NRK > Nyheter

Saturday, 03 December, 21:08

NRK - 25 sep 22 kl. 21:52

Folkeavstemning på Cuba om likekjønnet ekteskap

Cubanerne får være med på å bestemme om øystaten skal tillate likekjønnet ekteskap og om likekjønnede par skal få lov til å adoptere barn sammen. I søndagens folkeavstemning ble velgerne også bedt om å ta stilling til om surrogati skal bli lovlig og om rettighetene til ikke-biologiske foreldre skal utvides. Det nye lovforslaget har møtt mye kritikk fra enkelte religiøse miljøer. Den nye familieloven står også i sterk kontrast til hvordan cubanerne behandlet skeive på 60- og 70-tallet, da homofile ble sendt i militære arbeidsleirer. President Miguel Díaz-Canel avga sin stemme i Havanna søndag.
Les mer på NRK


Les mer om:
Miguel Díaz-Canel, Havanna, NTB, Cuba

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Folkeavstemning, Cubaom , likekjønnet, ekteskap
NRK - 27 okt 22 kl. 10:37

Likekjønnet ekteskap er blitt lovlig i hele Mexico

Ekteskap mellom to av samme kjønn er nå lovlig i alle Mexicos delstater. Tamaulipas, nord i landet, ble den siste delstaten til å godkjenne ordningen. Det skjer 12 år etter at likekjønnet ekteskap ble lovlig i hovedstaden Mexico by.

NRK - 23 jul 22 kl. 03:09

Cuba skal stemme over likekjønnet ekteskap

Cuba skal holde folkeavstemning om en ny familielov som åpner for likekjønnet ekteskap og surrogati. Landets nasjonalforsamling varsler at en ny familielov er klar og at cubanerne skal få si sin mening om loven i en folkeavstemning 25. september.

NRK - 30 nov 22 kl. 03:39

USA vedtar lov om likekjønnet ekteskap

Senatet i USA har vedtatt en lov som beskytter likekjønnet ekteskap. Loven ble vedtatt med 61 mot 36 stemmer etter at 12 republikanere stemte sammen med Demokratene for loven. Dermed er den konservative høyesteretten forhindret fra å avskaffe retten til likekjønnet ekteskap slik de gjorde tidligere i år med retten til abort, melder NTB.

VG - 30 nov 22 kl. 04:10

Senatet vedtar lov om beskyttelse av likekjønnet ekteskap

Senatet vedtok tirsdag med stemmer fra begge partier en lov som beskytter likekjønnet ekteskap i USA..

NRK - 26 sep 22 kl. 15:03

Cuba tillater likekjønnede ekteskap

Folkeavstemningen i Cuba har endt med klart flertall for å tillate likekjønnede ekteskap, ifølge myndighetene. Folkeavstemningen, som har pågått gjennom helgen, gjaldt også adopsjon og surrogatgraviditeter. De foreløpige resultatene viser at 66 prosent av de opptelte stemmene er i favør å endre familieloven for å tillate endringene.

Klartale - 20 okt 22 kl. 06:30

60 år siden folk var like redde for atomkrig

– Vi har aldri vært nærmere en mulig dommedag siden Cubakrisen i 1962, sier Joe Biden. Han er president i USA.Lørdag er det 60 år siden starten av det som senere fikk navnet Cubakrisen.

NRK - 04 okt 22 kl. 19:27

Slovenia legaliserer likekjønnet ekteskap

Slovenias nasjonalforsamling har vedtatt en lov som gir likekjønnede par rett til å gifte seg og muligheten til å adoptere barn. Homofile par får dermed de samme rettighetene som heterofile par i den sentraleuropeiske republikken med drøyt 2 millioner innbyggere. Slovenias grunnlovsdomstol slo allerede i juli fast at likekjønnede par kan gifte seg og adoptere barn, men tirsdagens vedtak betyr at kjennelsen formelt skrives inn i lovverket.

NRK - 17 nov 22 kl. 00:15

Historiske skritt for å beskytte ekteskap blant likekjønnede

Tolv republikanere stemte sammen med demokratene for å gå videre med lovgivningen som vil beskytte ekteskap mellom likekjønnede. Det innebærer at en endelig avstemning kan komme så snart som denne uken, eller senere denne måneden. Senatets majoritetsleder Chuck Schumer sa at dette er en sjanse for Senatet til å leve opp til sine høyeste idealer, og beskytte likestilling mellom ekteskap for alle mennesker.

NRK - 03 jul 22 kl. 05:06

Skottene delt i synet om folkeavstemning

Skotske velgere er delt i synet på om hvorvidt det bør gjennomføres en ny folkeavstemning om uavhengighet neste år, ifølge en ny meningsmåling. Målingen er gjennomført av Panelbase for den avisen The Sunday Times og viser at 44 prosent av de spurte motsetter seg folkeavstemning. 43 prosent svarer at de er i favør av folkeavstemning, melder nyhetsbyrået Press Association.

NRK - 03 nov 22 kl. 20:15

FN fordømmer USAs Cuba-blokade

FNs hovedforsamling har med 185 mot 2 stemmer stemt for en resolusjon som krever slutt på USAs blokade av Cuba. USAs sanksjoner mot Cuba ble iverksatt i 1972 og er en av de lengste boikottene i sitt slag noensinne. Hvert år siden 1992 har Cuba fremmet et forslag om å fordømme sanksjonene under FNs hovedforsamling i New York.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 15 minutter siden

Sex utenfor ekteskap kan bli forbudt i Indonesia

Nasjonalforsamlingen i Indonesia ligger an til å godkjenne en lov som vil straffe sex utenfor ekteskap med opptil ett års fengsel. Blir loven vedtatt, vil den gjelde både landets egne borgere og besøkende utlendinger, skriver BBC. Dermed kan for eksempel turister på Bali bli omfattet.

NRK - 30 minutter siden

Zelenskyj: Pristaket på russisk olje er ikke seriøst

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj mener pristaket på russisk olje er satt for lavt. Pristaket er satt til 60 dollar fatet. – Nivået er ikke seriøst fordi dette nivået er ganske komfortabelt for Russland, sier Zelenskyj lørdag, og fortsetter: – Russland har allerede skapt store tap for alle verdens land ved å bevisst destabilisere energimarkedet.

NRK - 1 time siden

Alvorlig trafikkulykke i Balsfjord

To trailere har kollidert i 80-sonen på E6 ved Strupen i Balsfjord lørdag kveld. Det skal være alvorlig personskade to av de tre involverte, melder politiet. – Vi fikk melding klokka 19:14 om at to trailere hadde kollidert på E6 nord for Heia og Strupen.

NRK - 1 time siden

Ukrainske ambassader har mottatt pakker med dyredeler

En rekke ukrainske ambassader har mottatt pakker med kroppsdeler fra dyr eller eksplosiver. Landets utenriksminister mener avsenderne forsøker å skape frykt. Utenriksminister Dmytro Kuleba sier i et intervju med CNN at det har vært 17 slike tilfeller.

NRK - 1 time siden

To skadet i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Tre personer var involvert i ulykken, og to av dem er skadet.

NRK - 1 time siden

Person funnet omkommet etter brann i Lofoten

En person har vært savnet etter brann i en bolig på Bøstad i Lofoten lørdag morgen. Krimteknikere fra politiet har vært inne på branntomten og det er gjort funn av en omkommet person, opplyser politiet i Nordland i en pressemelding. Politiet har all grunn til å tro at det er den savnede som er funnet.

NRK - 1 time siden

Fjøsbrann utanfor Florø

Naudetatane er på veg i båt til ein fjøsbrann på ei øy utanfor Florø. Alle dyr skal i fylgje politiet vere redda ut, og personar er gjort greie for. Det er framleis full fyr i fjøset..

NRK - 1 time siden

Minst tre skadd i trafikkulykke i Troms

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord. To vogntog skal ha kollidert, opplyser politiet i Troms. Minst tre personer skal være skadet.

NRK - 1 time siden

Ny kniv-pågripelse i Oslo

Politiet opplyser på Twitter at de har kontroll på en mann som skal ha gått med kniv i parkeringshuset på Oslo S. En vekter hadde observert mannen. Ingen skal ha blitt truet eller skadet..

NRK - 1 time siden

Trafikkulykke mellom to vogntog på E6

Nødetatene rykker ut etter melding om en trafikkulykke på E6 i Balsfjord..


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com