NRK > Nyheter

Monday, 11 December, 01:29

NRK - 26 jan 23 kl. 16:50

Follobanen-entreprenør mener Bane Nor har brutt taushetsplikt i kontrakten

Follobanens totalentreprenør AGJV er ikke fornøyd med Bane Nors mediehåndtering og mener selskapet deler konfidensiell informasjon om prosjektet. Entreprenøren mener Bane Nor uten samtykke har avslørt konfidensiell informasjon i mediene, viser et brev fra entreprenøren til Bane Nor, som bransjenettstedet Byggeindustrien har fått innsyn i. «Det vises til uttalelser fra Selskapet (Bane Nor, journ.anm.) og ulike ansatte i selskapet, til mediene angående konfidensiell prosjektinformasjon de siste ukene.
Les mer på NRK


Les mer om:
AGJV, Bane Nors, Bane Nor, Byggeindustrien, Selskapet, Nor, Juan Medina, AGJVs, Anne Kirkhusmo, Kirkhusmo, NTB

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Follobanen-entreprenør, mener, Bane, Norhar , brutt, taushetsplikti , kontrakten
Klartale - 08 feb 23 kl. 08:51

Testing av Follobanen har fungert

Bane Nor har testet Follobanen. Bane Nor er selskapet som har ansvaret for Follobanen. Banen går fra Ski til Oslo, og skal gjøre turen 11 minutter kortere.

Klartale - 03 jan 23 kl. 08:33

Vy mener de kunne teste Follobanen

Follobanen åpnet rett før jul. Toget som skulle få folk fra Ski til Oslo på 11 minutter er nå stengt. Kun åtte dager etter at den åpnet, ble den stengt.

Klartale - 22 feb 23 kl. 10:23

Bane Nor håper å åpne Follobanen igjen 5. mars

Enn så lenge er det ingen sikker dato for når Follobanen skal åpne igjen, sier Anne Kirkhus sier til magasinet Teknisk Ukeblad. Men hun sier også at datoen kan bli bestemt fredag. Kirkhusmo er pressesjef i Bane Nor.

NRK - 25 jan 23 kl. 20:57

Bane Nor tapte søksmål – må betale flere millioner

Bane Nor tapte søksmålet mot entreprenørenes forsikringsselskaper. Oslo tingrett mener selskapet selv må bære ansvaret etter leirskred ved Ski stasjon. Det skriver Nettavisen.

Klartale - 02 jan 23 kl. 13:49

Follobanen er stengt

Follobanen ble åpnet i desember. Den skulle gjøre at det tok 11 minutter å komme seg fra Ski til Oslo. Før tok det 22 minutter.

Klartale - 09 jan 23 kl. 06:30

Blir det en ny uke med kaos for pendlere?

11. desember åpnet Follobanen. Det skulle gi kortere reisetid for folk som pendler med tog inn til Oslo.

Klartale - 06 mar 23 kl. 10:21

Trøbbel for Follobanen etter ny åpning

Follobanen åpnet på nytt søndag. Jernbane-strekningen mellom Ski og Oslo åpnet for første gang i desember fjor. Den måtte stenge igjen drøyt en uke etter det.

Klartale - 14 mar 23 kl. 12:59

Sjefen i Bane Nor slutter

Gorm Frimannslund slutter som sjef i Bane Nor. Han har vært sjef siden 2016. Han vil styre fram til 2024.

NRK - 08 jan 23 kl. 20:28

Aftenposten: Follobanen ble testet minimalt

Eposter mellom Bane Nor og Vy viser at Follobanen ble lite testet før åpning og at Bane Nor drev feilretting helt fram til rett før åpningen av banen. Det skriver Aftenposten. Bane Nor skrev selv i en epost til Vy i september at tiden avsatt til testing var på et «minimum».

Klartale - 06 jan 23 kl. 11:28

Alle kan lese rapporten om Follobanen nå

Follobanen ble åpnet i desember. Den skulle gjøre at det tok 11 minutter å komme seg fra Ski til Oslo. Før tok det 22 minutter.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 1 time siden

Flere evakuerte seg selv da det brant i en boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 1 time siden

Flere evakuert fra brann i boligblokk i Oslo

Politiet melder på X at nødetatene har rykket ut til en brann i en blokk på Hovseter i Oslo. Det brenner i en leilighet i fjerde etasje. – En del røyk i fellesområde/oppgang.

NRK - 2 timer siden

FNs hovedforsamling stemmer trolig for nytt krav om våpenhvile i Gaza

FNs 193 medlemsland skal samles tirsdag, der et flertall trolig kommer til å stemme for et nytt krav om øyeblikkelig våpenhvile i Gaza, ifølge diplomater. Nyheten om at hovedforsamlingen skal tre sammen for en ny spesialsesjon, ble kjent etter at USA la ned veto i FNs sikkerhetsråd om et krav om umiddelbar humanitær våpenhvile mellom Israel og Hamas. Det er diplomater som søndag kveld opplyser til nyhetsbyrået Reuters om det forestående møtet.

NRK - 3 timer siden

Generalene som kriger i Sudan, skal være enige om å møtes

Generalene som leder hver sin militære styrke i krigen i Sudan, er enige om å møtes ansikt til ansikt, hevder den østafrikanske samarbeidsorganisasjonen IGAD. Møtet er ikke bekreftet av generalene Abdel-Fattah Burhan eller Mohammed Hamdan Dagalo. Burhan leder regjeringsstyrkene, og Dagalo leder den paramilitære gruppen Rapid Support Forces (RSF).

NRK - 3 timer siden

Nye klimaforpliktelser langt unna Paris-avtalens mål

På Cop 28 har en rekke land forpliktet seg til å kutte klimagassutslipp. Men lovnadene er kun en tredel av det som trengs for å holde tritt med Parisavtalen. Over hundre land har forpliktet seg til å tredoble produksjon av fornybar energi og doble energieffektivitet.

NRK - 3 timer siden

Minst 17 skadd i togkollisjon i Italia

Minst 17 mennesker er skadd i en togkollisjon i Italia, ifølge brannvesenet. Omstendighetene rundt søndagens ulykke er foreløpig ikke kjent..

NRK - 4 timer siden

Væpnet politi søker etter beboer etter husbrann

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 4 timer siden

Biden inviterer Zelenskyj til Det hvite hus

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus på tirsdag, ifølge en uttalelse. Det melder Reuters. Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok under innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei..

NRK - 4 timer siden

Væpnet aksjon i Bamble etter husbrann – søker etter beboer

Bevæpnet politi og en hundepatrulje søker etter en beboer etter en husbrann i Bamble i Telemark søndag kveld. Politiet meldte først om hendelsen klokken 17.35 søndag ettermiddag.

NRK - 6 timer siden

To drept i angrep mot Røde Kors-kolonne i Sudan

En kolonne fra Den internasjonale Røde Kors-komiteen (ICRC) ble angrepet i Sudans hovedstad Khartoum mens de evakuerte sivile søndag. To ble drept, melder ICRC. – ICRC er sjokkert og forferdet over et overlagt angrep på en humanitær kolonne i Khartoum søndag, skriver ICRC på X/Twitter.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com