NRK > Nyheter

Onsdag, 12 Mai, 20:38

NRK - 07 april 21 kl. 05:10

Forbyr kjønnsbekreftende behandling

Delstaten Arkansas i USA forbyr kjønnsbekreftende behandling for transpersoner under 18 år trass i at delstatens guvernør la ned veto. Loven forbyr leger å behandle pasienter under 18 år med hormoner eller utføre kjønnsbekreftende operasjoner..
Les mer på NRK


Les mer om:
Arkansas, USA

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Forbyr, kjønnsbekreftende, behandling
Aftenposten - 28 feb. 21 kl. 19:00

Rikshospitalet må slutte å spre myter om kjønnsbekreftende behandling

De sprer unødvendig frykt..

Aftenposten - 09 mars 21 kl. 18:00

Nei, vi sprer ikke myter om kjønnsbekreftende behandling

Det er ingen tvil om at økningen har vært betydelig..

NRK - I førrgår: 14:46

USA forbyr kjønnsdiskriminering

Biden-administrasjonen innfører en lov som forbyr kjønnsdiskriminering av homofile og transpersoner i helsevesenet, skriver AP. Dette reverserer en endring gjort under Trump, som reduserte homofile og transpersoners beskyttelse mot diskriminering i møte med helsevesenet..

NRK - 02 mars 21 kl. 18:13

Rune Øygard krever ny behandling

Rune Øygards begjæring om ny behandling av sin straffesak er levert til Gjenopptakelseskommisjonen. Der hevder han intime tekstmeldinger kan være fabrikkert. For over syv år siden ble den tidligere Ap-ordføreren dømt til fengsel for gjentatte overgrep mot en tenåringsjente.

NRK - 28 mars 21 kl. 11:08

Tande vekkes fortsatt

Daniel-André Tande får fortsatt behandling på Universitetssykehuset i Ljubljana. Oppvåkingsprosessen startet lørdag. – Situasjonen til Daniel er stabil.

NRK - 08 jan. 21 kl. 13:30

Forbyr vaksiner fra USA og England

Irans øverste leder ayatolla Ali Khamenei forbyr Iran fra å importere vaksinene utviklet av amerikanske Pfizer og britiske AstraZeneca og Oxford-universitet, melder AP. Khamenei sier at han ikke stoler på vaksineprodusentene, skriver NTB..

NRK - 23 jan. 21 kl. 13:41

Tønsberg forbyr alle arrangementer

Ordfører Anne Rygh Pedersen i Tønsberg sier de har eksempler på at arrangementer som ikke er lov å gjennomføre i Oslo forsøkes flyttes til Tønsberg, ifølge kommunens hjemmeside. Derfor forbyr kommunen alle arrangementer til og med 31. januar..

NRK - 11 feb. 21 kl. 12:32

Ukraina forbyr russiske vaksiner

Tross problemer med koronavaksinering i landet, har den ukrainske regjeringen godkjent en lov som forbyr registrering av vaksiner fra «aggressive stater». Det er et begrep Ukraina har brukt om Russland siden 2015..

NRK - 03 mars 21 kl. 15:24

Forbyr høyreekstrem gruppe

Den franske regjeringen forbyr den høyreekstreme bevegelsen Génération Identitaire, som flere ganger har forsøkt å stoppe migranter fra å komme inn i landet. I 2019 ble gruppens leder og to andre medlemmer dømt til seks måneders fengsel..

Dagbladet - 10 mars 21 kl. 03:49

Forbyr abort etter Trumps utnevnelser

Guvernør i Arkansas, Asa Hutchinson, har signert en lov som forbyr praktisk talt alle aborter i den amerikanske delstaten. Målet er å få høyesterett til å omgjøre beslutningen som gir rett til selvbestemt abort i USA.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 10 minutter siden

Avis: Minst 20 skadd i rakettangrep

Minst 20 mennesker skal være skadd i et rakettangrep mot byen Ashkelon i Sør-Israel, hevder Times of Israel. Meldingen kommer kort tid etter at Islamsk hellig krig varslet et omfattende rakettangrep mot Israel klokken 20 norsk tid. Ashkelon har blitt rammet av flere rakettangrep fra Gazastripen de siste dagene..

NRK - 10 minutter siden

Minst 20 skadd i rakettangrep

NRK - 15 minutter siden

Reagerer på vaksinefordelingen

Tidligere ordfører Torhild Brandsdal reagerer på at Vennesla ligger an til å få færre vaksinedoser enn antatt. – At Vennesla kommune må avgi vaksiner samtidig som man har ett av landets største smittetrykk, er for meg komplett uforståelig, skriver hun på Facebook..

NRK - 30 minutter siden

Må teste seg etter restaurantbesøk

Det er påvist koronasmitte på restauranten Zen i Strømgaten i Bergen. Alle som har spist eller hentet mat i tiden 3. mai til 8.

NRK - 30 minutter siden

Jødiske ekstremister i sammenstøt

Det har vært sammenstøt mellom politi og jødiske ekstremister i Israel onsdag. I Bat Yam nær Tel Aviv gikk ekstremister løs på arabiske forretninger. Ifølge Times of Israel gikk jødiske ungdomsgjenger som gikk løs på arabiske forretninger i Bat Yam.

NRK - 30 minutter siden

Ingen enighet  i Sikkerhetsrådet

Heller ikke onsdag ble FNs sikkerhetsråd enige om en uttalelse om Israel og Palestina, melder NTB. Norge og europeiske land uttrykker stor bekymring for situasjonen. Ifølge diplomater var det USA som blokkerte en enighet i onsdagens krisemøte i Sikkerhetsrådet.

NRK - 1 time siden

Oslo varsler pressekonferanse

Oslo kommune varsler pressekonferanse om videre gjenåpning av Oslo neste fredag, altså 21. mai, skriver Aftenposten. Det er alt varslet at trinn to i kommunens gjenåpning ikke begynner før etter 27.

NRK - 1 time siden

Mann tok fram softgun på utestad

Ein mann er tatt hand om av politiet etter at tok fram ein softgun på ein utestad i Tromsø, og sikta han på ei dame. Mannen blir meldt til politiet for dette, i tillegg for å ha på seg kniv og å plage politiet..

NRK - 1 time siden

Blinken i Netanyahu-samtale

USAs utenriksminister Antony Blinken har bedt partene i i Israel og Gaza om å de-eskalere konflikten. Det var et av budskapene da Blinken onsdag snakket med Israels statsminister Benjamin Netanyahu, melder AFP. Tidligere i dag ble det kjent at USA sender en spesialutsending til Midtøsten for å møte israelske og palestinske ledere.

NRK - 1 time siden

Hurtigbåt får ikkje legge til kai

Hurtigbåten mellom Harstad og Tromsø får ikkje legge til kai fordi ein av matrosane har fått påvist koronasmitte. Båten ligg til hamn i Finnsnes på veg til Tromsø. Passasjerane som skal til Tromsø får foreløpig ikkje forlate båten..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter

Bilder


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt