NRK > Nyheter

Tirsdag, 11 Mai, 11:57

NRK - 04 mai 21 kl. 13:24

Fordømmer maktbruk i Colombia

FNs høykommissær for menneskerettigheter er sjokkert over politiets maktbruk mot demonstranter i Colombia. Ifølge Colombias ombudsmann for menneskerettigheter har 18 sivile og en politimann mistet livet under demonstrasjoner mot et forslag til skattereform, mens minst 846 personer, blant dem 306 sivile, er skadet..
Les mer på NRK


Les mer om:
FNs, Colombia, Colombias

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Fordømmer, maktbruki , Colombia
NRK - 21 feb. 21 kl. 02:43

FN-sjefen fordømmer maktbruk

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer bruken av dødelig makt i Myanmar etter at to personer ble drept av sikkerhetsstyrker lørdag. – Jeg fordømmer bruken av dødelig vold i Myanmar, skrev Guterres på Twitter natt til søndag norsk tid..

NRK - 28 feb. 21 kl. 20:14

Søreide fordømmer volden i Myanmar

Utenriksminister Ine Eriksen Søreide er dypt bekymret over meldingene om økt voldsnivå og flere dødsfall under demonstrasjonene i Myanmar. – Vi fordømmer bruken av vold og krever at militæret avstår fra ytterligere maktbruk, sier hun i en uttalelse..

NRK - 03 mars 21 kl. 22:00

USA fordømmer vold i Myanmar

USA fordømmer volden i Myanmar, og uttrykker forferdelse over at volden mot demonstranter har økt kraftig i landet. De ber om at alle land unisont fordømmer volden utført av militæret mot folket. Ifølge en FN-utsending ble minst 38 drept onsdag..

NRK - 02 april 21 kl. 01:01

Fordømmer volden i Myanmar

FNs sikkerhetsråd fordømmer sterkt vold og drap på sivile i Myanmar i en felles uttalelse. – Medlemmene i Sikkerhetsrådet er dypt bekymret over den raskt forverrede situasjonen og fordømmer sterkt bruken av vold og drap av sivile..

NRK - 02 mars 21 kl. 06:49

Colombia får 117.000 Covax-vaksinar

Colombia har mottatt 117.000 koronavaksinar via det internasjonale Covax-samarbeidet, som det første landet i Latin-Amerika. Colombia reknar med å ta imot totalt 20 millionar dosar via Covax..

NRK - 16 feb. 21 kl. 11:07

FN fordømmer rakettangrepet i Irak

FN fordømmer rakettangrepet mot flyplassen Arbil i Nord-Irak. Éin sivilt tilsett vart drepen og fleire andre vart såra, blant dei ein amerikansk soldat. Den drepne og dei såra, var knytte til den USA-leidde koalisjonen mot IS, seier ein talsperson..

NRK - 20 feb. 21 kl. 15:41

EU fordømmer volden i Myanmar

EUs utenrikssjef fordømmer volden i Myanmar. Lørdag ble to drept og flere såret da sikkerhetsstyrker skjøt mot demonstranter. Joseph Borrell sier at EUs utenriksministre vil diskutere hendelsene i et møte mandag for å ta de nødvendige beslutningene..

NRK - 28 feb. 21 kl. 19:42

Fordømmer volden i Myanmar

FNs generalsekretær António Guterres fordømmer utviklingen i Myanmar, der minst 18 personer ble drept i sammenstøt mellom politi og demonstranter søndag, skriver NTB. Guterres ber det internasjonale samfunnet sende et tydelig signal til kuppmakerne..

NRK - 03 mars 21 kl. 20:09

– Jeg fordømmer denne handlingen

Sveriges statsminister Stefan Löfven fordømmer angrepet i Vetlanda, der åtte personer ble skadet. – Vi møter slike avskyelige handlinger med den samlede kraften i vårt samfunn, sier Löfven ifølge Reuters. Hendelsen etterforskes som mulig terror..

VG - 03 mars 21 kl. 20:35

Löfven fordømmer angrepet i Vetlanda

Sveriges statsminister Stefan Löfven fordømmer angrepet i Vetlanda og sier han tenker på ofrene. Åtte personer behandles på sykehus..

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Vil innføre avgift på e-sigaretter

Regjeringen foreslår å innføre en avgift på nye nikotinvarer. Avgiften på e-sigaretter vil ligge på rundt 30 prosent av avgiften for vanlige sigaretter, tilsvarende 4,50 kroner per mililiter. E-sigaretter er i dag forbudt i Norge i påvente av regelendringer i EU.

NRK - 10 minutter siden

Tilstanden er kritisk

Tilstanden er kritisk for seks av de sårede barna i Kazan etter skoleskytingen, melder russiske medier..

NRK - 15 minutter siden

Økt støtte til ROS

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til organisasjonen Rådgivning om spiseforstyrrelser (ROS) med sju millioner kroner i år. Helseminister Bent Høie (H) sier at bevilgningen skal sikre økt kapasitet og et lavterskeltilbudet i hele landet..

NRK - 15 minutter siden

Kirkens Nødhjelp-ansatt mista barna

En av Kirkens Nødhjelps ansatte på Gazastripen mista alle sine fem barn i et angrep natt til tirsdag. – Vi i Kirkens Nødhjelp er i dag i dyp sorg etter tragedien som har rammet en av våre kolleger i landprogrammet vi har sammen med danske Folkekirkens Nødhjælp. Vi oppfordrer nå inntrengende partene til å respektere folkeretten, at sivile beskyttes og aldri er et mål, sier Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp..

NRK - 15 minutter siden

Mer penger til grensekontroll

Regjeringen foreslår å øke bevilgningen til politiet med 136 millioner kroner, for å dekke Forsvarets utgifter til bistand ved forsterket grensekontroll til 10. november i år. Det går fram av revidert nasjonalbudsjett..

NRK - 15 minutter siden

FHI: – Risiko for importsmitte høy

Direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, sier risikoen for importsmitte fortsatt er høy. Hun ga sin forklaring i ankesaken mellom hytteiere i Sverige og staten i dag. På spørsmål om man kan droppe karantene fordi man har god testing på grensen, sier hun nei.

NRK - 45 minutter siden

125 millioner til Gjerdrum kommune

Regjeringen foreslår å gi 125 millioner kroner til Gjerdrum kommune i revidert nasjonalbudsjett. Kvikkleireskredet førte til tap av menneskeliv og store materielle skader. Pengene skal dekke ekstra kostnadene etter skredet..

NRK - 30 minutter siden

370 ekstra millioner til idretten

Regjeringen foreslår å sette av 370 millioner kroner til stimuleringsordninger for idrett og frivillighet i september og oktober, slik at rammen totalt blir på 670 millioner. Pengene er en del av revidert nasjonalbudsjett som legges fram tirsdag. Stortinget har allerede løyvd 300 millioner kroner til slike stimuleringsordninger.

NRK - 30 minutter siden

Bekymret for overbelastning

Systemet for smittesporing i Skien kan kollapse dersom smitteutbruddet i Skien øker. Det kommer fram i risikovurderingen fra kommuneoverlegen i Skien, Anne Gunhild Waagsbø-Kjellsen. Skien kommune har registrert 51 nye smittetilfeller sist døgn..

NRK - 30 minutter siden

Staten vil kjøpe flere togtjenester

Regjeringen foreslår i revidert nasjonalbudsjett å øke kjøp persontogtjenester med 435 millioner kroner for å sikre et grunnleggende togtilbud i andre halvår..
Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt