NRK > Nyheter

Friday, 24 March, 10:34

NRK - 15 jan 23 kl. 11:55

Folkeavstemning i Paris om elsparkesykler

Paris har besluttet å holde en folkeavstemning der byens innbyggere skal stemme over om utleie av elsparkesykler skal forbys eller ei. I et intervju med avisen Le Parisien sier ordfører Anne Hidalgo at spørsmålet er «uhyre splittende». Nå har hun bestemt at folk skal få si sin mening i en folkeavstemning 2. april. Her skal de svare på ett enkelt ja/nei-spørsmål: Skal vi fortsette med fri flyt av utleie av elsparkesykler?
Les mer på NRK


Les mer om:
Le Parisien, Anne Hidalgo, NTB, Paris

Dele artikeln

Delningar
| Dele


Kommentera gärna

Liknende nyheter

Taggar: Folkeavstemningi , Parisom , elsparkesykler
NRK - 12 jan 23 kl. 10:35

500.000 elsparkesykler kan være ulovlige å bruke

Det er flere hundre tusen elsparkesykler i privat eie i Norge. De fleste av disse kan nå være ulovlige å bruke fordi eierne ikke har tegnet forsikring. Fra 1.

E24 - 15 jan 23 kl. 11:52

Folkeavstemning i Paris om elsparkesykler

Paris har besluttet å holde en folkeavstemning der byens innbyggere skal stemme over om utleie av elsparkesykler skal forbys eller ei..

Aftenposten - 15 jan 23 kl. 11:52

Folkeavstemning i Paris om elsparkesykler

Paris har besluttet å holde en folkeavstemning der byens innbyggere skal stemme over om utleie av elsparkesykler skal….

NRK - 08 nov 22 kl. 07:40

Folkeavstemning kan være lovstridig

En folkeavstemning om nedleggelsen av Ullevål og Oslo-sykehusene framtid er i strid med kommuneloven. Det mener bystyrets sekretariat som har vurdert innbyggerforslaget om folkeavstemning før saken skal behandles i bystyrets finansutvalg torsdag. – Forslaget er ikke rettet mot bystyret, som allerede flere ganger har uttalt seg om spørsmålet, men mot regjeringen.

NRK - 04 mar 23 kl. 16:56

Vil at «gamle» Kristiansand også skal få si sin mening i eventuell folkeavstemning

Regjeringen vil endre loven for å kunne gjennomføre folkeavstemning i Søgne og Songdalen i strid med Kristiansand kommunes vedtak. Hvis lovforslaget går gjennom og det blir folkeavstemning, mener ordfører i Kristiansand Jan Oddvar Skisland (Ap) at «gamle» Kristiansand også må få si sin mening. – Det er min vurdering at det bør vi selvfølgelig ha, for dette vil jo ha store konsekvenser for Kristiansand også, sier Jan Oddvar Skisland.

NRK - 22 feb 23 kl. 01:22

Rødt vil strupe bruken av elsparkesykler

Rødt i Oslo vil forby bruk av elsparkesykler på fortau, gangveier, i gågater, parker og gravlunder. Partiet vil også forby utleie om vinteren. I tillegg til partiet halvere antallet tilgjengelige elsparkesykler i hovedstaden fra 8000 til 4000, skriver Dagsavisen.

NRK - 20 sep 22 kl. 13:44

Separatistregion i Ukraina holder folkeavstemning om å slutte seg til Russland

Den såkalte Folkerepublikken Luhansk skal holde folkeavstemning 23.–27. september om hvorvidt separatiststaten skal slutte seg til Russland, skriver Reuters.

NRK - 21 nov 22 kl. 12:32

Oslo-folk om Ullevål-avstemning

46,7 prosent i Oslo vil ha folkeavstemning om nedleggelsen av Ullevål og Oslo-sykehusenes framtid. Det viser en meningsmåling som InFact har gjennomført på oppdrag for Oslo Senterparti og aksjonen Redd Ullevål sykehus. 34,8 prosent svarer nei til folkeavstemning, mens 18,5 prosent vet ikke.

Klartale - 04 okt 22 kl. 14:25

Paris vil ikke vise kamper på storskjerm

Innen 18. desember vet vi hvilket fotballag som er verdens beste. 32 landslag skal kjempe om å vinne.

NRK - 22 sep 22 kl. 19:07

Ungarn: Foreslår folkeavstemning om Russland-sanksjoner

Ungarns regjeringsparti Fidesz sier torsdag det vil ha en ikke-bindende folkeavstemning om EU-restriksjonene mot import av russisk energi i landet. – Sanksjonene skaper problemer. De ødelegger Europas økonomi.

Fler nyheter fra NRK

NRK - 5 minutter siden

Styrker internasjonalt samarbeid mot ulovlig hogst av regnskog

Norge styrker samarbeid med FN og Interpol for å stoppe ulovlig hogst i regnskogen, skriver regjeringen i en pressemelding. – Jeg er stolt av å kunne lansere norsk støtte til en fornyet fase i samarbeid med Interpol og FN. Denne støtten gjør at de kan fortsette å bistå regnskogsland i etterforskning og forfølgelse av skogkriminalitet, sier klima- og miljøminister Espen Barth Eide.

NRK - 15 minutter siden

Sjødin støtter gjenåpning av drapssak

Viggo Kristiansens mangeårige forsvarer Arvid Sjødin er fornøyd med at riksadvokaten ber om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Det er veldig viktig at riksadvokaten har sørget for at dette vil komme for domstolen. Da kan vi få en endelig avgjørelse i skyldspørsmålet.

NRK - 15 minutter siden

Søker flere samiske fosterforeldre

Samiske barn i fosterhjem har krav på å få ivaretatt sitt språk, kultur og identitet. Stendi tar derfor nye metoder i bruk for å finne samiske familier som kan tenke seg å bli fosterhjem, skriver Stendi i en pressemelding. Stendi, tidligere Aleris Omsorg, er et norsk selskap som driver virksomhet innen barnevern, fosterhjem, brukerstyrt personlig assistanse, heldøgnsboliger, hjemmetjenester og eldreomsorg.

NRK - 15 minutter siden

Tre lokale banker slår seg sammen

Sammenslåing av Larvikbanken, Andebu Sparebank og Skagerrak Sparebank ble i går vedtatt. Den sammenslåtte bankens navn vil være Skagerrak Sparebank. Det er et sentralt premiss at alle ansatte skal beholde jobbene og at alle lokalkontorer skal opprettholdes, skriver bankene i en samlet pressemelding.

NRK - 15 minutter siden

Redaktør Fædrelandsvennen: – Riktig avgjørelse

Redaktør i Fædrelandsvennen Eivind Ljøstad mener det var riktig av riksadvokaten å be om gjenopptakelse av saken mot Jan Helge Andersen. – Fordi det vil bidra til at vi kan få noen svar, det hadde vært helt uholdbart om det ene drapet i Baneheia-saken skulle forbli uoppklart, sier Ljøstad til NRK..

NRK - 30 minutter siden

Fengsel for overgrepsmateriale

En mann fra Stjørdalsregionen er for fjerde gang dømt for nedlasting og oppbevaring av store mengder overgrepsbilder og videoer. Det tar 15 døgn å spille av videofilmene, går det fram av dommen fra Trøndelag tingrett. Tiltalte i 30-årene delte også flere av videoene via en app.

NRK - 45 minutter siden

Salgsforbud blir ikke opphevet

Avdelingssjef Per Samuelsson i Elsäkerhetsverket opplyser til NRK at Easee ikke får opphevet salgsforbudet. Beskjeden kom i går kveld, opplyser Samuelsson. Easee har mulighet til å anke saken..

NRK - 45 minutter siden

HA: Beboerne i Moelv har fått flytte hjem

Beboerne på adressen i Moelv, hvor politiet gikk til aksjon på grunn av opplysninger om mulig giftig stoff, har fått flytte hjem igjen. Det skriver HA. De tre beboerne ble evakuert på onsdag.

NRK - 45 minutter siden

Tror ikke det har skjedd noe kriminelt

Politiet tror ikke det har skjedd noe kriminelt med personen som ble funnet død i Byfjorden i Bergen i går. Det skriver VG. Politiet vil ikke gå ut med kjønn eller alder, fordi de foreløpig ikke har identifisert personen..

NRK - 30 minutter siden

Riksadvokaten vil gjenoppta saken mot Jan Helge Andersen

Riksadvokat Jørn Sigurd Maurud ber gjenopptakelseskommisjonen gjenoppta Baneheia-saken mot Jan Helge Andersen, ifølge en pressemelding. Andersen ble dømt til 19 års fengsel for voldtekt og drap på 8 år gamle Stine Sofie Sørstrønen og medvirkning til voldtekt av 10 år gamle Lena Sløgedal Paulsen. Da Viggo Kristiansen i desember ble frikjent for drapene i Baneheia, ble også drapet på Lena Sløgedal Paulsen stående uløst.


Nyhetspressen i Sociala medier

Nyhetspressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknende Nyheter


Prenumerert på nyheter (RSS)

Med RSS er det enklere å følge nyhetene. Nyhetene lastes automatisk ned til din nyhetsleser og du trenger ikke gå inn på Nyhetspressen.com.

Om oss

Nyhetspressen är en norsk nyhetsportal og nyhetssøkmotor som automatiskt finner de mest delte og aktuelle nyhetene. Välkommen!

Kontakt

contact@nyhetspressen.com