA fordømmer Myanmars tvangsoppløsning av Suu Kyis parti

USA fordømmer juntaen i Myanmar for å ha tvangsoppløst partiet til landets avsatte sivile leder, Aung San Suu Kyi, og sier det kan føre til mer ustabilitet. Også 39 andre partier er tvangsoppløst for ikke å ha registrert seg i tide til et mulig kommende valg, som er ventet å befeste juntaens grep om makten. – Vi fordømmer på det sterkeste beslutningen til Burmas militærregime om å fjerne 40 partier, inkludert Den nasjonale demokratiligaen, sier talsmann Vedant Patel i USAs utenriksdepartement.

NRK - 06 maj 23 kl. 09:58

Fordømmer avrettinga av svensk-iranar

EU fordømmer avrettinga av svensk-iranske Habib Chaab i Iran, melder AFP. Svenske styresmakter arbeidde for å få stoppa avrettinga. – Dødsstraff er ei umenneskeleg og ugjenkalleleg straff, og Sverige fordømmer saman med resten av EU bruken av ho under alle omstende, seier Sveriges utanriksminister Tobias Billström.

NRK - 19 maj 23 kl. 14:13

Norge fordømmer nye henrettelser i Iran

Utenriksminister Anniken Huitfeldt (Ap) sier Norge fordømmer at Iran har henrettet ytterligere tre demonstranter. Huitfeldt sier meldingene om økt antall henrettelser i landet er dypt urovekkende. – Norge fordømmer iranske myndigheters henrettelse av ytterligere tre personer som ble arrestert i kjølvannet av demonstrasjonene i høst.

NRK - 27 jun 23 kl. 22:18

USA fordømmer Kramatorsk-angrep

Det hvite hus fordømmer angrepet mot det ukrainske folket, og lover å fortsette støtten til Ukraina. På spørsmål under en pressekonferanse sier en talsmann for det nasjonale sikkerhetsrådet i USA at «vi fordømmer Russlands brutale angrep mot folket i Ukraina, som har forårsaket omfattende død og ødeleggelse, og som har tatt livene til så mange ukrainske sivile»..

NRK - 17 jul 23 kl. 20:53

Stoltenberg fordømmer at Russland trekker seg fra kornavtalen

Nato-sjef Jens Stoltenberg fordømmer Russland for å ha trukket seg fra avtalen om eksport av ukrainsk korn over Svartehavet. – Jeg fordømmer Russlands ensidige beslutning om å trekke seg fra kornavtalen i Svartehavet, trass i anstrengelsene til vår allierte Tyrkia og FN, sier Stoltenberg på Twitter. – Russlands ulovlige krig mot Ukraina fortsetter å være til skade for millioner av sårbare mennesker over hele verden, sier han videre.

NRK - 22 jul 23 kl. 09:41

Irak fordømmer koranbrenning i Danmark

Irakiske myndigheter fordømmer i kraftige ordelag fredagens koranbrenning utenfor landets ambassade i København. – Utenriksdepartementet fordømmer på det kraftigste hendelsen der den hellige Koranen og Iraks flagg ble skjendet utenfor den irakiske ambassaden i Danmark, heter det i en uttalelse. Politiet i København bekrefter at to personer fredag ettermiddag «brente en bok» utenfor den irakiske ambassaden, men opplyser ikke om det var snakk om Koranen.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 45 minutter siden

NVE undersøker Nord Pools håndtering av strømtabbe

NVE har startet undersøkelser etter at en feilhandel fra det Norge-baserte strømselskapet Kinect Energy førte til minuspriser i Finland. – Vi ser svært alvorlig på at slike hendelser oppstår. I tillegg til store økonomiske konsekvenser kan de gi utfordringer i driften av kraftsystemet, sier Tore Langset, direktør for Reguleringsmyndigheten for energi (RME) som ligger under Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE).

NRK - 2 timer siden

Domstol i USA: Trump ikkje immun mot sivile søksmål etter kongresstorminga

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Politikar kasta ut av kongressen

Republikanaren George Santos vert utvist av kongressen i dag, melder Reuters. 311 stemte for at han skulle ut, kor 115 av desse var republikanarar, ifølgje TV-kanalen CNN. Santos skal ha loge seg til kongressen og er tiltalt for å ha brukt stolne valkampmiddel til personleg bruk..

NRK - 1 time siden

Noregs Bank leiar søksmål mot Silicon Valley Bank

Norges Bank og det svenske pensjonsfondet Sjunde Ap-fonden er utnemnde av ein amerikansk domstol til å vera hovudsaksøkar (Lead Plaintiff) i det pågåande gruppesøksmålet mot Silicon Valley Bank (SVB). Det skriv Noregs Bank i ei pressemelding Oljefondet og andre investorar leid store tap på sine investeringar i SVB på grunn av feilaktig informasjon og rapportering av finansielle forhold og risikostyring frå den amerikanske banken..

NRK - 1 time siden

FN-domstol: Venezuela ikke kan annektere deler av naboland

Den internasjonale domstolen i Haag har gitt Venezuela ordre om å unngå handlinger som endrer statusen for et område landet gjør krav på i nabolandet Guyana. Kjennelsen fra ICJ kommer to dager før en planlagt folkeavstemning i Venezuela om det omstridte territoriet. Domstolen nevner ikke folkeavstemningen konkret, men sier Venezuela «må avstå fra enhver handling som vil endre statusen som for tiden gjelder for det omstridte området».

NRK - 1 time siden

Minst 182 pasienter berørt av ny feil i Helseplattformen

Det skriv Adresseavisen. St. Olavs Hospital skal ha oppdaga feil i legemiddellistene, stadfestar sjukehusdirektør Gretje Aasved overfor avisa fredag.

NRK - 1 time siden

Hizbollah: To drept i israelsk angrep mot grenseby i Libanon

To personer ble drept da Israel skjøt mot byen Houla sør i Libanon, ifølge den Hizbollah-kontrollerte TV-stasjonen Al-Manar. Den iranskstøttet militsgruppen og israelske styrker skjøt mot hverandre over grensen tidligere på dagen, slik de har gjort en rekke ganger de siste ukene. Hizbollah sier de angrep en gruppe israelske soldater fredag.

NRK - 2 timer siden

Ankedomstol i USA: Trump må møta i sivile søksmål om 6. januar-angrepa

Ein amerikansk ankedomstol avgjorde fredag at den tidlegare amerikanske presidenten Donald Trump må møta opp i sivile søksmål om hans rolle i storminga av Kongressen i Washington D.C. den 6.

NRK - 1 time siden

Det kvite hus: USA fortsett arbeid for humanitær pause mellom Israel og Hamas

USA held fram med å samarbeida med Israel, Egypt og Qatar for å utvida ein humanitær pause i Gaza, seier ein talsperson for Det kvite hus fredag. Den amerikanske presidenten Joe Biden vil også fortsetta å engasjera seg i arbeidet med den humanitære pausen og lausletinga av gisler, la talspersonen til. Våpenkvila mellom Israel og Hamas varte i omtrent ei veke, og blei broten i dag.

NRK - 1 time siden

E6 stengt fra Mjøsbrua på ubestemt tid – må kontrollere bru

E6 ved Biri er fremdeles stengt etter at en kranbil tok oppi ei bru, melder politiet i Innlandet. Årsaken er at det trengs en ekstra kontroll av bruelementet. Det er ukjent hvor lenge den blir stengt.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com